Ce meci a văzut Sorinaccio? (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Vineri, după ce Petrolul a luat cele 3 puncte şi Mircea Rednic a oferit o mostră de şah etern ascunzând printre cuvinte plecarea intempestivă care avea să se producă după câteva ore, în sala de conferinţe de presă a ajuns tehnicianul Braşovului, învinsul Sorin Cârţu.

Nu vă ascund, de-a lungul timpului l-am apreciat pe craiovean fie şi pentru faptul că l-am avut printre favoriţi la Universitatea anilor tinereţii. Mai târziu, în anii aceştia, i-am respectat discursul din platoul diferitelor emisiuni de sport la care era invitat, acesta apreciind corect cele mai multe dintre fazele litigioase pe care le analiza. Chiar eram curios cât era caracter şi cât diplomaţie în temele dezbătute.

Vineri seară, după ce cu o săptămână în urmă umilea Rapidul, echipa “stegarilor” s-a văzut înfrântă de Petrolul… Iar Cârţu, acum tehnician, a arătat faţa oficialului care de-acum acuză şi dacă trebuie şi dacă nu trebuie, convins că doar aşa poate produce efecte care să-l înmoaie pe finanţator! Şi, implicit… să mai treacă o săptămână!

O să lecturaţi declaraţiile de atunci şi, cu siguranţă, veţi descoperi un alt Cârţu decât cel din studiourile de televiziune.

Iar în această seară, după meciul de Cupă, nutresc un sentiment de deja-vu, de această dată Sorinaccio urmând să dea replica lui Cosmin Contra, noul tehnician al Petrolului… Tot aşa ca şi vineri?

Declaraţii după partidă

Mircea Rednic: “A fost o victorie muncită, meritată. Prima repriză a fost echilibrată,dar am avut o posesie mai mare în a doua, am ajuns mult mai uşor la poarta lor. Am dat un gol frumos, am avut faze mult mai bune şi mai clare de a marca. Grozav a fost inspirat la acea fază, execuţia a fost una dificilă, aici se vede calitatea şi clasa lui Gicu. Cu toate că a avut şi unele oportunităţi de a înscrie mult mai uşoare, mă bucur că a reuşit-o pe aceea, poate acum îi va da mai multă încredere. Sper să nu se mai oprească din dat goluri! Avea nevoie de această reuşită! O să vedem ce ne va rezerva viitorul!”

La acest moment am simţit “mingea lui Rednic”! L-am întrebat fără să mai aştept ceva: “Şi ce o să se întâmple pe viitor?” Iar tehnicianul a răspuns cel puţin misterios, fără să transmită prea multe: “Numai lucruri frumoase, pentru toată lumea. Mult aşteptate!” Având parcă un nod în gât, s-a ridicat intempestiv şi a părăsit sala. Ne spusese acel 5% pe care, mai mereu, l-a considerat suficient. Procent insignificant pentru orice antrenor atunci când are nevoie şi de ceva linişte ori ajutor din partea noastră! Sper să citească aceste rânduri şi Cosmin Contra…

Sorin Cârţu:„Sunt dezamăgit de rezultatul partidei. Este un scor nemeritat, Petrolul a fost o echipă norocoasă. Au fost momente în care adversarul ne-a pus probleme, este ceva normal dacă ne uităm la valoarea jucătorilor de acolo. Totuşi, ei nu şi-au creat ocazii mari şi au înscris un gol cu spatele. Poate, în viitoarele confruntări ne vom exprima altfel şi vom recupera aceste puncte. Probabil, acest scor le va da un moral bun rivalilor şi pentru meciul din Cupa României. Arbitrul a împărţit cartonaşele exact la cei care aveau câte trei, dar nu e o surpriză pentru mine prestaţia lui Colţescu. Nu spun că a influenţat rezultatul, dar a fost tendenţios. El are ceva cu mine, este o chestie mai veche şi a vrut să se răzbune. Acum are o altă perspectivă, nu mai vede lucrurile de la balcon. A trecut omul peste balcon, acum e liniştit şi pus pe răzbunări!”


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>