E vremea revanșei

Selecționata AJF  Prahova și-a câștigat dreptul de a participa în grupa preliminară a “Cupei Regiunilor”, competiție denumită simbolic “UEFA Regions Cup, ediţia 2012-2013” și care începe în penultima zi a lunii august cu primele jocuri din grupa B, preliminară. Această fază se va desfășura în Macedonia, alături de echipa țării gazdă urmând a fi prezente la start și selecționatele Suediei, Irlandei de Nord şi Ţării Galilor. Apoi, grupa A, din care face parte şi România, debutează pe 9 septembrie, în Turcia. Componența acestei serii este una “grea”, alături de tricolorii amatori ai țării noastre mai putând fi urmăriți omologii din țara gazdă, Turcia, dar și din Israel și Kazahstan. Gazdele au nominalizat orașul Istanbul drept organizator al acestei grupe iar așteptările românilor sunt, deja, consistente!

Selecţionata „Prahova Muntenia” va avea primul meci în ziua de 9 septembrie, contra israelienilor de la Karmiel Safet, formație pe care – vă mai aduceți aminte? – românii au avut-o parteneră şi acum 2 ani, la Sopron, în Ungaria, şi în faţa cărora au pierdut, 0-2, la capătul unui meci spectaculos! Pentru acei dintre dumneavoastră care ați uitat, iată și rezultatele meciurilor echipei noastre: Prahova Muntenia – West Ungaria 1-4, Prahova Muntenia – Carmiel Safed (Israel) 0-2, Prahova Muntenia – Malatia (Armenia) 3-1! Repartizați atunci în Grupa B-est europeană, tricolorii amatori n-au reușit decât o clasare pe locul III la final, insuficientă pentru a merge mai departe în faza finală din Slovenia!

Jocul cu israeliții se va disputa pe arena „Kartal Ilce” din Istanbul (capacitate puțin peste 7000 de locuri), după două zile urmând al doilea meci din grupă, cu echipa țării gazdă – selecţionata Istanbulului – într-un joc programat pe stadionul „Maltepe Hasan Polat” (arenă cu o capacitate de aproape 5000 de locuri). Ultimul meci din grupă rezervat echipei de amatori a României a fost programat pe data de 13 septembrie, adversara prahovenilor fiind echipa Mercury Stroitel (Kazahstan).

Delegațiile țărilor participante vor fi găzduite de Hotelul „Legend Riva”, aflat la 40 de kilometri de Istanbul precum şi la o distanţă similară de cele două terenuri de joc, în timp ce antrenamentele se vor face în imediata apropiere a locului de cazare. Se califică prima clasată dar şi cel mai bun loc II din grupele preliminare amintite.

Interesant de remarcat este că această selecționată a „Prahova Muntenia” va miza doar pe o parte dintre jucătorii care au câştigat, a doua oară consecutiv, competiția naţională, lotul urmând a fi clarificat în mai puțin de o lună. Asta, deoarece mai mulți fotbaliști s-au transferat la un nivel superior, caz în care – conform regulamentului – va fi aproape imposibil să se mai conteze pe ei! Săptămâna viitoare, Federaţia Română de Fotbal va stabili şi locul de desfăşurare al unui cantonament de o săptămână, înainte de plecarea în Turcia, locul ales fiind, cel mai probabil, Complexul de la Mogoşoaia, acolo unde condiţiile sunt foarte bune.

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>