Contra a semnat (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Ieri, la ora prânzului, la sediul Romprest din Capitală, chiar în biroul finanţatorului Florian Walter, antrenorul Cosmin Contra a semnat un angajament cu FC Petrolul Ploieşti valabil 18 luni, cu drept de prelungire pentru alte 12.

La eveniment au asistat agentul Anamaria Prodan, ea fiind totodată şi impresarul tehnicianului, Dan Capră, directorul general al Petrolului dar şi Dan Idiţă, avocatul familiei Reghecampf. Jovial şi pus pe glume, “Guriţă” şi-a pus apostila pe document, a admis să facă o fotografie şi a părăsit în trombă sediul Romprest, direct spre Braşov. Acolo, la hotelul Aro, a făcut joncţiunea cu echipa fiind prezentat şi, după câteva discuţii şi dejunul servit împreună cu finanţatorul Florian Walter, a supervizat şedinţa de pregătire desfăşurată de la ore 16:15 pe arena “Metrom”. Cosmin Contra va fi ajutat de Laurenţiu Roşu (antrenor secund) şi Florin Tene (antrenor cu portarii), fiind posibil ca un preparator fizic din Elveţia să ajungă miercuri la Ploieşti.

Am mai aflat, pe surse, că venirea lui Contra la Petrolul i s-ar datora în mare măsură impresarului Anamaria Prodan, propunerea acesteia fiind analizată şi acceptată de Walter chiar în noaptea de vineri spre sâmbătă!

Primul hop, chiar în această seară!

Saga lui Contra va începe chiar în această seară, mai precis la 18:45, ora de debut a meciului cu FC Braşov. După victoria de vineri, apele sub Tâmpa sunt destul de agitate, mai ales că Sorin Cârţu a continuat, în conferinţa de presă de ieri, pe ideea că meciul din campionat a fost pierdut nemeritat! Iată declaraţia acestuia: „Ştim că va fi un meci dificil, cu o echipă care are ca obiectiv câştigarea Cupei României. Cred că va fi un joc mult mai greu decât cel din campionat! Din păcate am pierdut nemeritat prima partidă cu Petrolul. Este frustrant ţinând cont că am jucat bine în majoritatea timpului şi am ratat 7-8 ocazii mari de gol! Orice schimbare de antrenor aduce o altă stare de spirit. Mă bucur pentru Contra pentru că revine în Liga I. Cosmin a fost un mare jucător şi acum are posibilitatea să confirme şi ca antrenor. Trebuie să trecem peste eşecul din campionat şi să obţinem calificarea în faza următoare a Cupei. Într-un astfel de meci totul este posibil, astfel că ne-am pregătit inclusiv pentru penaltiuri!”

Ceea ce se ştie, la acest moment, este că Bruno Madeira nu va intra în teren fiind accidentat iar Cristi Ionescu este dat incert. Este interesant de urmărit şi ce vrea Cârţu de la acest joc de Cupă, ştiut fiind faptul că în viitoarele etape FC Braşov va evolua la Cluj, cu CFR şi “acasă”cu Pandurii Târgu Jiu…


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>