Urlați după sponsor! (articol publicat în cotidianul Telegrama)

În urmă cu două săptămâni, la Măneciu, echipa Unirea Urlaţi a apărut pe gazon echipată într-un echipament de pe care lipsea numele sponsorului, Randory Security, în fapt firma patronului grupării, Ion Mihai.

Catalogat în primă fază drept “amănunt”, incidentul s-a dovedit o adevărată momeală, o inginerie amară cu bătaie lungă pentru viitor! Astfel încât ieri, în urma unei discuţii purtate chiar cu finanţatorul, am aflat că echipa de sub dealurile Urlaţiului a rămas fără susţinerea acestuia, obiectivul promovării – atât de mediatizat şi dorit la început de campionat – năruindu-se precum un castel de nisip! Şi asta, fatalmente, chiar în ziua în care Unirea termina turul pe prima poziţie în ierarhie!

L-am întrebat pe Ion Mihai despre motivele divorţului intempestiv. Iată declaraţia acestuia: “Nu sunt de spus foarte multe! M-am săturat, pur şi simplu, să mai arunc banii într-un sac fără fund! Imaginaţi-vă că trebuia să suport toate mizeriile de acolo, să-i calmez pe jucători, să le plătesc sumele restante de la conducerea clubului. Sume stipulate ferm, la debut de campionat, dar care nu mai veneau în ultima vreme! Fără să mai vorbesc despre modul în care se dorea performanţa acolo! Parteneriatul cu oamenii zonei era valabil numai dacă fondurile veneau de la mine, invers niciodată! Fotbaliştii ştiu foarte bine asta, destui sunt angajaţi la firmele mele!”

L-am întrebat pe omul de afaceri despre viitor, cunoscută fiind apetenţa acestuia pentru proiectele ferme, legate doar de criteriul performanţei. Iată ce a mai declarat: “Chiar nu mai ştiu de ce fac astfel de eforturi financiare! Doar satisfacţia că aduc grupări din anonimat şi le promovez până la vârful competiţiei, poate doar asta mă stimulează şi mă face să continui! Pentru că, în rest, ce să câştig? Duşmănie? Invidie? Ăsta sunt, nu pot să mă scald în mediocritate! Să mă lupt pentru evitarea retrogradării! Ce obiectiv este acesta? Vreau să ajung sus de tot, să câştig! Sunt un tip ambiţios, deloc fariseu, care-şi propune un alt fel de fenomen. Vreau să ajut copiii, fotbaliştii, să-i fac să priceapă că nimic în viaţă nu pică din cer şi că satisfacţia cea mai mare a tuturor este doar atunci când te afli pe primul loc! Eu aşa sunt şi nimeni nu-mi poate schimba vrerea! Referitor la viitor, am fost solicitat pentru mai multe proiecte, unele în curs de derulare dar fără finalitate în vară, altele pe termen lung, cu parteneriate solide şi oneste, asta cel puţin la nivel de discuţie! Mi-au plăcut ideile primarului Marin Voicu, un om care arde pentru fotbal şi pentru performanţă! Simplitatea cu care a vorbit despre ambiţia de a promova cu Voinţa Ciorani m-a cucerit şi am promis, la rândul meu, că voi fi alături de proiect! Fireşte, vor ajunge la Ciorani fotbalişti care au contracte cu mine dar şi alţi tineri care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu noi! În vară, şi asta-i clar, vom sărbători promovarea şi ne vom axa pentru o altă izbândă! Chiar vreau, din nou, o echipă frumoasă precum cea a Tomşaniului, cu promovări succesive de la Liga B la Liga A şi apoi eşalonul trei! Eu nu o să pot uita niciodată fericirea acelor momente şi-mi doresc să le reeditez! Sunt sigur că, acum, am găsit şi locul unde se poate dezvolta performanţa! Şi partenerii corecţi pe care-i aşteptam de multă vreme!” a încheiat Ion Mihai.

Astăzi, de la orele 13:00, pe arena din comuna Ciorani, echipa gazdă, ocupanta locului 3 în serie, va întâlni într-un meci de pregătire pe Fortuna Brazi, trupă fruntaşă în liga a III-a, seria a VI-a.

A luat Prahova Tomşani din “nimic”, şi a transformat-o în câştigătoare de Cupă a României – faza judeţeană I câştigătoare a Ligii A Prahova, apoi, a “urcat-o” la nivelul ligii a III-a naţionale. O performanţă incredibilă, pentru o comună care nu exista pe hartă, fotbalistic – Tomşani, mulţi fiind cei care au auzit de această localitate, doar datorită fotbalului.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>