Aşa s-a călit Oţelul, urmează Petrolul!

De multă vreme nu m-am mai bucurat ca aseară! Chiar dacă nu a făcut cel mai bun joc din campionat, chiar dacă elementul spectacular al partidei Oţelul-Politehnica Timişoara a părut drămuit cu pipeta, moldovenii s-au impus la limită, 2-1, scor suficient pentru a se distanţa în clasament, la patru puncte, înaintea ultimei etape.

„Minunea”, aşa cum au denumit rezultatul final „specialiştii în domeniu”, s-a produs la capătul unui lung traseu în care trupa lui Dorinel Munteanu a demonstrat mai multă maturitate în joc, mai multă ambiţie, pregătire fizică atent urmărită şi, de ce nu, uneori chiar şi baftă. Dar, peste toate cele, Oţelul a arătat caracter nobil, un element fără de care gestionarea succesului final ar fi fost numai o ilustră obsesie!

Lotul compact al dunărenilor, având în componenţă fotbalişti care au crescut odată cu ambiţia şi orgoliul, nemăsurate, ale lui Dorinel, exponentul de calitate al Generaţiei de Aur, a ajuns la maturitate. Necunoscuţi precum Grahovac, Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu, Antal, Giurgiu, Filip, L. Buş, Viglianti, Ibeh, Iorga, Cojoc sau Mişelăricu au lăsat pentru eternitate mesajul atât de drag al profesorului lor: „Fără multă muncă şi sacrificiu nu veţi putea niciodată să scoateţi capul din mediocritatea fotbalului de la noi din ţară! Demonstraţi-mi şi, mai ales, demonstraţi-vă că sunteţi capabili să câştigaţi un trofeu! O să vă mândriţi cu asta toată viaţa! O să vă cunoască lumea, o să fiţi priviţi altfel! Dar, pentru aceasta este nevoie de altceva decât aţi făcut până acum, este nevoie de sacrificiu! Eu, la rându-mi, sunt în stare să mă sacrific alături de voi, să muncim împreună, cot la cot! O să vedeţi că nu vă mint şi că plăcerea după un mare succes va fi cu atât mai mare cu cât presiunea care vă va apăsa umerii va fi mai mare! Abia atunci, când vă veţi domina adversarul din priviri, repet, abia atunci o să aveţi satisfacţia efortului depus” le spunea Munteanu fotbaliştilor săi la începutul acestei ediţii de campionat. Interesant, fără a privi provocarea cu frică, având în ex-petrolistul Gabi Paraschiv exact „căpitanul” potrivit, roş-alb-albaştrii au căpătat cadenţă exact pe final de retur, atunci când toate celelalte competitoare doritoare de lauri s-au sufocat!

Interesant, primul loc, „The best of Romania”, a fost adjudecat de către o altă reprezentantă a provinciei, după CFR Cluj şi Unirea Urziceni. Astfel, odată în plus, s-a demonstrat că grandoarea echipelor din Capitală nu mai poate echilibra lupta cu ambiţia omoloagelor din provincie. Că presiunea pusă de conducătorii cu abonament la posturile de televiziune, zi de zi, reprezintă fix un fâs pentru cei care muncesc mai mult şi gândesc mai puţin!

Aseară, astăzi şi mâine, poate chiar până la iarnă, numele echipei siderurgiştilor gălăţeni va face înconjurul lumii iar cota de antrenor a lui Dorinel Munteanu va creşte exponenţial! Cunoscându-l pe preşedintele Marius Stan, ştiind forţa întregului de acolo şi apreciind credinţa lor în victorie, gândul îmi zboară la Petrolul.

Chiar dacă această comparaţie pare forţată vreau să fiţi siguri, stimaţi ploieşteni, că şansa noastră în meciul cu Mioveniul ţine tot de frenezia suporterilor şi de puterea de luptă a echipei. De stabilitatea emoţională dar şi de pilda lui Vivi Răchită.

Petrolul poate fi, raportat la stare şi moment, noul team Oţelul! Şi noi ne vom exterioriza, duminică la ora 14:00, aşa cum „marinarii de apă dulce” au făcut-o aseară!

Port bonheur-ul nostru trebuie să fie exemplul dat de Oţelul Galaţi în meciul cu Poli. Noii campioni vor fi sâmbătă la Ploieşti, pentru jocul cu Astra!

După nici 24 de ore, la Strejnic, campionii noştri, petroliştii, vor face pasul de uriaş spre prima ligă! Ce, nu credeţi? Sunt dispus la prinsoare!

(pozele, fireşte, sunt realizate de către Răzvan Păsărică, probabil cel mai bun fotoreporter din ţară!)


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. D-le Cristian va felicit pentru felul cum a-ti scris despre echipa Otelul Galati Eu sunt un suporter al echipei Petrolul Ploiesti si locuiesc in Galati de 36 ani ,Va marturisesc ca locuiesc la aproximativ 400 m de stadionul Otelul , dar in viata mea nu am crezut ca am sa aud freamatul tribunei din casa cu toate gemurile inchise si bine antifonate Am fost nevoit sa dau sonorul la minim deoarece am un nepotel care sta la mine In momentul inscrierii golului doi am crezut ca trece uraganul deasupra orasului Mi-am dat seama ca echipa a inscris golul victoriei imaginile pe ecran stiti bine ca apar decalate Si acum as vrea sa va spun ca as dori ca echipa mea de suflet sa fie antrenat de un antrenor ca DORINEL Munteanu .Ce ziceti am dreptate ? Cred ca duminica suporterii Petrolului sa ii depaseasca pe cei ai Otelului As m-ai dori ca cei care conduc destinele Petroluluisa se inspire de la Marius Stan un om care vorbesti putin si face multe .I-mi doresc enorm sa promovam asa m-ai merg si eu la meci aici cand vine Petrolul

  2. Cu dorinta si cu dor,promovam la Bihor. Foarte inspirata sunt .. te pup tatiiii

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>