Calificare meritată, dar muncită și greu obținută

Ieri, la Titu, fotbaliștii Chimiei Brazi au reușit accederea în turul IV al popularei competiții dotate cu Cupa României, după un joc dârz disputat și apreciat. Mai ales datorită rezultatului final.

Firește, nimeni dintre cei care mai cred în steaua norocoasă a Chimiei nu a intuit că acest meci cu defuncta Electrosid Titu va fi atât de greu și, implicit, atât de arid din punct de vedere al realizărilor pe tabela de marcaj. Dar, studiind traiectul anilor trecuți mai ales după cantonamentele de iarnă sau de vară, oricine a putut observa că fotbaliștii Braziului își golesc traista de goluri în meciurile amicale, lăsând impresia că nu ar exista niciun adversar în serie care să-i stea în cale! Cel puțin în această vară, cu cele 13 goluri date echipelor de eșalonul doi FC Snagov și Farul Constanța, plus alte vreo 30 administrate unor colege de eșalon, se părea că Minciună&Co. vor defila prin seria a III-a a Ligii a III-a! Rămânea ca frișca de dinaintea ornării finale a tortului să fie pusă într-un meci oficial, iar nimeni nu a părut speriat de echipa dâmbovițeană sortită după împerecherea de săptămâna trecută!

Meciul a debutat pe o căldură excesivă, fotbaliștii făcând eforturi considerabile să joace la capacitatea optimă. Fideli schemelor de atac exersate până la acel moment, elevii lui Răzvan Vlad au fost surprinși de bariera ridicată de gazde, mai bine de 75% din dominarea primului mitan fiind una sterilă, fără mari oportunități de a deschide scorul.

După pauză, impulsionați și de vizita la vestiare a managerului sportiv Lucian Rădulescu, prahovenii au apăsat pedala accelerației forțând deschiderea scorului. Au apărut și marile oportunități dar golul lui MINCIUNĂ (71) a făcut toți banii: pătrundere frontală din apropierea mijlocului terenului, până la 25-28 de metri, urmată de un șut fabulos care a trimis balonul în plasa lui Nițoi, mingea izbind nervos și butul stâng: 0-1! După un minut, C. Munteanu scapă de lentul I. Dan dar centrarea perfectă a fost reluată peste poartă de către Arnăutu! Și tot așa, după alte trei minute, cu Vișan în rol de mare ratangiu!

Fotbaliștii antrenați de Nicușor Croitoru, parcă fără nicio vitamină pe final de meci, au “trăit” din două cornere și o lovitură liberă directă de la 30 de metri – șutată în plopi! – cedând și finalul de meci, mai ales din cauza pregătirii fizice precare! Capitol la care fotbaliștii Chimiei nu prea au avut de suferit, să recunoaștem!

Dar, dacă este să vorbim despre întreg, este bine și normal să spunem că trupa lui Vlad s-a zbătut îndelung pentru victorie, că traseele studiate la antrenamente au fost “citite” repede de către vulpoiul Nicușor Croitoru și că, iată, Urban Titu ar putea să fie exact nuca tare a seriei în care Chimia joacă. Iar, despre echipa de lângă Combinat, fără a spune vreo noutate, ea ar fi, cu siguranță, vedeta seriei, cu amendamentul că numărul fotbaliștilor ce populează banca rezervelor este chiar redus și, cu siguranță, nu toți sunt pregătiți să facă față iureșului din campionat! Firește, mă refer la valoarea lor intrinsecă…

Dar, pentru că așa se obișnuiește mai ales după un joc oficial, transmit felicitări echipei pentru această nouă performanță și, logic, aștept la Brazi o echipă tare, de eșalon secund! Și apoi, una de primă divizie, ca anii trecuți!

Urban Titu – Chimia Brazi 0-1 (0-0) 

Stadion: „Municipal” Titu. Spectatori: circa 200. A marcat: Minciună (71)

Urban: Niţoi 6.5 – I. Dan 5.5, Coman 6, L. Neagu 7 (cpt), Albu 6 – Roman 6.5, Ivaşcu 6.5 (83 I. Dumitru), Mihăescu 6, Spătaru 6 (73 Neacşu 5.5), Ciocătoiu 5.5 (63. S. Dumitru 5.5) – M. Ionică 6.  Antrenor: Nicuşor Croitoru.

Chimia: A. Gheorghe 6.5 – M. Dinu 6, Ciobanu 7, Neagu 7.5, Irimescu 7 – C. Vlad 6.5, Minciună 8 (cpt), Butufei 6.5, Năstase 6 (46 C. Munteanu 7) – Arnăutu 6.5, Vişan 6.5. Antrenor: Răzvan Vlad.

Cartonașe galbene: Spătaru (60)/ Irimescu (86).

Cartonașe roșii: -

Au arbitrat: Horia Mladinovici 7.5 – Mihai Ungureanu 7, Lucian Stamanichi 7.5 (toţi din Bucureşti).

Jucătorul meciului: Bogdan MINCIUNĂ.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>