Pleacă și Achim?

achim_1Fundașul dreapta al echipei Petrolul Ploiești, Sebastian Achim, “detașat” de finanțatorul Florian Walter în vara anului 2012 pe “Ilie Oană” împreună cu alți 14 jucători, ar putea reveni încă din această iarnă pe Cluj Arena, potrivit surselor numaiu.ro.

De altfel, jucătorul s-a grăbit duminică să-și anunțe transferul la Universitatea pe o rețea de socializare, după care, contactat de numaiu.ro, a negat informația și a modificat postarea inițială. Cu toate acestea, sursele noastre spun că fotbalistul, aflat momentan în cantonamentul Petrolului din stațiunea Belek (Antalya), nu mai intră în vederile antrenorului Cosmin Contra pentru mini-returul Ligii I și ar putea lua calea Clujului, dat fiind faptul că este jucătorul lui Florian Walter. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Ionuț Neag, Roland Niczuly, Tony Nwakaeme, respectiv Gaston Mendy, ultimii doi părăsind, între timp, Universitatea.

Adus în vara anului 2011 de la Gloria Bistrița, Achim a bifat 17 prezențe în tricoul alb și negru, dar fără să marcheze vreun gol. Un an mai târziu, finanțatorul Florian Walter l-a transferat cu titlu gratuit, alături de alți 14 coechipieri, la Petrolul Ploiești, actuala deținătoare a Cupei României, gestul acestuia stârnind un val de ostilitate în rândul suporterilor “Șepcilor roșii”. Imediat, DIICOT Cluj a pornit o investigație în acest sens (“Dosarul Transferurilor II”), Florian Walter, Ioan Mărginean, fostul acționar majoritar din acte al Universității, respectiv Dan Capră, președintele Consiliului de Administrație al Petrolului, fiind urmăriți penal de procurori pentru delapidarea clubului ardelean. Transferurile au fost înregistrate cu valoare zero, iar procurorii au concluzionat că prejudiciul se ridică la 11 milioane de euro. Walter și o parte a jucătorilor implicați au fost audiați în mai multe rânduri.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>