Grozavul Gicu? Aş… (articol publicat în cotidianul Telegrama)

În fiecare weekend primesc zeci de mail-uri, comentarii şi sms-uri de la o grămadă de prieteni, amici, simpli cunoscuţi şi chiar necunoscuţi, tema principală a discuţiilor fiind, de regulă, Petrolul şi al său meci din etapa tocmai terminată.

Ca de obicei, duminică seară am răspuns celor care m-au căutat, atât în scris cât şi la telefon. Destui m-au rugat să le povestesc despre venirea lui Cesinha, alţii despre Avogadri, nu puţini despre plecarea lui Timisela… Patru tineri, fiecare în felul său, m-au rugat să-l invit pe Gicu Grozav în platoul de la Wyl TV, la emisiunea “Pasul la ofsaid” pe care o realizez acolo marţea. Auziseră explicaţiile lui Mircea Rednic la conferinţa de presă de după meciul cu Severinul şi ar fi vrut să-l vadă şi să-l asculte pe atacantul Petrolului. Depeşa lui Cristian Balotă mi s-a părut cea mai scurtă şi mai sugestivă dintre toate cele primite având ca temă persoana lui Grozav. Iată ce a scris tânărul: „Mă gândeam zilele astea la acest jucător şi mi-am dat seama că publicul ploieştean este destul de dur cu el. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă pe stadion când mingea este la piciorul lui, căci admit că Grozav este GROZAV de bun ca fotbalist şi ar fi păcat să îl pierdem. Este tânăr şi are timp să facă performanţă la Ploieşti, dar îi mai trebuie bineînţeles şi aportul publicului, căci fără suporteri cred eu că Petrolul nu ar mai exista! Tocmai din această cauză, aţi putea vă rog să faceţi o emisiune cu Gheorghe Grozav? Mă gândesc că aşa s-ar schimba multe lucruri între el şi suporteri şi totul ar redeveni la normal, la o stare de spirit mult mai bună! Încă o dată… ar fi păcat să îl pierdem!”

M-am interesat la ofiţerul de presă cum pot să-l găsesc telefonic şi, vreme de câteva ore, am tot încercat să-l contactez. Degeaba… Apoi, am trimis un sms în care i-am explicat tema emisiunii! Tot degeaba… Niciun răspuns, de niciun fel! Într-o ultimă încercare l-am apelat pe profesorul său, Mircea Rednic, iar acesta mi-a promis că-l va convinge să ajungă în studiou, alături de “căpitanul” Laurenţiu Marinescu. Am fost sigur, habar nu am de ce, că nu va veni! Rednic mi-a transmis că Gicu ar aştepta o discuţie cu finanţatorul Florian Walter pe această temă, joi, după prânz. Adică, astăzi, când s-a programat conferinţa de presă?

Una peste alta, chit că ar fi fost un eveniment prezenţa sa într-un studiou de televiziune din Ploieşti, absenţa lui Grozav nu are cum să-i dăuneze decât lui. Pentru că, volens-nolens, adulat sau hulit de fani, o împăcare sau o ruptură definitivă între părţi se poate realiza doar după o prestaţie. Fireşte, cea mai elocventă ar fi cea de pe teren, dar şi după o discuţie directă, cu cărţile pe faţă, se pot rezolva destule! Personal, asta am gândit invitându-l pe Grozav în studiou! Ce a gândit el… asta doar bunul Dumnezeu ştie!

Iar, la final, în cazul în care tânărul rebel nu cunoaşte, politicos este ca după ce eşti invitat undeva – indiferent în ce loc şi de către cine! – să întorci chemarea, chit că răspunsul este negativ! Există şi un Cod în acest sens…


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>