Cosmin Contra este antrenorul Petrolului!

Noul antrenor al Petrolului este Cosmin Contra, ultima oară la CF Fuenlabrada, club cu care a ajuns pe locul 5, la șase puncte de FC Tenerife, ocupanta primei poziții, în liga a treia spaniolă! Laurenţiu Roşu  va fi secundul său, în vreme ce Florin Tene va fi antrenor cu portarii.

Biografia lui Cosmin Contra

Cosmin Marius Contra, alias “Guriță”, s-a născut la data de 15 decembrie 1975 în Timișoara. Și-a început cariera de jucător profesionist în orașul de pe Bega (1993), apoi, după 3 sezoane, în ianuarie 1996, a ajuns la Dinamo București. După doar un sezon și jumătate a fost transferat în schimbul sumei de 800.000 de euro la Deportivo Alaves, în Spania, devenind rapid un jucător de bază al bascilor. Contra a ajuns cu gruparea din Vitoria până în finala Cupei UEFA din 2001, fiind printre remarcații partidei cu toate că formația sa a pierdut meciul jucat contra echipei FC Liverpool cu scorul de 4-5 (4-4 după 90 de minute!).

După acel sezon s-a transferat la marea echipă italiană AC Milan, la care a avut destule evoluții bune. A și înscris în Cupa UEFA pentru rosso-nerri, însă un conflict cu Edgar Davids (pe atunci la Juventus Torino) a fost unul dintre motivele pentru care a părăsit echipa mergând, după doar un an, la Atletico Madrid. Acolo a jucat, de asemenea, un sezon, urmat de 2 împrumuturi fără succes la West Bromwich Albion, în Anglia, sau FC Timișoara, echipa la care a debutat în fotbal. A mai evoluat la Getafe, între 2005-2010, în primul sezon tot sub formă de împrumut de la Atletico.

Și-a anunțat retragerea de la echipa națională a României după meciul cu Austria, scor 2-1, din aprilie 2009, dar a acceptat să revină printre tricolori în septembrie 2010, jucând în partida contra Albaniei din preliminariile EURO 2012.

În ianuarie 2010, s-a despărțit de Getafe și a revenit la Timișoara, cu care a semnat un contract pentru șase luni. La data de nouă septembrie 2010 și-a prelungit înțelegerea până la finalul anului, pentru ca, peste doar câteva zile, să fie instalat în funcția de antrenor-jucător al trupei bănățene. A condus echipa timp de 11 etape în sezonul 2010-2011, fiind însă demis la finalul turului, după un conflict cu Marian Iancu, patronul timișorenilor. Nu pierduse niciun meci în campionat, lăsând echipa pe locul secund. Imediat a ajuns antrenor în liga a treia spaniolă, la CF Fuenlabrada, club cu care a ajuns pe locul 5, la șase puncte de FC Tenerife, ocupanta primei poziții. În întreaga carieră de fotbalist a jucat în 405 partide și a reușit 24 de goluri. Pentru România a evoluat în 73 de partide, marcând de 7 ori.

Propunându-i-se preluarea Petrolului, Cosmin Contra a fost de acord pe loc, prezența rapidă în semi-cantonamentul echipei de la Brașov fiind legată doar de orarul curselor aeriene! De altfel, ca și noutate absolută, Cosmin va ajunge la Brașov mâine seară!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>