Terminați cu biletele de favoare! (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Scriu de ani buni despre necesitatea ca ploieşteanul să-şi plătească biletul la fiecare meci, fie că vorbim de handbal, baschet sau fotbal. Este o formă de civilizaţie şi respect, o modalitate prin care fiecare dintre cei care îşi achiziţionează tichetul de intrare îşi arată dragostea pentru fenomen, pentru team-ul favorit. Ca o scurtă paranteză, la meciurile amicale pe care Petrolul le-a disputat în Austria şi Germania, în vară, 2-3 tineri veneau cu pălăria în mână şi solicitau câte 3 euro pentru un bilet ce-ţi era înmânat imediat! Era o formă prin care organizatorii făceau rost de nişte bani cu care erau plătiţi cei ce îngrijeau baza şi veneau la servici în afara programului lor obişnuit! Nimic anormal, totul transparent, legal, moral.

Aici, la noi, după ce arena “Ilie Oană”s-a metamorfozat într-un adevărat OZN al sportului rege, foamea de fotbal, de performanţă în general, a trezit pasiunile ascunse ale “petroliştilor”, moralitatea suporterilor – primii care au cerut obligativitatea tichetului de intrare! – făcând posibilă această latură a normalităţii.

Fără să însemne chiar o sumă de neplătit, în alte părţi costând şi mai mult, procurarea biletului de meci a ajuns la Petrolul Ploieşti o adevărată aventură! Deşi suntem doar în prima treime a campionatului, cozile la bilete sunt din ce în ce mai mari, la fel şi nemulţumirea multor cetăţeni care nu reuşesc să-şi procure mult visatul tichet.

În contrapartidă – şi aici ajung la tema articolului – din ce în ce mai mulţi semeni de-ai noştri, persoane sus-puse, fac presiuni dintre cele mai mari pentru a ajunge în posesia legitimaţiei de intrare. Şi, poate, asta n-ar fi nimic, dar respectivii primesc biletul (biletele) şi nici măcar nu le plătesc, considerându-le tichete de protocol! Aşa au fost învăţaţi de-a lungul timpului, aşa se comportă şi acum! Uitând că societatea este în continuă transformare şi nimeni n-ar mai vrea să se întoarcă la mizeriile trecutului!

Interesant este faptul că cei care consideră necesar acest protocol sunt oameni grei, cu bani foarte mulţi, pentru care 30-40-50 de lei reprezintă o firimitură din cozonacul pe care-l savurează zilnic! Tocmai ei, greii, înroşesc telefoanele oficialilor Petrolului, cerând cu nesimţire chiar şi zeci de bilete, dornici să le facă pe plac şi prietenilor prietenilor lor! Iar cei de la club, cu privirea în pământ de ruşine, se conformează rugăminţilor, convinşi fiind că un eventual refuz ar putea însemna restricţii de tot felul! Adică ştiuta răzbunare!

Este clar, poate că nimic nu se va schimba! Tot oamenii de rând vor umple casieria clubului! Dar, dacă tot va fi să fie aşa şi dumneavoastră, stimaţi ocrotiţi, vreţi să luaţi aceste bilete orice ar fi, înţeleg că pot exista două variante: fie să vă procuraţi abonamente, modalitate prin care aveţi asigurat exact locul pe care-l doriţi, întregul an competiţional, fie să aveţi o casă specială, altundeva decât sunt cele existente, de unde să vă puteţi procura biletele dorite! Observaţi, e lesne, militez pentru OBLIGATIVITATEA ca fiecare cetăţean prezent la meci să-şi procure legitimaţie de intrare! Astfel, sunt sigur, chiar şi dumneavoastră vă veţi simţi mai confortabil ştiind că sunteţi în legalitate şi nu aţi luat locul unui amărât care, în cele câteva ore petrecute la coadă, a înjurat tot ce era de înjurat! Chiar pe bună dreptate!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>