Un model demn de urmat

Ieri, chiar în zi de Sfânta Marie, la invitația fostului coleg de la “Șocul cotidian”, Paul Mâinea – actualmente jurist în cadrul Primăriei Blejoi – am participat la o acțiune menită să demonstreze că acolo unde există energie, pasiune, dorință și mobilizare se pot face lucruri dintre cele mai bune. Și, lucru rar, mai ales când vine vorba despre latura sportivă a comunităților, parcă nimic nu mai este cum era odată! Dar, iată, tot ce s-a întâmplat aseară pe arena sportivă construită special pentru echipa locală CS Blejoi Vispești, are darul să contrazică și, mai ales, să promoveze un eveniment cu totul și cu totul aparte!

La doar 100 de metri de clădirea Primăriei, în plin câmp, a răsărit o bază sportivă de toată frumusețea, dotată cu o tribună care poate găzdui circa 6-700 de suflete și vestiare moderne pentru jucătorii ce se vor întrece acolo. Există și două loje, una a oficialilor și cealaltă a jurnaliștilor, ambele moderne, dotate cu aer condiționat, pupitre, scaune ergonomice și geamuri termopan! Terenul, pentru cine cunoaște fosta pârloagă de lângă puierniță, arată acum ireal, un adevărat covor de iarbă precum o masă de biliard în locul dâmburilor cu diferențe de nivel de peste 2-3 metri stârnind uimirea tuturor! Iar organizarea, una fără cusur, a impresionat complet, prietenul Paul făcând absolut tot ceea ce a depins de el ca lucrurile să fie cât mai bine reliefate!

Personal, am fost surprins de maleabilitatea echipei de stewarzi cu toții amabili și istruiți să nu iasă ei în evidență! Apoi, atât la capitolul organizare internă cât și la cel al relațiilor inter-umane, primarul Adrian Dumitru dar și vicele Viorel Predescu au arătat flexibilitate, dialogând cu toată lumea și arătând exact ceea ce este mai important în astfel de momente: ospitalitate! Iar, la Blejoi, pentru cine nu știe deja acest lucru, capitolul atât de sensibil al ospitalității reprezintă deja o marotă!

Raliindu-se ideii generoase de susținere a unui fenomen atât de complex precum este cel fotbalistic, Adrian Nistoroiu, patronul firmei Vispești Glass, și-a arătat disponibilitatea financiară, închegând o structură bine pusă la punct, avându-l manager general pe Daniel Tănase. Lângă acesta, în funcția de director sportiv, activează Valeriu Nicoară iar directorul tehnic este fostul petrolist Aurel Joe Panait. Președintele clubului este Dan Neluțu Toderașcu, acesta fiind totodată și preotul parohiei Ploieștiori! Pe lângă Adrian Nistoroiu mai “cotizează” pentru echipă și Florin Tudor de la Vigo Hotel dar și Iulian Nia de la Nipter Construct, ambii prieteni cu primul.

Sărbătoarea inaugurării complexului sportiv de la Blejoi a fost deschisă de cuvântul primarului Adrian Dumitru și continuată de preoții Bogdan Georgescu (Blejoi) și Dan Toderașcu (Ploieștiori), aceștia sfințind arena. S-a continuat cu prezentarea lotului echipei gazdă, sarcina speecher-ului fiind atribuită profesorului Dan Culicovschi, cel care a comentat și meciul dintre Selecționata Artiștilor din România și cea a Veteranilor, un meci al marilor amintiri și emoții. La final, trupa locală a fost împărțită în două, angrenându-se într-un meci al marilor orgolii.

Primul joc s-a terminat cu victoria Selecționatei Veteranilor, cea care a câștigat cu 4-0 grație golurilor realizate de Dani Oțil (autogol), Mihalache, Chiriță și Măldărășanu!

Apoi, în meci vedetă, echipele Blejoiului au arătat un fotbal de calitate, învingători cu 4-3 fiind declarați “cei mai experimentați”!

Gazdele nu au uitat nici de “cel de-al treilea meci”, unul în care s-au putut detașa doar cei care cunosc elemente legate de rezistență și acuitate! Așadar, nu numai vedetele și fotbaliștii! Amfitrionii de la “Casa Nicole” din Ploieștiori au fost gazde primitoare, muzica a fost frumoasă, bucatele și băuturile, la loc de cinste! Un singur lucru nu prea a plăcut: faptul că evenimentul nu a ținut trei zile și trei nopți, ca în povești! Pentru că, de fapt, așa ar fi meritat un astfel de program, la un asemenea model demn de urmat! Felicitări, le meritați cu prisosință!

Primul meci

Selecționata Veteranilor: Rică Răducanu – D. Chiriță, Bumbescu, A. Panait, Măldărășanu, Lupu, V. Sava, Majearu, J. Grama, Răduță, Mihalache.

Selecționata Artiștilor: A. Temișan – Kamara, A. Ștefănescu, Dani Oțil, Fl. Moise (Dj), Paul Gheorghe, Fl. Lixandru, Ionuț Pascu (Pepe), Cornel Păsat, Tavi Clonda, Cr. Pascaliuc. Au lipsit (motivat): Ionuț (RO.Mania), Adrian Enache, Mihai (Hi-Q), D-l Problemă și Rareș (Free Dj), Alex Duban și L. Ghimiși.

 Al doilea meci

CS Blejoi Vispești (rezistenții): B. Manea – Năescu, Popa, Onuț, Mincă – Cr. Vlad, Bridinel, Oct. Gheorghe, Fl. Gheorghe – G. Nae, S. Panait.

CS Blejoi Vispești (experimentații): Pandelescu – Secrețeanu, R. Catană, C. Crăciun, Tătaru – Pintilie, Iordan, Răducanu, Sterie – A. Ioniță, Sebastian Steriu. Au mai evoluat Dragoș Petcu și Kamara.

Cum bine se observă, “vedeta” Kamara a fost cooptată în echipa blejoiană pentru actualul campionat la fel ca și Sebi Steriu, fotbalistul Petrolului!

Partidele au avut parte de arbitraje tari, pe măsura invitaților la eveniment: Vasile Lambru, Gheorghe Biziniche și Cristian Nica!


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. A fost frumos la acest eveniment sportiv,vedetele invitatii si organizatorii au fost la inaltime.Pacat ca nu a tinut pana tarziu in noapte ,si ca a 2 zi a trebuit sa mergem la munca!
    In rest totul a fost ok!Felicitari!

  2. Acolo unde oamenii sunt de calitate si evenimentele organizate de ei capata acelasi gir al valorii! Da, a fost frumos!

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>