Întrebări din august, răspunsuri în octombrie? (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Marţi seară, în cadrul emisiunii “Pasul la ofsaid”, invitaţii producţiei, Mihai Constantin şi Mihai Stroe – două voci “grele” ale peluzei Petrolului – au făcut o afirmaţie potrivit căreia fanii echipei au trimis un set de întrebări antrenorului Mircea Rednic, chestionări în urma cărora nu au primit niciun răspuns…

Sincer, m-am mirat atunci când am aflat acest lucru, cunoscând afirmaţia făcută de coach-ul Petrolului la o altă ediţie a emisiunii, aserţiune care amintea despre atenţia acordată site-ului suporterilor, doarpetrolul.ro, de către domnia-sa. De la amândoi am aflat că întrebările au fost trimise la finalul lunii august, aşadar cu aproape 6 săptămâni în urmă, multe idei formulate acolo fiind preluate de pe forum-ul site-ului!

Am cerut permisiunea ca respectivele teme de discuţie să fie publicate în paginile de sport ale cotidianului „Telegrama” iar cei doi Mihai au fost de acord. Am, totuşi, o curiozitate majoră dacă Mircea Rednic va catadicsi să le răspundă – chiar şi acum, mai târziu! – miilor de fani ai Petrolului! Este o indiscreţie care mă macină mai ales vizavi de conflictul avut de Rednic cu aceştia sâmbătă, la Malul Mării…

“Domnule Rednic,venim în întâmpinarea dumneavoastră în speranţa detensionării situaţiei curente. Există foarte multe întrebări din partea suporterilor şi, dacă timpul vă permite, v-am ruga să ne ajutaţi în găsirea unor răspunsuri la următoarele întrebări”:

1. Trei meciuri (cu Iaşi, nou-promovata, cu Rapid, meci acasă şi cu Dinamo, echipă obosită şi măcinată de scandaluri interne) din care s-au scos doar două puncte. De ce doar atât şi unde credeţi că a greşit antrenorul în abordarea acestor partide?

2. Spuneţi că Dinamo nu v-a surprins cu nimic dar totuşi nu am reuşit să luăm niciun punct. De ce a fost Petrolul incapabilă să construiască şi sa treacă de liniile dinamoviste?

3. Posesie sterilă, fără viziune, obţinuta prin pasele dintre fundaşii centrali… Este acest lucru un mod optimist de a privi lucrurile ori ar trebui să ne facem griji în legatură cu alte aspecte precum lipsa jocului în viteză, verticalizare pe cele două vârfuri, neimplicarea în joc a unor fotbalişti precum Grozav sau Cristea, lipsa jocului combinativ în regim de viteză, nefructificarea loviturilor libere dar şi a celor de colţ?

4. Hamza nu mai este jucat ca în retur, Boudjemaa încearcă să intre în combinaţii dar n-are cu cine iar Mustivar se stinge de la meci la meci. Cu toate acestea ei continuă să fie motorul echipei deşi nu arată nici 50% din randamentul afişat în returul trecut! Cum încearcă Mircea Rednic să corecteze acest lucru şi de ce credeţi că nu mai arată ei forma de atunci?

5. Cum explicaţi faptul că un jucător precum Mustivar, care în ediţia trecută a dat un randament foarte bun, acum nu se mai exprimă la acelaşi nivel?

6. De ce un jucător precum Opriţa, care în ediţia trecută a fost unul dintre motoarele echipei, fiind desemnat de către “gsp” drept cel mai bun jucător al campionatului pe postul său, acum este folosit destul de rar? Este o problemă de pregătire, de disciplină sau profilul său nu este potrivit cu sistemul de joc gândit de dumneavoastră la Petrolul?

7. Şi Grozav şi Hamza au jucat bine în sezonul trecut, atunci când au evoluat în spatele unor vârfuri ce trăgeau pentru ei! Dacă dădeau randament aşa, de ce nu încercaţi să le oferiţi aceleaşi poziţii în teren?

8. Care este principiul alegerii executantului de lovituri libere? De ce bate mereu Cristea? În meciul cu Dinamo a trimis trei din cele patru baloane în primul om! În returul sezonului trecut loviturile libere executate de Boudjemaa generau, aproape de fiecare dată, panică în careul advers!

9. Sistemul 4-4-2-ul impus de dumneavoastră pare a nu da randamentul scontat! V-aţi gândit că acest sistem nu se potriveşte lotului actual de jucători şi că echipa se poate exprima mai bine pe cel folosit în sezonul trecut, 4-2-3-1?

10. Cum vedeţi construcţia echipei? Credeţi că ne aflăm unde estimaţi (ca joc şi puncte)?

11. Când credeţi că această echipă va da randamentul maxim sau măcar unul menit să ne aducă şi puncte?

12. De ce în vară v-aţi declarat mulţumit de lot şi acum cereţi jucători? Este, în acest moment, obiectivul 1-4 realizabil?

13. Dacă Petrolul nu aduce minim 4 puncte din următoarele două meciuri, credeţi că sunteţi în pericol de a se renunţa la serviciile dumneavoastră?

14. La Pandurii a apărut un jucător francez numit Karim. Este adevărat că a fost refuzat de dumneavoastră înainte de a-l vedea în probe?

15. Există un regulament de ordine interioară la nivelul lotului? Vi se pare în regulă ca un jucător sa fie fotografiat în baruri, la ore foarte târzii, chiar fiind în ziua sa liberă?

16. Sunteţi mulţumit de organizarea clubului?

17. Un mesaj sincer pentru suporteri!

Vă mulţumim pentru amabilitate, vă dorim succes la Petrolul şi, pe măsură ce timpul va permite, am dori să vă lansăm o invitaţie de a ţine legătura cu site-ul nostru, doarpetrolul.ro

Acestea au fost întrebările adresate lui Rednic la finele lunii august. De atunci, Petrolul a remizat la Cluj, cu CFR, a învins Pandurii, a remizat la Bistriţa, a pierdut la Ploieşti în faţa Stelei şi a câştigat la Constanţa, cu Viitorul, acumulând 8 puncte din 15 posibile. Nimeni, niciodată, nu ar fi avut niciun comentariu dacă echipa nu ar fi cedat atât de trist în faţa Stelei şi dacă antrenorul nu ar fi avut acele derapaje incredibile la adresa petroliştilor din tribună: obsesia legată de cuplul Cristea-Grozav (implicit renunţarea la celălalt tandem, Opriţa-Hamza!) şi gestul obscen de după golul victoriei în faţa echipei lui Hagi!

Să ştiţi, domnule Rednic, aici, în urbea lui nenea Iancu, “republicanii” se prind repede şi se aprind şi mai repede. Iar, dacă mai ajung şi de râsul unor bucureşteni, atunci… e groasă rău! Toate acestea urmau a fi spuse personal, dar, aproape firesc în accepţiunea unuia care a greşit, telefonul la care de obicei ne auzeam refuză să mai fie disponibil! Fireşte, al dumneavoastră! Păcat!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>