Maturul, optimistul și realistul

Am fost prezent, în această dimineață, la conferinţa de presă organizată de CSU Asesoft. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezenţi antrenorul Vladimir Arnautovic, jucătorii Cătălin Burlacu şi Vladimir Tica, dar și președintele executiv al grupării, Ionuț Georgescu. Temele discuției au fost legate de cei 7 ani scurși de la câştigarea FIBA Europe Cup - singurul trofeu inter-cluburi din vitrina baschetului masculin românesc! – și iminentul duel cu orădenii de la CSM,  două partide contând pentru play-off-ul campionatului național. Clasându-se pe locul patru, cu unul mai sus decât orădenii, studenții ploieșteni vor beneficia de avantajul primelor două partide “acasă”, victoria finală și pătrunderea în faza următoare fiind suficiente în algoritmul “3 din 5″.

Volubil, cu voce guturală, Vlado Arnautovici a deschis conferința răspunzând la o întrebare legată de acest loc IV obținut după sezonul regulat: “Era clar că aceasta va fi prima întrebare! Ce să zic, sunt așa și așa! Mulțumit după 11 victorii consecutive, nemulțumit că am pierdut-o tocmai pe cea de la Timișoara și astfel șansa de a termina pe primul loc după acest sezon! Oricum, la acest moment, consider că echipa este capabilă să câștige campionatul, chit că, prezumptiv, vom disputa într-un timp relativ scurt mai multe jocuri decât într-un întreg retur! Sunt de părere că pornim cu prima şansă într-un sistem 3 din 5. Și asta pentru că avem o bancă mai lungă, venim după câteva victorii importante în retur şi tocmai de aceea trebuie să tratăm cu maximă seriozitate play-off-ul.”

La rându-i, căpitanul Cătălin Burlacu a spus: “Echipa este mult mai putenică decât în tur, numai Dumnezeu făcând posibil jocul sorții! Imaginați-vă că fără accidentarea lui Mike Jones eram, probabil, în aceeași situație ca la finele turului! Așa, personal, îmi este mult mai ușor să evoluez avândul pe Vladimir (n. red – Tica) în <<căciulă>>, spațiile create de acesta fiind chiar esențiale pentru desfășurarea mea în joc! Mă întrebați despre cariera viitoare, dacă voi antrena vreo echipă… Ei bine, să știți că m-am mai gândit la asta dar nu știu ce să răspund acum. Pentru că, după ani și ani de antrenamente și jocuri, acum, când nu mai sunt chiar tânăr, devine prioritară și familia! Plus, dacă mă gândesc mai bine, să încep cu sfaturi și urlete către niște tâmpiți, parcă nici nu mai vreau! Da, îl înțeleg din plin și pe Vlado, i-am înțeles și pe ceilalți profesori pe care i-am avut! Dar una e să joci și alta la catedră! Oricum, am preferat antrenorii cu vână, activi, colerici! Cred că așa aș fi și eu! Mă mai gândesc!” Același Cătălin Burlacu a venit cu o completare perfectă la tema discuției vizând adversarii de după “meciurile de încălzire” cu orădenii: “Îmi doresc Mediașul în semifinale, este o echipă pe care am învins-o de două ori în acest sezon şi nu cred că are forţa necesară pentru a ne surprinde! Cred că finala o vom câștiga în dauna clujenilor! Așa mă văd, după norocul ăla incredibil avut anul trecut! Mor când mă gândesc la aruncarea aceea a lui Morris, de la jumătatea terenului, în ultima secundă! Acolo aș vrea să câștigăm finala, în fața unui public total ostil, pe meciul 7, să văd lacrimi și frustrare în tribune! Ar fi scenariul perfect pentru mine, unul care am trăit ultimul meci de anul trecut la niște cote inimaginabile! Mi-a fost o ciudă de moarte și am jurat că o să mă răzbun crunt! Nu vreau să mai văd supărare în ochii lui Sebi Ghiță, nu mai vreau resentimente din partea lui Alex Iacobescu! Vreau să jucăm în finală cu Clujul și să-i umilim! Dacă se poate, chiar acolo, la ei acasă!”

Ultimul, Vladimir Tica, a răspuns în engleză întrebărilor venite din sală: “Am ajuns la Asesoft destul de târziu, la jumătatea returului, dar nu-mi pare deloc rău! Am regăsit spiritul învingătorilor într-un campionat bun, la o echipă de top! Ne aşteaptă un play-off foarte interesant. Avem o echipă formată din jucători maturi, cu experienţă, care petrec, în medie, peste 20 de minute pe teren. Vreau să devin campion alături de CSU Asesoft şi un prim pas ar fi acela de a trece mai departe, în semifinale. Chiar dacă nu îmi place să dansez, dacă spuneți că acesta este obiceiul pe aici (n. red – ca învingătorii să joace pe mese!) o să mă conformez cu plăcere!”

Primele două meciuri din play-off  dintre CSU Asesoft și CSM Oradea se vor disputa, așadar, mâine și joi, de la orele 20:00, respectiv 18:00, la sala din Brazi. Ambele partide vor fi transmise în direct de DigiSport.
La primul meci, cel de miercuri, jucătorii și staff-ul CSU Asesoft vor oferi cadouri spectatorilor prezenți în sala de la Brazi, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>