Am mai pierdut un prieten… (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Ieri, aproape de ora prânzului, Doru Alexiu, preşedintele Ligii Suporterilor “Constantin Tabarcea”, mi-a trimis un e-mail care pur şi simplu m-a dărâmat…

Iată ce a scris acesta în depeşă: “Un OM… Soţ, părinte, frate, fiu, coleg, prieten, suporter petrolist … regrete, dar şi împliniri pe care le-ai lăsat în urmă. La 50 de ani o boală nemiloasă te-a luat de lângă noi, dar nu vom înceta sa te avem în inimile noastre. Petrolist vechi şi nu doar cu numele, ai fost lângă noi pe stadioane, ne-am bucurat la victorii şi am fost dezamăgiţi la înfrângeri… Locul tău din sectorul 206, rândul 11, nr. 24 va fi pentru noi mereu ocupat de tine şi vom întoarce capul ori de câte ori echipa noastră dragă, Petrolul, va înscrie. Suntem convinşi că ai un loc special în marea familie a suporterilor petrolişti, de acolo de sus, aşa că nu fi trist, te vom iubi mereu”!

Doru Alexiu şi prietenii lui “GRISINĂ”

Am rămas interzis… “Grisină”, alias Cristi Dinu, băiatul lui “nea Dinu de la Petrolul”, a trecut în lumea drepţilor… O boală cruntă, nemiloasă, l-a răpus în doar două luni, declanşându-se pregnant în noaptea de după victoria Petrolului în faţa Oţelului. Blajin şi înţelegător, parcă niciodată supărat, a avut parte de o iubire mare pe care nu a trădat-o niciodată: PETROLUL! “Simt ceva aparte când ajung la meci, mă transpun pur şi simplu! Echipa asta îmi face bine şi sper să mai trăiesc să o văd şi eu campioană” spunea Cristi în emisiunea “Pasul la ofsaid”, producţie realizată imediat după ce – împreună cu Doru şi Fane – vizitaseră Anglia, ţara conservatorismului şi a fotbalului nepereche.

Din păcate, acum, la doi ani şi jumătate de la acea ediţie, Cristi nu mai este printre noi… Nici Petrolul nu a avut timp suficient să-i ofere cadoul mult dorit… Dar, într-un timp pe care fiecare “petrolist” şi-l doreşte cât mai comprimat, am certitudinea că echipa fanion a oraşului va ajunge să câştige trofeul mult dorit! Şi atunci, de acolo de Sus, tu, Cristi, te vei bucura şi le vei spune tuturor microbiştilor Raiului că visul tău de pe Pământ s-a împlinit în Ceruri, iar iubirea galben-albastră va rămâne pururea vie! Deja ne este dor de tine, nu te vom uita niciodată!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>