Campioană cu repetiție (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Sala de sport din cartierul Silva din Buşteni a găzduit, luni seară, finala “Cupei Văii Prahovei” la fotbal. Competiţia, excelent organizată de Primăria oraşului Buşteni, a devenit o provocare pentru echipele din zonă fiind aşteptatăde mulți iubitori ai acestui sport.

La orele 17:00, sub acordurile imnului Champions League și aplauzele celor peste 200 de spectatori, echipele Caraimanul Bușteni și Perla Carpați au luptat pentru locul III și pentru un cec în valoare de 1000 de lei. Meciul, încins, cu fotbaliști preocupați să demonstreze că și după 35 de ani fotbalul are frumusețea lui – vârsta aceasta este cea minimă stipulată în regulamentul de participare! – a fost câștigat cu 7-6 de Caraimanul.

Protocolul finalei mari, cea dintre Alexandros Bușteni și Ontic Fieni, a respectat tot fasonul marilor întreceri, beneficiind inclusiv de comentariul în direct al lui Ilie Dobre! Mult mai tehnică și mai motivată, echipa condusă de primarul Emanoil Savin s-a impus fără nicio problemă, 8-3 (6-1), arătând – măcar până la pauză! – ca o echipă capabilă să spulbere orice adversar! În cadrul echipei învingătoare au evoluat doi foști fotbaliști ai Sportului Studențesc București, actualmente dedicați fotbalului în sală – Iordan Mazat și Florin Petruș – achizițiile de ultim moment făcând deliciul suporterilor locali și, implicit, diferența pe tabelă.

În vervă, pivotând în atac mai ceva ca Ibrahimovici, primarul Savin a reușit să marcheze de 4 ori și să ofere trei pase decisive colegilor săi, reușind astfel să se aureoleze cu un premiu –neremunerat, neacordat! – care, cinstit, era bine să fi fost propus! Iar finalul a făcut toți banii: transformat în organizator de competiții, sub o ploaie de șampanie, același Savin a pus stăpânire pe microfon și a prezentat eroii “Cupei Văii Prahovei”. Pentru locul secund, echipa din Dâmbovița a primit 1500 de lei iar trupa pe care o conduce și-a luat partea leului, cei 2000 de lei reprezentând miza pecuniară cea mai de preț! Pentru că, de fapt, au mai fost și alte premii acordate tuturor participanților la turneu, Primăria Bușteni oferind diplome, cupe, mingi și echipamente sportive.

Prezent în sală, Silviu Crângașu, președintele Asociației Județene de Fotbal Prahova i-a oferit primarului Emanoil Savin o diplomă de excelență pentru merite deosebite în întreaga activitate sportivă dar și frumoase cupe celor 4 echipe care au jucat finalele competiției. A fost un gest de mulțumire întors către edilul din Bușteni, cel care a decis ca Selecționata de amatori “Prahova-Muntenia” – recent aureolată la Istanbul cu primul loc în serie! – să fie echipată cu un set sportiv comandat și plătit de domnia-sa! Frumos și totodată pilduitor pentru cei care se bat cu pumnii în piept că ajută fotbalul, sportul, și, în realitate, nu știu cum să acționeze pentru a-l vedea ajuns în sapă de lemn…

Bușteniul va avea echipă de futsal

Simțind competiția mai bine ca oricine, Savin s-a consultat cu oficialul AJF în vederea promovării acestui sport dinamic care este futsalul la nivelul unei trupe care să evolueze în campionatul național. Astfel, săptămâna viitoare, un oficial al FRF urmează să se deplaseze la Bușteni în vederea unei discuții legate de o viitoare participare a echipei Alexandros Bușteni în eșalonul secund de profil dar și, totodată, de a inspecta și omologa sala de sport din cartierul Silva. “O să încercăm să ne ridicăm și noi la nivelul futsalului mare, chiar dacă poate ne va fi greu la început! Sunt sigur că talente există în acest bazin al Văii Prahovei iar competiția în sine va stimula” a declarat primarul Bușteniului.

Imediat după această vizită, Emanoil Savin va părăsi România cu destinația Montreal, acolo unde îl va sprijini pe Lucian Bute în tentativa acestuia de a-l învinge pe rusul Denis Gracev, sâmbătă, 3 noiembrie, la Centre Bell.

Inițiativă demnă de toată lauda!

Din discuția avută după competiție cu edilul Bușteniului am aflat că luna viitoare, mai precis în 24-25 noiembrie, Primăria orașului și Consiliul Local vor acorda un nou titlu de „Cetăţean de Onoare” al oraşului. Fericitul premiat va fi Eduard Novak, primul român care a câştigat un titlu olimpic la Jocurile Paralimpice desfășurate  la Londra! „Voi invita toţi cetăţenii de onoare ai acestui oraş la decernarea titlului pentru Eduard Novak. Este, poate, cea mai semnificativă demnitate acordată până acum, pentru că acest român chiar merită întreaga noastră consideraţie pentru ambiţia de care a dat dovadă! Sper să fie disponibili cât mai mulți cetățeni de onoare ai orașului pentru a-l cinsti cum se cuvine pe Novak” a spus Savin despre evenimentul sfârșitului de noiembrie. Ciclistul născut la Miercurea Ciuc și care a triumfat la Londra a suferit acum 12 ani un groaznic accident rutier, alegându-se cu piciorul drept amputat. Fără să abandoneze lupta cu viața, cu fenomenul sportiv, acesta a continuat ciclismul, obținând rezultate de-a dreptul extraordinare, precum acest titlu obţinut la Londra.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>