Barem ăștia au fost mai buni…

FC Petrolul – FC Qarabag 0-2 (0-1)

Au marcat: Teli (30), Rauf (57).

Petrolul: Valincius (46 Gritti) – Străuţ (46 Buleică, 60 Tudor), Melinte, Ben Djemia, Stoica – Mustivar (57 Buhuşi), Dumitru (57 Komazec) – Surugiu (46 Opriţa), Boudjemaa (63 Borza), Stojimirovic (46 Negru) – Voican (46 Neagu). Manager general: Valeriu Răchită.

FC Qarabag: Pavlovic – Medvedev, Teli, Sadiqov, Aqolli – Nadirov, Sadiqov, Yusifov, Adamiya – Rauf, Kalonas. Au mai jucat: Haşimov, Ayqublu, Baxtiyar, Nedzipi, Huseynov, Imamaliyev. Antrenor: Qurban Qurbanov.

Au arbitrat: Eduard Marius Constantinescu – Daniel Mitruți (ambii din Craiova) și Marius Nicoară (Băile Herculane).

Cum s-au marcat golurile

0-1: portarul nostru, Valincius, după trei șuturi grele, deturnate foarte bine, a respins în lateral balonul șutat de la circa 25 de metri de către Medvedev, iar longilinul apărător TELI (29), intercalat în atac, a tras necruțător, mingea pendulând de două ori între bara de sus și pământ înainte să intre în plasă!

0-2: din 4-5 metri, RAUF a plasat cu capul, ideal, în dreapta lui Gritti, balonul centrat măiastru de către Nadirov!

După înfrângerea de duminică în fața selecționatei Turkmenistanului, managerul Valeriu Răchită a fost extrem de afectat. O liniște apăsătoare plutea în autocarul care conducea delegația Petrolului spre Belek iar ultimele comenzi date, chiar pe aleea hotelului, s-au constituit în adevărate talgere pentru urechile tuturor. Recuperarea a decurs conform indicațiilor, cina a fost scurtă iar timpul liber de după… mai că nu a fost! Cam fiecare a avut 15-20 de minute acordate celor de acasă și apoi somn. Mult somn! O alegere înțeleaptă pentru că luni au fost programate două antrenamente tari, ambele garnisite și cu scurte reprize de ploaie. La cină, Răchită a întrebat într-o doară dacă dorește cineva să servească un pahar cu vin negru iar concluzia l-a mulțumit: “Dacă doar 7 dintre voi au poftă de alcool, atunci nu bea nimeni! Suntem o echipă, respectăm dorința întregului!” Mucalit, mai mult pentru el, Daniel Oprița a mârâit în front: “Da, bre, dar ăștia care n-au ridicat mâna n-au înțeles despre ce e vorba! Ce vină avem noi dacă ei nu știu româna?” Atmosfera s-a destins brusc iar buna dispoziție a revenit printre petroliști. Chiar dacă, finalmente, nu s-a băut nimic! De dimineață, înaintea plecării spre arena “Miracle” din Lara, tehnicianul principal al ploieștenilor a prezentat, într-o ședință tehnică, datele statistice de ultim moment vizând parcursul echipei în turul de campionat: “Habar nu am cum suntem pe locul 13… Avem procentaje scandaloase la posesie, șuturi la poartă ori pe spațiul porții! Chiar să nu putem să corijăm statistica asta nici în meciurile amicale? La câte ocazii mari de gol să mă aștept pentru a reuși să dăm și noi goluri? Astăzi vreau să-mi arătați că puteți mai mult!”

Din păcate, nici la acest meci cu azerii de la FK Qarabag nu s-a marcat vreun gol… Dacă duminică, cu turkmenii, Petrolul a arătat, cât de cât, ca echipă care controlează ostilitățile, azi – în condițiile unui vânt care a suflat violent – galben-albaștrii s-au văzut depășiți la aproape toate capitolele: valoare, în primul rând, posesie, raport al marilor ocazii  de gol. Exceptând ultimele 20 de minute, atunci când ploieștenii au fost mai prezenți în atac, meciul a curs spre buturile lui Valincius (respectiv Gritti), antrenorul Qurban Qurbanov propunând o echipă extrem de bine articulată, disciplinată în joc, al cărei mare avantaj era constituit de stabilitatea lotului, același de aproape 4 ani! Mi-a plăcut echipa azerilor, o formație solidă și bine antrenată, extrem de disciplinată și foarte motivată! Ceea ce am sesizat, per total, a fost nu neapărat superioritatea lor cât mai ales impotența echipei noastre pe faza de atac. Hiba vârfurilor, temă care se discută în acest cantonament de dimineață și până în miez de noapte, a ajuns subiectul de bază al tehnicienilor petroliști, telefoanele zbârnâind non-stop pe relația Antalya – România. Și, de acolo în toată lumea! Din păcate, atât de așteptatul fotbalist spaniol Cristian Hidalgo Gonzalez nu va mai ajunge la Petrolul, o ofertă net superioară venită din altă parte determinându-l să nu mai ajungă aici. Mai mult, și celălalt iberic, fundașul Alvaro Silva Linares nu va mai șansa să îmbrace tricoul Petrolului, el fiind trimis de Răchită spre casă în urma presiunilor pe care le făcea vizând perfectarea înțelegerii! Astăzi, Linares și-a permis să ajungă la terenul de joc fără echipament, motivând că impresarul său l-a sfătuit telefonic în acest sens! Firește, Răchită “a luat foc”  și a clasat cazul, trecându-și fostul apărător pe linie moartă… La finalul partidei cu azerii, solicitat pentru un flash-interviu la Digi TV, tehnicianul galben-albaștrilor a spus: “A fost încă un joc în care ne-am creat destule ocazii, dar, din păcate, n-am şi reuşit să înscriem. În continuare, vom lucra mai mult la faza de finalizare”.

După primul meci, pierdut de prahoveni cu 0-1 în faţa Turkmenistanului și acest 0-2 cu FC Qarabag, urmează ca joi să jucăm la Belek în compania formaţiei georgiene de prim eșalon FC Dila Gori. Partida se va desfăşura pe terenul complexului „Adora”, începând cu ora 18.00.

Meciul pierdut astăzi a fost urmărit “in integrum” de către patronul Universității Cluj, miliardarul Florian Walter. Acesta a ajuns la partidă însoțit de directorul sportiv Ilie Mălureanu, mai cunoscut în lumea fotbalului drept ”Ilie Galerie”. După un prim mitan în care au suportat cu stoicism vântul în rafale, cei doi au ales tribuna oficială, acolo unde s-au întreținut cu Helmuth Ducadam și Ilie Stan, doi dintre oficialii Stelei. Și aceștia au văzut, la rândul lor, repriza secundă iar la final de partidă antrenorul roș-albaștrilor s-a întreținut câteva minute bune cu omologul său de la Petrolul.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>