“Dragoste” pentru Petrolul!

Întors târziu de la Piatra Neamț, acolo unde Petrolul a clacat din nou, 1-2, am adormit cu greu după ale două ceasuri petrecute pe net. Somn cu adevărat nu am avut iar pe la 9 și ceva am plecat spre stadion. Doream să înțeleg mai multe după acest rezultat negativ, mai ales că jucătorii chiar își propuseseră să facă tot ce le stă în putință să reușească adjudecarea tuturor punctelor puse în joc. În biroul lui Răchită se mai afla administratorul stadionului, Titel Arsene, și el negru de supărare după ce văzuse aseară. După alte câteva minute au mai apărut președintele Andi Crângu și ofițerul de presă Ionuț Pană. Apoi, fugitiv, Marius, contabilul. Mai toate privirile “alergau” spre managerul general. Mai senin ca de obicei, în puține cuvinte, acesta a lăsat să se înțeleagă că decizia luată după meciul cu Concordia nu mai putea fi întoarsă. Că fronda făcută de fotbaliștii săi, la câteva ore după jocul mai sus amintit, nu a avut niciun efect pe termen lung. Convingerea că trebuie să lase locul unui alt antrenor îl stăpânea. Cu ambele telefoane deschise, vorbind cu mai mulți tehnicieni, lăsa impresia unui impresar în căutare de noi contacte. După Andone și Hizo, ambii refuzând politicos Petrolul din cauza unor alte discuții în derulare, a urmat italianul Trombetta. Și acesta a declinat invitația, la acest moment având o situație contractuală cu clubul italian Udinese. A urmat Mircea Rednic, fostul coach al bucureștenelor Rapid și Dinamo, în ultimii doi ani la Alania Vladikavkaz și Khazar Lankaran. Acesta a cerut un timp de gândire de două ceasuri, tentat parcă de provocarea ivită. Nu au mai trecut nici 5 minute și am asistat la cel mai josnic scenariu trăit în întreaga mea existență de jurnalist: zece tineri, postați în rol de cai troiani, au făcut cale netedă reporterilor de la Prahova TV și RTV – posturi controlate politic de către miliardarul Sebi Ghiță – intrând nepoftiți în birou, chestionându-l pe Răchită despre jocul echipei, demisie, noul antrenor, strategie… Genul acestor răzvrătiți este descris foarte bine de către unul dintre cei mai influenți și mai prolifici bloggeri din România, colegul Adrian Ciubotaru. (http://www.adrianciubotaru.ro/razvratitii-camuflati/)

Am trăit cele mai umilitoare 15 minute din viață, cu camerele colegilor îndreptate în stânga și în dreapta ca niște adevărate mitraliere și cu un final grotesc, în care o colegă de la televiziunea locală aproape că s-a legat de un scaun, fiind cu greu convinsă să părăsească încăperea în care filmase fără niciun acord! Tânăra dorea, țineți-vă bine, declarații în exclusivitate, de la Răchită sau Crângu, amenințând că nu pleacă până nu le obține!!!

Repet, am văzut în viață o grămadă de acțiuni ale mass-media menite să descopere adevăruri irefutabile. Sunt de acord cu incisivitatea, cu umorul de bună calitate, cu ironiile fine. Dar, această modalitate de a face televiziune, cu pătrunderea forțată într-un spațiu public, totul din dorința de a fabrica senzaționalul - în acest context lucrurile reprezintă o uriașă miză politică! - demonstrează o incredibilă formă de tupeu, urmând, probabil, să ne așteptăm și la alte astfel de mizerii odată cu apropierea datei alegerilor!

Firește, asta este clar, odată cu finalul campionatului vom constata evidența: Petrolul se salvează și meritele sunt clar ale noului antrenor sau Petrolul retrogradează și vina este exclusiv a lui Răchită&Co. Chiar dacă o să ziceți că am luat-o din loc, eu încă mai cred în salvarea de la retrogradare pentru că echipei îi mai trebuie 5 victorii din 11 etape…

La final, o (altă) veste proastă: și Rednic a renunțat, anunțând că urmărește o pistă în afara României. Chit că a admis faptul că echipa are potențial și, implicit, șanse să se salveze.


Lasă un comentariu

10 Comentarii.

 1. Slabutule,
  de cand te ai facut tu asa corect? Ai uitat cand te milogeai de controversatul om de afaceri ghita sebastian sa te ia pe la deplasari cu echipa si goleai farfuriile de alune si fursecuri?Zici ca lucrezi pentru cel mai corect om de pe pamant, nu la cel mai penal lider de sindicat din tara.Ai ajuns penibil, pentru un concediu in Antalia sa te injosesti asa rau……..

 2. “Detectivule”,
  Cu curajul vad ca nu stai prea bine! Altfel, știam precis ce să-ți răspund! Așa… E bine să cunoști că niciodată nu m-am milogit de Sebi să mă ia în deplasări cu Asesoft! Pentru că eram printre singurii ziariști care aveau timp și pentru baschet și care scria pagini întregi despre meciurile echipei, Alex Iacobescu gira câte o deplasare-două pe campionat! Acolo unde, poate cunoști și tu, fursecurile și alunele se consumau doar la o eventuală conferință de presă! O friptură și un șpriț, doar după victorie! Se vede că ești rupt de realitate, pentru cei de care amintești tu aici am lucrat până la data de 1 august 2011 iar “concediul” din Antalya a fost plătit jumătate de Ioan Niculae și jumătate de un sponsor din anturajul managerului Răchită! Vrei să cunoști, pesemne, în ce au constat serviciile de acolo? Cred că dacă-ți întrebi directorul îți va spune el de sejururile plătite de Marian Manea în Turcia! Lui și altor trei persoane, două de sex opus! Acum au apărut “ședințele” zilnice de la BO(MO)CCACCIO… Știi tu!

 3. nu vreau sa comentez faza cu suporterii.probabil ca asa au fost invatati de-a lungul timpului,sa intre in biroul managerului neinvitati.de ziaristi nu vorbesc ca nu stiu.in final insa ati spus un lucru mare.daca se va salva sa fiti convins ca meritul e al antrenorului.daca se va retrograda sa fiti din nou convins ca e doar vina lui rachita.
  ca o parere personala,5 victorii nu sunt suficiente pentru a scapa de retrogradare.38 de puncte cred eu ca ar fi necesar pentru a juca si anul viitor in liga 1.

  • Trebuie să avem încredere în echipă și în potențialul ei! Nu vreau să cred că Petrolul nu poate evita marasmul eșalonului secund! Eu rămân cu părerea mea… Adică 34 de puncte ar fi suficiente! Ținem un pariu virtual pe o cafea și-un suc?

 4. cafea nu beau ,dar pe un suc merge.

 5. eu am spus ca 34 de puncte nu sunt suficiente pentru a scapa de retrogradare.ca scapa petrolul sau ca face 50 de puncte e alta poveste.

 6. pariul e ca si castigat

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>