Meciul jandarmilor

Sâmbătă noapte, imediat după meciul Petrolului de la Buzău contra Rapidului, delegația mass-media prahoveană se îndrepta către microbuzul ce urma să o conducă acasă. În dreptul ieșirii de la peluza fără tabelă, mai precis din poarta prin care galeria Petrolului tocmai fusese evacuată, câțiva ultrași priveau neputincioși la zbaterea unui coleg care fusese serios atins de bastoanele jandarmilor. “Domnule Anghelescu, priviți ce i-au făcut ăștia lui tata, l-au rupt în bătaie fără ca nimeni să facă absolut nimic! Doar pentru că am solicitat o evacuare civilizată, coordonată atent de ei, și uitați unde s-a ajuns! Dumneavoastră ați mai fost alături de noi, ce să facem acum că nici măcar Salvarea nu mai vine!”

Am ajuns în dreptul lui Adi Popescu, alias Giușcanu, unul dintre cei mai vechi fani ai echipei, oricum un personaj care a suferit pentru galben-albaștrii încă de pe vremea când deplasările spre Gura Humorului sau Suceava ori Iași erau strict apanajul frumoșilor nebuni ai galeriei vechi a Petrolului. Plin de sânge, cu fața tumefiată și aproape fără cunoștință, acesta era sprijinit de către fiul său, un ditamai vlăjganul cu fața în lacrimi! Lângă ei, la câțiva metri, reprezentanți ai Jandarmeriei echipați ca pentru război priveau cu o scârbă infinită scena agoniei acelui om! Mai mult, unul dintre ei aproape că mi-a smuls din mână aparatul de fotografiat în clipa în care am pozat tabloul descris! Obișnuit cu reacțiile acestor mascați, plini de elan și curaj doar în fața unor puștani fără de apărare, m-am legitimat imediat și astfel, ușor derutați,  au bătut în retragere! Suficient timp pentru a dispărea urgent în microbuz și a demara în trombă! Giușcanu a fost ridicat imediat de către oficialii Petrolului și dus cu autocarul echipei spre spitalul din Ploiești!

Citesc acum, ieri s-a formula un protest oficial al clubului către Jandarmeria Română, astfel încât sunt extrem de curios cum vor fi găsiți nevinovați “negrii buzoieni” după ancheta ordonată de la București! Iar, de va fi să fie așa, nu mă gândesc decât la ziua în care Petrolul își va deplasa fanii către Buzău pentru ultima oară, la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț…

Cât despre rezultatul negativ al echipei, eșecul în fața Rapidului ar trebui să ambiționeze, nu de alta dar – s-a văzut! – diferență așa de mare între competitoarele primului eșalon nu prea există iar “lupii” chiar au arătat că știu să gestioneze destulele momente de criză! Urmează Mediașul, un oraș care găzduiește partidele Universității Cluj, din nou un team cu ștaif al campionatului românesc! Devenit astfel după un singur sezon sub soarele Ligii Naționale! Se poate, așadar, nu-i așa?

 


Lasă un comentariu

4 Comentarii.

 1. Domnule Anghelescu, ma duc de ceva vreme la meciurile echipei fanion insa ce au facut jandarmii sambata seara a fost de departe un abuz facut.
  Pai ne suisem cu totii in autobuze, se inchisesera usile asteptam ca sa plecam cand colo, dintr-o data s-au deschis usile si pe fiecare usa intrand 5-6 gorile si impartit bastoane in stanga si in dreapta apoi dand cu gaz lagrimogen, si iesind cu aproximativ 4 suporteri din autobuzul in care ma aflam apoi ordonand inchiderea usilor.
  Toata lumea tipa, unele persoane erau lesinate pe scaune, in autobuz aflandu-se f multe fete si batrani de 70 ani lesinati de acele gaze.
  Apoi dupa 5 minute au dat drumu la usi am iesit de acolo venise cineva sa filmeze insa nu l-au lasat. De CE?
  Eu cred ca toata aceasta bataie a fost ordonata de cei de la bucuresti de MAI, nu imi pot explica altfel.

  • Ady, am vazut si eu – ce-i drept destul de tarziu, dupa conferinta de presa! – rezultatul dementei acestor animale! Sunt constient de faptul ca niciodata in viata nu vom putea fi aparati de astfel de gorile, pe care, din ce in ce mai rar, personal, le mai incadrez in categoria oamenilor!

 2. Eram intr-un autobuz care tocmai pleca, de fapt care demara la indemnul jandarmeriei, presupun.In acel moment am vazut cum jandarmii urcau in autobuzul pe langa care treceam noi si imi imaginez ce s-a intamplat. Problema nu e ca jandarmii retin persoanele care sunt in stare de ebrietate sau care fac scandal, ideea e ca aceia scapa si cad in capcana oameni nevinovati, cum s-a si intamplat. Jandarmii actioneaza la intamplare. Am vazut la Buzau spectatori care nu aveau nicio treaba cu meciul de fotbal,doar cu scandalul dar va spun eu ca aia nu au patit nimic. Au incasat-o nevinovati, unii care poate au protestat ca se deshisese doar o poarta si se iesea pe rand sau mai stiu eu ce au spus. Au zis ca minorii sub 14 ani nu au voie la peluza. De ce? Aveau de gand sa intre peste noi? Mentionez ca sunt pasnic si merg la meci doar sa-mi sustin echipa si sa vad fotbal, sunt impotriva manifestarilor violente ale suporterilor, dar acum jandarmeria a gresit, nu noi. Poate a injurat unul, doi, retine-i si atat.

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>