O oră până plec la meci…

S-a făcut, iată, ora 14… Întreaga dimineață am petrecut-o în fața calculatorului “răsfoind” zeci de site-uri în speranța că voi găsi ceva informații calde despre acest meci al Petrolului cu Chiajna. Nimic, chiar nimic care să arate importanța covârșitoare a partidei. O liniște absurdă, parcă dorită în unele case, o liniște care va fi spartă peste numai 5 ceasuri. Am convingerea că Petrolul se va impune astăzi în fața Concordiei la două goluri diferență și, astfel, va depăși acest prag nenorocit al liniei de demarcație dintre eșaloanele unu și doi!
Pe stradă, dintr-un autoturism, un suporter își strigă marea iubire, “Hai Petrolul” răsunând între blocurile de pe linia tramvaiului! Un puștan din blocul de vizavi îi răspunde la aceeași intensitate. Este cu fularul galben-albastru pe post de turban iar un steguleț cu aceleași culori a apărut imediat! Lumea de pe stradă a privit scena și unii dintre trecători au ridicat pumnul drept în semn de susținere! Fotbalul, Petrolul, fanii, cu toții par a alcătui familia de care acest oraș chiar are mai mare nevoie.
Astăzi, 21 martie, este o dată specială în calendar. Nu pentru că într-o astfel de zi de primăvară s-au născut Bach, Topârceanu, Ciubotărașu, Senna sau Ronaldinho… Ci pentru că, imediat după terminarea partidei cu Concordia, “petroliștii” vor continua asaltul locurilor care permit rămânerea în prima ligă iar “comunalii” din Chiajna își vor linge rănile cu gândul la meciurile de la matineu!
Am jurat, odată, că nu voi intra în febra declanșată de pariurile sportive. Văd, săptămânal, cum colegi de breaslă – și nu numai – adună bani frumoși după acest adevărat flagel social! Mă mănâncă palma îngrozitor să fac acest pas dar jurământul făcut de foarte multă vreme mă împiedică. De aceea, nu intru în nicio combinație legată de bani câștigați dintr-un rămășag! Dar, vă jur, dacă astăzi eram mai puțin vehement în menținerea acestui principiu, aș fi intrat senin în agenție și aș fi pariat fără nicio rezervă bani serioși pe victoria Petrolului! Chiar și în condiții speciale, de victorie la măcar două goluri diferență (handicap)!
Nu am făcut-o și – ca de obicei! – o să-mi pară rău! Dar mă voi bucura pentru aceste 3 puncte mai mult decât pentru miile de lei câștigate la agenție. Voi fi fericit pentru declicul echipei, pentru încrederea pe care Soni&Co. o vor căpăta la viitoarele meciuri! Voi fi mult mai tentat să-i combat pe cei care cred că a critica la nesfirșit înseamnă pași serioși spre progres! Care fac acest lucru pentru că, odată, după promovare, au fost refuzați – cunoscându-li-se caracterul! – să facă parte din această familie! Pentru ei s-a inventat, însă, BOCCACCIO, stabiliment mai cunoscut de la inaugurare drept… MOCCACCIO! Prietenii știu de ce!
Dar, gata cu răutăcismele! Astăzi trebuie să fim pozitivi, vorba “regelui” Hagi. Pentru că, nu-i așa, după o victorie trebuie să ridicăm două degete spre cer, să-i mulțumim Domnului și să continuăm drumul către obiectiv. Unul minor, în acest sezon, cu totul altul, în viitorul! 2-0 este scorul prognozat de mine dar nu mă supăr nici cu o victorie la limită! Am plecat la meci! HAI PETROLUL!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>