Scârbă de scârbe

Sincer, ați crezut vreodată în liniștea platonică instalată la Petrolul odată cu rezultatele bune din ultima vreme? Nu? Nici eu! Sincer de tot vă spun asta, pentru că miza viitorului echipei este cu mult mai mare decât o simplă evitare a retrogradării. Iar, când vorbesc de miză, trebuie automat să vă gândiți la viitorul politic nu prea îndepărtat care va împărăți urbea! Cum bine se observă, indiferent cum se mișcă apele pe Stadionului 26, cineva ar trebuie să depună armele! Și nu oricum, ci azvârlit precum o măsea stricată! Da, de Valeriu Răchită este vorba, răul-răului întruchipat în manager general, singurul care – în opinia aripei protestante de serviciu! - bagă bățul prin gard și împiedică bunul mers al echipei! Mai voalat sau pur și simplu direct, acestuia i se cere să părăsească serviciul, mai precis să capituleze, războiului în floare refuzându-i-se din start o necesară antantă.

Cel care ațâță la infinit și vrea să-și atârne Răchită la butonieră este mai vechea cunoștință D. Pătraru. Un nemulțumit existențial, mereu acid dar numai ajutat de sifon, acesta a văzut în actualul manager cel mai mare rău pe care Petrolul îl are acum în structură! Răchită le urmează altor predecesori cu care jurnalistul a avut meciuri grele, nume precum Luca, Alexandru sau Bercea fiindu-i la acest moment capete de afiș în seria de procese cu care se confruntă! Un hâtru, petrolist sadea, se amuza zilele trecute atunci când discuta despre norocul conducătorilor Petrolului din anii ’50, ’60 sau ’70 de a nu-l cunoaște pe acest Pătraru. “Tinerețe, dacă era băiețașul ăsta atunci, frații Dero și toți ăilalții erau și acum la mititica!” Veșnic nemulțumit, acum trecut cu arme și bagaje în opoziție – ce să-i faci, de acolo poți arunca cu lături! – acesta își dovedește micimea și atacă la baionetă, decis să schimbe orânduirea și, eventual, să intre en-fanfare pe poarta din față a clubului. Paradoxal, cu toate că multă lume îi cunoaște regulile jocurilor murdare, mai nimeni nu-l pune la colț! “Miza Petrolul”, mai precis dorința lui de a controla o parte din afacerile de la stadion, s-a transformat în luptă de guerillă, prietenul de atunci, Răchită, refuzându-i cererea. Iar managerul - doar întâmplător consilier al primarului! – sesizând motivele iubirii ascunse, l-a ejectat pe Pătraru, conștient totuși de lupta care începea. Dezvăluite “live” de Răchită în emisiunea “Pasul la ofsaid” de la Alpha TV, potlogăriile făcute de acest Pătraru au ajuns subiecte de can-can în tot orașul iar jurnalistul, cu emfază, anunța că-l va acționa în instanță pe Răchită pentru atac la persoană! Ați auzit vreodată de acest demers? Nici eu!

Odată schimbat acționariatul, noul investitor, Daniel Capră, a adevenit ținta favorită a pamfletarului. (Apropo, v-ați întrebat vreodată de ce Pătraru semnează texte și realizează doar emisiuni sub garda pamfletului ? Simplu, deoarece nu își permite niciodată să scrie și să spună ceva asumându-și asta!) Cred că, deja, cunoașteți cine era Capră, atunci, în viziunea ziaristului: un evazionist fiscal pus sub acuzare de DNA pentru spălare de bani, dar și constituire și aderare la un grup infracțional organizat! Adică un nenorocit, “săgeata lui Florian Walter până la vară”, adus la frâiele conducerii Petrolului de un alt nenorocit, Vivi Răchită! Acum, la doar câteva săptămâni de la instalarea lui Capră, tonul oportunistului s-a moderat brusc. Deja, Capră este în barca lui Andi Crângu iar ambii sunt dușmanii lui Răchită! Observați tactica strict distructivă precum și dorința atroce de a scăpa de noul său dușman de moarte! Ce om… L-am întrebat pe Dan Capră, după prânz, în ce relații se află cu cei din conducerea clubului. Mi-a răspuns senin: “Excelente, chit că unii au temă să le destabilizeze!” Iarăși ați ghicit cine!

În ecuația bolnăvicioasă sunt incluși suporterii. Iar dumneavoastră, cei mulți și devotați exclusiv cauzei Petrolului, cunoașteți deja poziția excepțională a fanilor, nu neapărat doar a celor care sunt parte a galeriei din Peluza dinspre Maternitate. Marea masă a iubitorilor de galben și albastru trăiește, etapă de etapă, doar pentru echipă și al ei deziderat. De aceea cântă non-stop, de aceea produce valul victoriei și-și strigă iubirea pentru culori. Câțiva dintre ei, teribiliști și coruptibili totodată, au intrat subit în mrejele jocului de-a politica, încercând să exercite o presiunea josnică, menită să facă jocul celor care-i plătesc! Cu timpul, se știe, aceștia vor fi primele “sifoane”, urmând să regrete amarnic acțiunile acestor zile preelectorale… Se mizează pe tăria pumnului, pe vocea ridicată. Nimeni nu-i poate convinge că acest proiect are șanse uluitor de mari să ajungă la vârf DOAR DACĂ EI, FANII, VOR CREDE ÎN PROMISIUNILE FĂCUTE ACUM TREI ANI! Promisiuni pe care nimeni nu le-a încălcat! Firește, c-așa-i în orice mediu românesc, mai bine e să latri în vânt decât să încerci să faci concordie, mai ușor e să le ai pe toate, de-a gata, decât să muncești și să le produci!

Am fost de acord cu decizia lui Mulțescu de a schimba ultima zi de cantonament de dinaintea meciurilor oficiale, de la Crâng la un hotel din oraș. Am zis că “Turcul” are viziuni mai noi, că Răchită – cu toate că-i mai tânăr – s-a ros altfel în timp! A înțeles asta și Vivi, chit că i-a fost destul de greu să înțeleagă cum alte generații au putut face cantonament în mijlocul naturii, fără Internet și sute de canale de televiziune! Nu mai spun despre economiile conexe. Dar, și-a dat acordul! Acum, gata, a făcut rău! Plus, zice pamfletarul de serviciu, promisiunea făcută jucătorilor, un pachet consistent de prime, dacă vor câștiga următoarele două meciuri! Temă atribuită acum lui Vivi, via Dan Capră! Păi, logic, de vreme ce ambii au fost la partidă umăr la umăr și finanțatorul a promis banii de față cu el!

În rest, minciunile la ordinea zilei! Cât mai trebuie, oare, să fie suportat un astfel de caracter? Imaginați-vă câtă ură poate strânge și emana acest Pătraru, de vreme ce finalul ultimului său articol de pe blog se încheie astfel: ”Lui Răchită nu-i rămâne decât să se roage ca Petrolul să piardă la Sibiu, pentru a-și compromite definitiv șansele de salvare”! Bre, ai luat-o razna!

 

 

 


Lasă un comentariu

9 Comentarii.

 1. Domnule Angelescu cu toate ca va respect ca si ziaristi si pe d-vs si pe Dragos Patraru, nu pot sa va spun decat ca si dumneavoastra faceati la fel inainte de marea impacare, si ce sa mai zic dumneavoastra erati mult mai acid decat este acum Dragos Patraru.
  Cat despre Vivi, sincer eu l-as vrea plecat de la Petrolul… De ce ? Sa zicem ca am avut de a face cu dansul, si pot spune ca Patraru il descrie cam cel mai bine ca persoana din toti cei care scriu in presa prahoveana.
  In rest va urez la cat mai multe articole!

  • Fane, chiar dacă mă ajutai mai mult cunoscându-ți numele real, o să-ți răspund la comentariu. O fac pentru că trebuie să cunoști ADEVĂRUL gol-goluț, nu ceea ce unii și alții vor să demonstreze umplând paginile cu zoaie.
   Pe vremea când aveam războiul cu actualul manager, prietenia acestuia cu Pătraru dădea în clocot! Zile întregi petrecute împreună, relații între familii, etc. “Stau cu Vivi mai mult decât cu nevasta”, spunea pamfletarul în emisiunea sa de sport la care invitatul special era, 3 săptămâni din 4, Răchită. Atunci, când proiectul CSM sau FC Ploiești era în floare, am anunțat în scris dar și la televiziune în cadrul emisiunii pe care o realizez că, atâta vreme cât echipa mea de suflet nu se va numi Petrolul, nu voi fi niciodată de acord cu hibridul care juca pe teren cu o denumire și era trecut pe foile de joc cu o alta. În plus, personajele ce se aciuaseră pe lângă echipă erau, în opinie personală – și s-a dovedit câtă dreptate am avut! – departe de ceea ce se dorea cu o echipă numită “fanion a fotbalului județean”. Probabil că nu cunoașteți prea multe, de genul momentelor când Pătraru participa la ședințele tehnice, în vestiar, când își dădea cu părerea și, finalmente, concluziona doct: “Răchită este un mare antrenor, merită să dețină toate frâiele la echipă. Mi se pare chiar normal ca el să fie managerul general al acestui club și să credem în el”!
   Avându-mă dușman încă de pe vremea când proiectul săptămânalului pe care-l înființase fusese deturnat, la propriu, de pe masa lui Florin Bercea – proiect făcut de mine alături de alți 4-5 foști colegi de breaslă – Pătraru i-a umplut capul lui Vivi cu tot felul de minciuni, acțiune menită să mă denigreze în ochii tuturor. Faptele, pe față, mi-au fost recunoscute ceva mai târziu atât de Răchită cât și de alte persoane din club!
   Revin puțin asupra proiectului săptămânalului pe care Bercea fusese de acord să-l alcătuiesc… În ziua în care acesta a anunțat că publicația va fi produsă de echipa lui Pătraru, l-am rugat pe Bercea să-mi promită un singur lucru: că, la momentul despărțirii CU MARE SCANDAL, va avea tăria să-și recunoască deschis greșeala! Mi-a promis și, după o perioadă, a făcut-o… Între timp, poate vreți să știți și asta, Bercea și Pătraru s-au înrudit, primul copil al jurnalistului fiind nășit de sindicalist, apoi, în serie, au urmat clipele nepereche ale unei ascensiuni fulminante: mașini schimbate, trecerea de la etajul 9 la casă pe pământ, excursii “peste”, etc.
   Cu toate aranjate, pamfletarul a întors armele și a ales trădarea! Ani la rând a mușcat mâna celui care l-a hrănit și i-a creștinat copilul, practic care l-a scos din mizerie!
   Firește, tu ai libertatea să judeci cazul din postura cititorului. Eu, care știu bine cine sunt personajele în discuție, îți sugerez doar o mai atentă evaluare. Gândește-te, ce motiv extraordinar aveam eu să mă împac cu Răchită? Am acționat, pur și simplu, la rugămintea unui prieten de-al său, convins că o simplă cafea băută împreună poate reprezenta un bun prilej de concordie. De atunci și până acum nu am regretat decizia, acțiunile pro-Petrolul ale managerului fiind aproape de gustul iubitorilor de galben și albastru! Cei la fel ca mine! Oameni care fac nuntă după victorii și parastas după înfrângeri! Nu cum s-a întâmplat acum câteva săptămâni, când, după înfrângerea în fața Chiajnei, acest Pătraru dădea de băut celor care îl susțin în mizerabila cauză a destabilizării clubului Petrolul! Probabil, conștient de dificultatea acestei grele perioade, de tranziție, pot ierta și unele mici derapaje, inerente, dar fondul problemei rămâne același: din fericire, tot ce a promis Vivi de câțiva ani s-a și realizat! Care ar trebui să fie, de fapt, chintesența problemei? Jocul politic, dorit obligatoriu de unii și de alții? Mulțumesc, eu nu servesc! Alții, se vede că asta le e meseria și din asta trăiesc!

 2. Ati uitat sa-l enumerati langa SCARBA DE SERVICIU,si pe cel mai mare”fotbalist al tuturor timpurilor CRISTI SHAORMA NOTARU”alt lingator de dosuri care face echipa buna cu stimabilul Domn PA traru,in rest sunt de acord cu dumneavoastra ,si parerea mea este ca acest “pamfletar” (eu l-as numii INFECT)trebuie sa nu ii mai dam atentie ca se vede MARELE RAHAT DIN ACEASTA lume,CORECTUL CORECTILOR.HAi PETROLUL SI MULT SUCCES DUMNEAVOASTRA SI ECHIPEI LA SIBIU

 3. Numai niste idiooti nu-si dau seama ca PATRARU este doar un activist POLITRUC disperat. Un fel de Ciuvica local. :lol:
  Se stie deja prietenia lui cu Ghita Asesoft – Vantu – Ponta USL.

  E prea prost Patraru asta. Ii face degeaba campanie lui Badescu USL, pentru ca Volosevici are de departe prima sansa. Nu numai in sondaje.

  • Cinstit, la capitolul politic chiar că nu mă pricep! Observ și eu mișcările, le intuiesc, dar nu-mi place să le și comentez! Am văzut, în timp, chiar copil fiind, că cine mizează pe politică are șanse mari să ajungă la coșul de gunoi al istoriei!

 4. Bine ca n-a pierdut PETROLUL la Sibiu ca pana acum ‘PAMFLETARUL’ scria deja vro 10 articole. Oricum mai inventeaza el ceva, se mai gandeste un pic :mrgreen:

 5. Nu sunt un sustinator al lui Patraru dar niște concluzii putem trage:
  Rachita a demonstrat ca este cel mai slab antrenor care au fost in ultimii 7 ani la Petrolul .( 3 ani a fost numai el antrenor!!!)
  Când un antrenor nu poate implementa o Filozofie proprie după 3 ani de lucru putem spune ca nu este antrenor.
  Vad ca il faceți statuie ca ce a promis a realizat- este total fals! El nu a realizat nimic, decat a reușit sa ,,trancaneasca’” niste meciuri pe la liga 2 .
  Dacă Multescu nu venea eram deja retrogradati.

  • Sorine, dacă așa te-o fi chemând, îți respect punctul de vedere și dau timpul înapoi pentru a analiza cele afirmate. Sincer, chiar așa de vehement erai la adresa lui și în momentul pauzei de iarnă? Atunci când echipa era plasată aproape de jumătatea clasamentului și nimic nu prevestea demența acestui retur? Îmi doresc mult de tot ca Petrolul să se salveze dar – se vede cu ochiul liber – pentru asta mai ai nevoie și de noroc! Exact cel pe care el nu l-a avut deloc… Are, în schimb, parte și “noroc” de niște foști prieteni, care-i fac viața o mizerie și care-l doresc plecat de la club tocmai pentru a face ei cărțile cu o nouă orânduire! Venită și dirijată politic! Ce o fi așa de greu de priceput? Și, pentru tine – că tot nu te cunosc! – Răchită nu va mai antrena Petrolul, nici acum și nici din vară, indiferent dacă scapă sau nu de retrogradare!
   P.S. Te rog, după ce te gândești puțin, spune-mi și mie ce mari filozofii de antrenor au cei care conduc echipele clasate pe primele locuri în campionat: Andone, Bonetti, Inacio, Stoichiță, etc. și, mai ales, unde au arătat ei că sunt atât de școliți?

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>