Un nou început la Conpet (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Convulsiile trăite în ultima perioadă la echipa de fotbal a Conpetului au şubrezit până şi credibilitatea acestei entităţi, altădată fruntaşă în perimetrul fenomenului. Coabitând împreună cu alte 10 grupări la nivelul eşalonului III, Seria a VI-a, echipa societăţii transportatorilor de ţiţei prin conducte s-a plafonat, riscând o trecere în derizoriu de care niciun conducător de acolo nu ar putea fi mândru. Astfel, după schisma de dinaintea începerii campionatului, atunci când mai mulţi fotbalişti au luat calea altor echipe – în formule care mai de care mai… subtile! – şi când echipa era ca şi moartă, câţiva “nebuni” din fenomen au făcut eforturi majore pentru a salva ce se mai putea salva! Adică, în primul rând, au reuşit să încropească un lot de fotbalişti cu care să se înscrie în campionat şi – ajutaţi cu te miri ce – să reziste în lupta din serie. Cu ceva şansă, mai multe echipe retrăgându-se în plin campionat, Conpet are măcar certitudinea că poate rezista în eşalon până la finalul anului competiţional. Apoi, “cu siguranţă va fi altceva” spunea ieri Silviu Crângaşu, unul dintre cei trei membri fondatori ai noii secţii de fotbal.

L-am întrebat pe Crângaşu despre proiectul actual, discuţia alunecând inevitabil şi către viitor. Iată ce a spus acesta: “În acest moment suntem la faza de aşteptare! Contractul de publicitate pe care-l aşteptăm vizat şi aprobat şi care este valabil în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2012, ne va permite să face paşii corecţi pentru un viitor corect. Adică, să fiu mai explicit, din acei bani trebuie să plătim, în primul rând, fotbaliştii, apoi tot ce mai este de achitat! De unii dintre jucători ne vom despărţi, inevitabil, apoi, logic, vor apărea alţii! Pe baza certitudinii date de sumele aprobate şi intrate dar şi a unui alt contract ce se va derula pe parcursul anului viitor, vom stabili organigrama de conducere. Nu vă ascund faptul că am purtat o discuţie, parcă vineri, cu Lucică Rădulescu, fostul director executiv de la Chimia Brazi, şi el interesat să lucreze pentru Conpet! Este un lucru benefic şi necesar, oricine crede că poate să ajute la bunul mers al acestui întreg ni se poate alătura! Nu o să mă opun niciunei persoane, mai ales dacă vine cu sufletul deschis să lucreze pentru echipă!” a spus actualul preşedinte al AJF Prahova.

L-am mai chestionat pe Silviu Crângaşu vizavi de viitorul proiectului fotbalistic de la Conpet, pe termen mediu şi lung. Iată ce a spus acesta: “Sincer, ne dorim o echipă curată, frumoasă, care să facă cinste unităţii patronatoare. După această ediţie de căutări, puternic măcinată de probleme care mai de care mai grele, ne propunem o ediţie viitoare la un alt nivel, cu trupa noastră aflată în perimetrul locurilor 1-4! Specificând că nu ne vom da la o parte în cazul fericit al unui culoar bun, spre promovare. În caz că nu va fi să fie, obictivul primordial al sezonului 2014-2015 va fi accederea în eşalonul doi al fotbalului românesc! Totuşi, chiar dacă nu vor fi puţini cei care vor mârâi la ideea mea, îmi propun formarea unei clase de fotbal pe lângă un liceu din Ploieşti, clasă care să se transforme rapid în pepinieră a clubului nostru. Încet-încet, sunt sigur că vom putea să alimentăm echipa mare cu tineri şcoliţi la noi în oraş, viitorul fiecărei echipe – precum cea a noastră – constând în astfel de proiecte, cu licee care să conţină şi clasă ori clase de sport! Nu va fi foarte uşor dar, cu siguranţă, nici foarte greu, cu menţiunea că este treabă multă pentru toţi cei care vor să lucreze şi să ajute această entitate!” a încheiat oficialul Conpetului.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>