Victorie cu bătaie lungă

SV Seekirchen – FC Petrolul 3-4 (0-2)

Marcatori: Grozav (7, 30), Roman (68, 86)/ Mayr (71, 90), Rzepecki (74).

SV Seekirchen: Avramovic – Taucher, Hartl, Oberauer, Gottfried – Rosslhuber, Aigner (cpt), Seidl, Muhllechner – Federer, Mayr. Au mai jucat: Kreuzwirth, Rzepecki, Groiss, Marzendorfer. Antrenor: Mathew O’ Connor.

FC Petrolul: Povilas (25 Bornescu; 55 Hamutovski) – Achim (46 Alcenat), Galamaz (cpt) (46 Szukala; 79 Cojocnean), Neag (16 Bikana), Guilherme (46 Grecu) – Cojocnean (46 Boudjemaa), Mustivar (46 Marinescu) Cristescu (46 Hoban), Cristea – Grozav (46 Younes), Opriţa (46 Roman). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: Hartl (23), Oberauer (76).

Au arbitrat: Sebastian Gishamer – Johannes Pummerrer și Manuel Humer (toți din Salzburg).

Jucătorul meciului: Gicu GROZAV.

Ieri, la Seekirchen – un orășel cu mai puțin de 10.000 de locuitori! – Petrolul a disputat primul amical al acestui cantonament din Austria, întâlnind echipa de liga a III-a SV Seekirchen. Un prim joc câștigat mult mai ușor decât o arată scorul, raportul marilor ocazii de a înscrie fiind 11-3 în favoarea galben-albaștrilor! Și, totuși, după joc, antrenorul Mircea Rednic a fost nemulțumit, mai ales de compartimentul defensiv, principalul vinovat pentru primirea celor 3 goluri. “Sunt mulţumit doar de cele 3 săptămâni şi jumătate de muncă asiduă. A fost un meci bun, cu multe ocazii, dar avem probleme mari în apărare. Este inadmisibil ca un fotbalist de la această categorie să treacă ca prin brânză prin apărarea noastră. Dar, de asta sunt bune meciurile de pregătire, chit că nu sunt deloc normale căderile astea. S-a văzut o diferenţă clară între prima şi a doua repriză. Sunt obosiţi toţi jucătorii, dar vă promit că vor fi odihniţi la startul sezonului. Nu sunt mulţumit pe zona centrală a apărării, de aceea vom mai aduce jucători. Mâine aștept alți doi fotbaliști în probe, dintre care unul este fundaș central de piciorul stâng. Nu mai există două grupuri, toţi fotbaliştii joacă la Petrolul acum. Nu mă mai întrebați acum de asta, echipa are doar fotbaliști care trag la aceeași căruță, cea a Petrolului! Iar obiectivele noastre, cupa și o clasare între primele patru în campionat, pot deveni realitate doar dacă vom și avea un lot pe măsura ambițiilor!” a conchis coach-ul Petrolului.

Interesante sunt, în schimb, câteva aspecte. În primul rând, decizia “Puriului” de a acorda banderola de căpitan lui Galamaz. Nu că aș avea ceva împotrivă dar presimt această măsură ca pe o trimitere subtilă pentru un viitor nu tocmai îndepărtat. În cercul nostru, al reprezentanților mass-media prezenți la Waidring, deja s-au făcut speculațiile de rigoare. Așteptăm să vedem dacă se și adeveresc! Apoi, așteptata debarcare a lui Bikana! Camerunezul cu alură de luptător K1 și-a arătat limitele, gafând de câteva ori, ultima oară decisiv, atunci când puștanul Mayr s-a descotorosit de el în doi timpi – și trei mișcări! – marcând cu un șut plasat, în dreapta lui Hamutovschi! Același fotbalist austriac l-a ironizat și pe Sukala, trecând pe lângă el cu viteza trenului de viteză prin halta Brazi! Nu trebuie neglijată nici prestația bielorusului Hamutovschi. Văzându-se cu sacii în căruță – vezi semnarea contractului pe o perioadă de doi ani! – Vasili a intrat în poarta Petrolului în minutul 55, la 2-0 pentru “lupi”. După 13 minute se făcea 3-0 și se părea că vom avea parte de un scor fluviu! Nu a fost de acord Hamu, acesta primind trei goluri, dintre care unul pe care-l putea apăra și sor-mea! Iar jocul subțire al lui Cristescu, chiar și-al lui Hoban, produce deocamdată doar iritare! Nu este exclus ca, într-un timp relativ scurt, în groapa leilor să fie azvârlite destule dintre actualele capete ale formației! Iar Rednic pare că are pregătit meniul pentru felinele carnivore!

La meci au fost prezenți și aghiotanții lui Victor Pițurcă la echipa națională, Florin Marin, Gabriel Boldici și Ovidiu Costeșin. Unul lângă altul, comentând fără întrerupere, cei trei au apreciat evoluția lui Gicu Grozav dar și slalomurile lui Cojocnean, un fotbalist talentat, de mare perspectivă!

La final, braț la braț, Daniel Oprița și Marian Cristescu au răspuns întrebărilor comentatorului Dolce TV. Iată declarațiile acestora: “A fost un meci de pregătire care s-a dorit a fi un antrenament bun. Vor mai fi astfel de meciuri de pregătire pentru a ne obişnui cât mai bine unii cu alţii. Avem obiective îndrăzneţe, dar perfect realizabile. Condiţii avem, publicul este alături de noi. Va fi destul de greu, fiindcă sunt destule echipe care bagă bani şi vor să se bată la titlu”, a declarat atacantul ploieştenilor, Daniel Opriţa. La rândul său, Marian Cristescu a declarat: “Toţi jucătorii care au venit de la Cluj s-au integrat foarte bine. Am întâlnit nişte băieţi de caracter şi sper ca împreună să reuşim ce ne-am propus în acest sezon. Am rămas plăcut surprins de fanii ploieşteni. Ştiam că echipa are unii dintre cei mai fanatici spectatori din ţară. Ne bucură acest lucru pentru că vom avea nevoie de sprijinul lor, vor fi practic al 12-lea jucător”,  a conchis mijlcoaşul Petrolului.

Următorul test pe care Petrolul îl va avea în acest cantonament din Alpii Tirolului se va juca destul de departe, la aproape două ceasuri depărtare de Waidring. Localitatea unde vineri, 6 iulie, vor evolua, de la orele 18:00, împotriva ciprioților de la Anorthosis Famagusta – trupă condusă din acest sezon de israelianul Rony Levy și care-i are în componență pe foștii prim-divizionari Dan Alexa și Juliano Spadacio – se află în imediata vecinătate a frumosului Insbruck, oraș care a găzduit în anii 1964 și 1976 Jocurile Olimpice de Iarnă!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>