Memoriu împotriva lui Mureșan (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Ieri, după consultări atente cu compartimentul juridic, oficialii Petrolului Ploieşti au decis să semneze un memoriu împotriva lui Iuliu Mureşan, preşedintele echipei campioane, CFR Cluj.

Chiar înaintea meciului câştigat, miercuri seară, în dauna lui Dinamo, preşedintele clujenilor de la CFR, Iuliu Mureşan, a lansat un atac fără precedent la adresa FRF, tema acţiunii fiind legată de echipa Petrolul Ploieşti, team ajutat, în opinia oficialului, să ajungă cât mai lesne în posesia Cupei României. “Regulamentul Cupei s-a schimbat într-un mod bizar şi s-a creat un culoar pentru o echipă, ca să ajungă în finală. Culoarul şi toate jocurile sunt făcute pentru Petrolul. E clar, e un play-off şi un play-out, deci se doreşte ca Petrolul să aibă culoar. Nu am ştiut când s-au schimbat regulamentele. E grupa de play-off: CFR, Dinamo, Rapid şi Astra. Iar în play-out sunt celelalte patru echipe. Echipa care câştigă play-outul are culoar pentru finală. Este cel puţin ciudat. Am rămas surprins, că ştiam regulamentul. În fotbalul românesc faci scandal degeaba. Se încearcă mutarea finalei la Ploieşti, aşa ştiu. Noi jucăm finale, dar dincolo nu este nicio finală” spunea Mureşan la Digi Sport, imediat după ce văzuse cum s-a conturat calificarea Petrolului în dauna Concordiei Chiajna.

Ieri, după ce în prealabil FRF formulase o reacţie fermă explicând că Mureşan a încercat să manipuleze şi să intoxice opinia publică, oficialii Petrolului au hotărât să se pronunţe, la rândul lor, semnând un memoriu la adresa lui Mureşan.

Astfel, fără să apară la televiziuni şi fără a comenta neprincipial – evitând chiar şi declaraţii în acest sens! – cei care conduc Petrolul au admis că numai justiţia se poate pronunţa în această speţă. Ceea ce, de altfel, chiar ar şi trebui să se întâmple! Iar personaje precum “imaculatul” doctor Mureşan să mai şi plătească pentru vorbele în vânt aruncate alandala!

Nu se mai satură!

De destulă vreme, acompaniind vocal instrumentaţia lui Arpad Paszkani, patronul său, Mureşan se erijează chiar în postura dirijorului de serviciu. Prinzând din zbor tema, muzica de cameră este transformată în simfonie, difuzarea acesteia având loc, cel mai potrivit, la emisiunile cu profil… sportiv! Pentru că, se ştie, simfonia este preludiul unei opere lirice iar fotbalul capătă frecvent accente muzicale, oficialul clujenilor apare la două zile şi face ce ştie mai bine: incită şi pune presiune! Doar aşa a făcut de ani de zile!

P.S. Şi se mai întreabă lumea de ce finanţatorul Petrolului a fost audiat, la Cluj, chiar în ziua în care Petrolul juca cu Concordia…

Fără emoţii…

Miercuri seară, şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat pentru Mediafax că în urma controlului început în data de 16 noiembrie la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti nu au fost descoperite nereguli în documentele de transfer ale jucătorilor de la “U” Cluj la FC Petrolul Ploieşti. “Comisarii Gărzii Financiare care au controlat documentele clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, verificând actele care au stat la baza transferurilor jucătorilor de la U Cluj la clubul ploieştean, nu au descoperit nereguli în privinţa documentelor de transfer” a spus oficialul Garzii Financiare.

Altfel, la un an distanţă de la nefericitul incident în care Dragoş Enache, fan al Petrolului, a intrat pe gazon şi l-a agresat pe George Galamaz, actualul jucător al “lupilor” a decis ieri să renunţe la suma de 50.000 de lei cerută drept despăgubire dar şi la plângerea pe care a depus-o atunci împotriva agresorului său.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>