De la vals la rock&roll

FC Petrolul Ploieşti– SK Teplice 3-1 (0-1)

Stadion: “Sportplatz SK Kammer”, Schorfling am Attersee. Marcatori: Grozav (57), Younes (70), Szukala (72)/ Mahmutovic (17).
FC Petrolul: Bornescu (46 Hamutovski) – Alcenat (61 Achim), Szukala, Bikana (46 Galamaz), Guilherme (81 Neag) – Cojocnean (46 Opriţa), Hoban (46 Mustivar), Marinescu (61 Cristescu), Boudjemaa (61 Cristea) – Grozav, Roman (46 Younes). Antrenor: Mircea Rednic.
SK Teplice: Grigar – Vondrasek (75 Kratky), P. Lukas (46 Matula), Rosa, Chovanec – Jursa (83 Jablonsky), Ljevakovic (50 Moulis) – Dolejs (83 Jablonsky), Cajic, Vuch (75 Jezdik) – Mahmutovic (59 Jindracek). Antrenor: Lukas Prerost

Jucătorul meciului: Damian BOUDJEMAA.

Un ceas și câteva munute a durat expediția de la Waidring la Schorfling am Attersee, localitate austriacă cunoscută în lume după tema Klimt la Attersee, unsprezece picturi fabuloase ale marelui pictor austriac Gustav Klimt – lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiuniifiind concepute în perioada 1908-1912, în perioada vacanțelor de vară petrecute aici. Trecând din Austria în Germania și revenind în Țara Valsului am ajuns la locul de disputare al partidei cu FK Teplice, team de primă ligă în Cehia, stadionul “Sportplatz SK Kammer” fiind pregătit pentru a-și primi oaspeții. Calitatea gazonului a făcut ca și alte două echipe aflate în cantonamentul de vară prin zonă să vrea să joace aici, săptămâna viitoare fiind anunțat amicalul dintre Maccabi Haifa și Lokomotiv Plovdiv. “Gazonul este puțin netuns, dar câmpul de joc este bun, ce mă deranjează este peisajul acesta dezolant, de câmpie! Venim de la o sută și ceva de kilometri să fim văzuți în România că jucăm la marginea lanului de porumb, aici sunt îndreptate camerele, vedeți?” spunea Mircea Rednic la debutul jocului, neștiind că marea surpriză abia atunci începea! La ora jocului, brigada arbitrilor a anunțat că a greșit adresa, rătăcindu-se, iar meciul era în pericol de a nu se disputa! Imediat, unul dintre administratorii bazei, Josef Zauner, chit că avea obrajii destul de trandafiriii – deh, soarele arzător!! – a înțeles gravitatea momentului și a îmbrăcat o bluză verde, tocmai bună pentru a se asorta cu sandalele crem din dotare! La cele două tușe au prestat Răzvan Negoiță (alias Burtă), maseurul Petrolului și un secund al cehilor! O brigadă care, vorba aceluiași Rednic, “ar trebui transferată de urgență în campionatul primei ligi, și arbitrul și asistenții făcând o frumoasă propagandă fotbalului! De altfel, ați văzut, nimeni nu a fost nemulțumit, la niciun gol sau la o altă ocazie de gol!” a mai spus Rednic la finalul partidei.

Trecând peste aceste considerente de ordin spectacular ajung la meciul propriu zis. Unul cu două fețe total diferite, prima repriză fiind una în care am sesizat echilibrul psihic al lui Rednic, un antrenor care rămâne impasibil la gafele fără număr ale lui Bikana, camerunezul cu alură de luptător K1 propunându-și parcă să-l încerce pe coach-ul său! Astfel, în minutul 17, pe fondul unei dominări sterile a Petrolului, de-acum celebrul Vincent a gafat din nou, lăsându-l pe MAHMUTOVIC să plaseze balonul peste Bornescu: 0-1! Mai mult, siderată de golul primit, echipa ploieșteană a fost aproape de 0-2, șutul minunat al aceluiași fotbalist care a marcat plasând mingea direct în bara de sus! Numărați în picioare, Boudjemaa&Co. s-au trezit din pumni și au început să pună presiune pe careul advers. Cu Galamaz, Oprița, Mustiva și Younes intrați la pauză în locul omologilor pe posturi Bikana, Cojocnean, Hoban și Roman, trupa lui Rednic a arătat o altă față. După 2 ratări, una după alta, GROZAV (57) a reușit să egaleze scorul după o execuție de mare fotbalist, reluare a balonului cu capul, de la 14 metri, după o centrare șablon venită din flancul drept de la Oprița: 1-1! În minutul 70, aflat în vervă, Gicu Grozav l-a găsit demarcat, frumos, pe YOUNES  iar tunisianul a avut de îndeplinit o simplă formalitate: 2-1! După alte 2 minute, fundaşul central SZUKALA a punctat pentru un mai corect 3-1, reluând, cu capul, la colţul scurt, cornerul executat de către Cristescu! Petrolul a căutat să-și și umilească partenera de întrecere dar Younes și Cristea nu au reușit să-l mai învingă pe portarul Grigar. La final, Rednic a spus: “Mi-am urmărit scopul, acela de a vedea jucătorii în mai multe aranjamente! Este clar, vorbim acum despre fotbaliști care au dat satisfacție deplină dar și de alții rămași datori! Mă întrebați despre Boudjemaa… ei bine convingerea mea este că Damian este unul dintre cei mai buni mijlocași din România, nu de la Petrolul! Și, să știți, mai sunt și alți băieți foarte valoroși, toți în această echipă! Să dea Dumnezeu să-mi fie mie greu să alcătuiesc primul unsprezece, că nu de asta mă tem!” L-am întrebat pe coach-ul Petrolului despre anunțatele sosiri ale fotbaliștilor “gata titulari”! Iată răspunsul său: “Din păcate, din rațiuni care țin de vize și ordine medicale, cei doi vor putea fi văzuți direct în România! Da, confirm, unul este un apărător iar celălalt un vârf de atac. Da, omule, olandez! O să-i vedeți sâmbătă, în țară!” a încheiat “Puriul”.

După ce, luni de dimineață, președintele Andi Crângu a sosit la Waidring, ieri a ajuns aici și finanțatorul Dan Capră. Unul lângă celălalt, cei doi au urmărit jocul Petrolului și s-au declarat mulțumiți de prestația galben-albaștrilor. “În campionat e bătaia peștelui, cum se spune! Acum sunt simple partide de verificare în care Rednic are tot timpul din lume să corecteze deficiențele din joc!” a declarat Dan Capră. Cel care va rămâne până la ultimul joc al echipei, Crângu plecând spre România în această dimineață. Tandemul conducătorilor va fi completat prin venirea lui Florian Walter, boss-ul fost la U Cluj anunțându-și prezența încă de azi alături de echipă. Voi fi și eu prin zonă și, dacă aud ceva tare, vă povestesc imediat! Țineți aproape!

Astfel, după patru meciuri disputate în acest stagiu, Petrolul are un bilanţ bun, alcătuit din două victorii şi tot atâtea remize, urmând ca mâine să joace ultimul meci, cu nemții de la Jahn Regensburg (liga a doua), de la orele 18:00, într-o localitate deocamdată necunoscută. Echipa din Regensburg este știută în România grație lui Alexandru Pițurcă, fiul selecționerului fiind împrumutat acolo de Steaua, în sezonul 2003-2004.

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>