Cadoul ideal

Meciul cu Astra mi-a creat emoții. Multe, știind valoarea fotbaliștilor de la echipa din “9 Mai”. Tacticizarea impusă până aproape de perfecțiune, posesia bună, clasa lui Spadacio și valoarea lui Fatai mă făceau să privesc circumspect partida cu alb-negrii. Nu mai vorbesc despre acel 0-1 din minutul 24, rezultat care făcea ca Petrolul să fie în colaps iar subsemnatul în pragul unei crize diabetice…

Până la urmă, după un joc fabulos gândit milimetric de strategii formației, lupii s-au impus cu 3-1, grație unei duble marca Hamza Younes și a reușitei lui Patrick Osiako. Magia serii, completată și susținută frenetic de un public nepereche, a scos la rampă una dintre cele mai frumoase echipe a Petrolului dintotdeauna, aplaudată în picioare un sfert de oră după final de cei 10000 de oameni dispuși să cânte și să se bucure alături de echipa lor de suflet. Lacrimile de fericire ale multor spectatori, dansul sălbatic al lui Osiako, gratitudinea lui Mulțescu adresată spectatorilor din cele 4 puncte cardinale ale arenei, tumbele lui Hamutovski dar și talentul de ultras al noului venit Maxim, toate la un loc au creat momentul unic de beatitudine la care mă bucur imens că am fost martor. Pe logică, au mai fost și ofticații de serviciu, celor care nu le prea mai iese pasiența viitorului imediat, dar ei rămân în plata Domnului!

Acum, după ce mureșenii nu au reușit să se impună în Giulești – terminând la egalitate, 1-1 – Petrolul se află în clasament cu un punct în fața lor, mergând la Târgu Mureș cu două șanse din trei în meciul direct de joi. Măcar și pentru faptul că jocul nostru arată mult mai bine decât cel al viitoarei adversare, lăsați-mă să mă bucur încă de pe acum la gândul că vom juca și în viitorul sezon sub soarele primului eșalon.

Altceva, la acest moment, chiar că nu mă mai interesează iar cadoul primit de la băieți, cu doar două ceasuri înainte de ziua de naștere, îmi produce o imensă satisfacție, considerându-l de-a dreptul ideal! Vă mulțumesc din suflet, petroliști! Sărbătorim în Ardeal!

Fotografiile, super, sunt executate de Răzvan Păsărică, probabil cel mai bun artist în breasla sa!


Lasă un comentariu

13 Comentarii.

 1. Chiar daca nu mai vorbesti cu mine de ceva vreme, draga Cristi, eu tot iti urez multa sanatate – cu diabetul nu se glumeste, o stiu din propria-mi familie – şi iti spun LA MULTI ANI! Si te mai felicit si pentru randurile tale de dupa succesul cu Astra, care i-a bucurat, chiar daca nu crezi, si pe “ofticatii de serviciu”!

  • Apreciez cuvintele frumoase pe care le-ai postat aici, te felicit și eu pentru cele 6 decenii trăite și vreau să înțelegi – chiar dacă nu vei reuși! – că pentru mine un prieten valorează mai mult decât unul-doi comentatori de pe un blog, mai ales că numele lor îți erau necunoscute! Sau, cel puțin, așa spui, răspunzând acuzelor mele de dialog cu umbra… Iar, la final, de unde cunoști că “ofticații de serviciu” s-au bucurat pentru victorie? Eu, cel puțin, nu am făcut referire la tine!

 2. La multi ani! Bravo Petrolul!

 3. La Multi Ani!,multa sanatate si succese in viata,Forta Petrolul.

 4. La multi ani, multa sanatate, bucurii, emisiuni cat mai frumoase in continuare si HAI PETROLUL!

 5. Multumesc, Cristi, pentru urari! Altfel, stiu ca nu la mine te-ai referit cand ai scris “ofticatii de serviciu”, ci la altcineva, iar eu chiar asta ti-am spus – ca s-a bucurat. Poti vedea, de altfel.

 6. Nu mai urmaresc de mult fariseii… Sunt satul doar din ce aud!

 7. romeo patrascu

  LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI !
  Si fie ca sarbatorirea adevarata sa se petreaca miercuri seara , dupa meciul de la Targu Mures .
  Hai Petrolul ! Numai Petrolul ! …

 8. romeo patrascu

  rectific , joi seara

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>