Lucian Rădulescu de la Chimia Brazi

Lucru de-acum bine ştiut,  se află despre tine ceva cu mare repeziciune doar dacă mori sau dacă faci ceva ieşit din tiparul normalului! Eventual, dacă eşti arestat, amendat, judecat, într-o frază, expus oprobriului public! Nicidecum dacă ai inovat ceva, dacă parcurgi  şcoli şi cursuri de înaltă perfecţionare, dacă-ţi ajuţi semenii, dacă faci fapte bune!

Odată cu sărbătoarea de Armindeni am ales să intru în legătură cu voi, altfel decât am făcut-o vreme de 15 ani, inaugurând un blog. Am postat la “status”, pe mess, adresa lui şi în foarte-foarte scurtă vreme au început să curgă vorbele de încurajare! Unele frumoase, altele foarte frumoase! Vă jur, parcă nu-mi venea să cred! La câteva ore, ajuns acasă, i-am mărturisit Taniei, soţia mea, că sunt copleşit de cele trăite. Şi, imediat, i-am lansat o întrebare: “Cine crezi tu că va fi primul oficial din fenomenul sportiv care mă va căuta odată cu lansarea acestui blog?

Fără să stea pe gânduri, consoarta a spus: Rădulescu, de la Brazi! Am aşteptat oarecum tensionat şi răspunsul a confirmat supoziţia femeii, venită în nici 24 de ore.

Fireşte, nu este niciun criteriu pentru a face vreo comparaţie. Este vorba doar despre feeling. De fiecare dată când demersul jurnalistic şchiopăta sau era îngreunat – din varii motive – acesta reuşea să scoată ceva cu care să mă ajute. Iar Tania, ca să mă întorc la premoniţia ei, l-a cunoscut pe Rădulescu cu mulţi ani în urmă, impresia pe care i-a lăsat-o atunci oficialul Chimiei neschimbîndu-se deloc. În contextul în care, vreme de ani şi ani, ei nu s-au întâlnit niciodată! A fost suficient momentul acela şi “coana-mare” a şi pus eticheta!

Ştiu, sunt destui cei care-l blamează pe Lucian pentru trecutul adolescentin în care trafica automobile sau intra în combinaţii dubioase, nu de puţine ori alături de cei care-l şi conduceau. Numai că, odată cu scurgerea vremii, având în sânge spiritul mercantil, acesta a reuşit să-şi făurească o viaţă de care să fie mândru, fără a neglija niciodată dragostea pentru managementul în fotbal. Şi-a jurat în barbă că va urca cu Chimia Brazi până pe cele mai înalte trepte ale fenomenului. Nu face rabat la nimic atunci când vine vorba de performanţă. A găsit la Brazi oameni cu care se înţelege de minune, dintr-o singură privire. Oameni la fel de tineri şi cu acelaşi spirit vulcanic! Personal, am credinţa că viitorul aparţine acestui gen de îndrăzneţi.

Iar el, Lucian, este bine să se ştie că provine dintr-un mediu glisant, uneori obscur şi rece, primii ani ai tinereţii petrecându-i la Şcoala de Copii Buşteni. Fără părinţi, obişnuit să-şi  împartă coltucul de pâine cu cel care-l apăra de corecţia altora mai puternici…

Aşa, mai de foame, mai de bătaie şi îndelung disciplinat a înţeles că viaţa, aşa cum este ea, poate fi trăită mai bine doar dacă nu esti mai prejos decât cel de lângă tine!

Ar trebui să învăţăm şi noi ceva de la el?


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. Poate, dupa aceste randuri, cei care nu l-au privit cu ochi buni pe Lucica Radulescu isi vor mai schimba putin impresia initiala. Doar gandindu-ne cum este cand nu ai pe nimeni apropiat ca grad de rudenie langa tine, la o varsta frageda, ci doar niste necunoscuti care-ti imbratiseaza aceeasi soarta, ar trebui judecat altfel Lucica. Am spus-o – si o vei repeta mereu -l-am indragit pe Lucica Radulescu inca de cand l-am vazut prima oara in curtea fostului stadion “Petrolul”. Imi plac la nebunie rebelii, cei cu gura mare, care fac show in tribuna si in spatiile tehnice, dar nu numai. E valabil pentru toate categoriile de participanti directi la jocul de fotbal, alaturi de jucatori: antrenori, medici, masori si – bineinteles – conducatori. Cunosteam si eu aceste amanunte intime ale lui Lucica, dar nu mi-am permis vreodata sa le fac publice. Insa, daca tot ai procedat tu, Cristi, asa, as mai adauga doar ca Lucica ar trebui cu atat mai mult admirat pentru cum s-a descurcat in viata. De altceva chiar ca nu ar trebui sa ne intereseze pe noi, cei dinafara fenomenului.

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>