Până când o viață amară? (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Dinamo București – Petrolul Ploiești 2-1 (1-1)

Stadion: “Dinamo” București. Spectatori: circa 4000. Marcatori: Luchin (4), Țucudean (90+3)/ Grozav (28).

Dinamo: Bălgrădean 4 – Nica 5, Luchin 6.5, Grigore 6, Muşat 6 (90+2 Rus) – Galcev 7 – Matei 6.5 (75 Filip 5), C. Munteanu (cpt) 6, Boubacar 6, Curtean 6 – Alexe 5 (62 Ţucudean 7). Antrenor: Dario Bonetti.

Petrolul: Bornescu 4 – Achim 6, Galamaz 7, Manasse , Guilherme 4.5 – Mustivar (cpt) 5.5 (63 Marinescu 7.5), Hoban 5.5 – Boudjemaa 7, Cristea 5.5, Grozav 6 (63 Cristescu 5.5) – Younes 6 (82 Bokila). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Luchin (22), Curtean (53), Galcev (60), Grigore (61)/ Cristescu (65), Bokila (86).

Au arbitrat: Cristian Balaj 6.5 (Baia Mare) – Radu Ghinguleac 8.5 şi Radu Iulian 7 (ambii din Bucureşti).

Observatori: Ion Turculeanu (București) şi Patriţiu Abrudan (Cluj).

Jucătorul meciului: Laurențiu MARINESCU.
Dinamo a câștigat întâlnirea de pe teren propriu cu Petrolul în prelungiri, prin golul lui Țucudean. Scorul a fost deschis de Luchin în startul meciului, Gicu Grozav a restabilit egalitatea până la pauză după o gafă a lui Bălgrădean iar repriza secundă a fost dominată copios de galben-albaștrii. Parcă nimic nou, Dinamo a fost salvată de Țucudean, în minutul 93, fotbalist
care a îndesat în sacul echipei sale 3 puncte, două dintre ele părând ca și furate!

Stau și mă întreb până când ne vom mai lamenta și vom considera astfel de partide cu final incredibil drept utopice, sterpe, nedrepte din punctul de vedere al rezultatului… Pentru că, iată, Petrolul se află la al cincilea punct pierdut “afară” și toate la numai un ultim suflu al arbitrului până la final! Frustrare mare, lacrimi, certuri, pedepse! Chiar nimic nu arăta asta, în finalul gestionat relativ bine de către elevii lui Rednic.

Conduși pe tabelă încă din minutul 4 dar introduși în joc de gafa lui Bălgrădean, ploieștenii au făcut instrucție cu “câinii” aproape un ceas, câteva ocazii bune de a marca rămânând acum doar dulci amintiri! Ce îi doare pe suporteri, lipsa unui joc mai tranșant pe poarta adversă dar și câteva dileme nerezolvate nici măcar de către antrenor, asta face ca, săptămânal, să se ajungă la inflamarea spiritelor și la discuții dintre cele mai aprinse în mass-media, pe forumuri sau site-uri de specialitate.

Concret, fără ca acum să fie mazilit, este logic ca lui Bornescu să i se reproșeze primirea ambelor goluri! Asta nu înseamnă că trebuie să i se taie capul, ci doar să fie obligat să și recunoască acest joc slab! Mai departe, în defensivă, am realizat – în cea mai mare măsură – că Guilherme chiar nu are valoare pentru acest nivel, aplaudând în schimb axul central, chiar și pe Achim, fundașul dreapta! În fața lor, Mustivar și Hoban au fost complet bezmetici, fiecate încercând să facă multe fără a reuși ceva! Iar trio-ul gândit să creeze și să alimenteze “lupul singuratic” – Boudjemaa, Cristea, Grozav – a pâlpâit doar prin ambiția lui Damien și spiritul său nativ de a se lupta până la sufocare! În rest, apatie și destulă non-valoare! Hamza vrea, dar jocul Petrolului ar părea mult mai colorat dacă un coleg de calibru ar fi lângă el! Eventual, servant de top!

Și am ajuns la Rednic… Un antrenor care arată că nu este deloc prieten și cu șansa! Pentru că, să fim serioși, dacă nu era minutul 94 la Iași, ratarea uriașă a lui Hamza, din prelungiri, cu Rapidul, bara lui Marinescu și greșeala lui Pepe cu Dinamo, “lupii” strângeau încă 7 puncte care – lângă cele 8 existente – duceau echipa pe locul II, la un singur punct de lider! Și, discut doar despre faze din finalul acestor partide! Așa, deja se aud voci care doresc schimbarea! Și asta pentru că, cel puțin în opinie personală, tehnicianul preferă să se “curețe” la braț cu Cristea, Hoban, Cristescu sau Grozav, fotbaliști care nu zice nimeni că nu sunt talentați dar, cu siguranță, dacă vezi că nu te ajută mai deloc un meci, două, trei, îi lași la odihnă și mai joci și cu alții! Păi, așa cum a evoluat “Prințul” în ultima vreme și ținând cont și de salariul său, este clar că mulți se gândesc cum să păcălească acest fenomen! Pentru că, așa cum execută el loviturile libere, poate că și eu pot să o fac! Iar Gicu Grozav, în ciuda golului dat, arată fața hidoasă a fazei ofensive, cu trei sprinturi făcute într-un ceas, toate eșuate, și… atât! Iar Mircea, din păcate, în loc să vadă asta, îl schimbă cu… Cristescu (așadar un pas înapoi!) introducându-l pe Bokila, cu doar câteva minute înainte de final, în locul lui Hamza! În fața unei echipe praf și pulbere, care a tras de timp făcând schimbare în minutul 90+2, doar-doar să rămână cu un punct! Și, domnule Rednic, chiar trebuie să și explicați de ce ați ales sistemul 1-4-2-3-1 în fața unei echipe care era musai să fie atacată cu măcar două vârfuri! A existat și sentimentul de frică?

Închei, și tot cu gândul la coach-ul Petrolului, aducând în fața nebunia lui Bonetti de a-l ține rezervă 62 de minute pe Țucudean, one-man-show-ul de ieri si nu numai al “câinilor”, slăbindu-i lesa exact atunci când, deja, acesta nu mai “făcea bale” și părea gata să ucidă visul echipei adverse! Dumneavoastră când o să procedați la fel cu Gicu Grozav?

Petrolul rămâne cu 8 puncte în clasament, iar etapa viitoare va juca, tot în deplasare, cu CFR Cluj, meci programat să se dispute duminică, de la ora 22.00!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>