De la Peteleu la… Boudjemaa

peteleuCe ziceți de Peteleu?

Surse din anturajul clubului Petrolul vorbesc, printre altele, despre tatonări ale oficialilor în privința cooptării în lot a fostului internațional de tineret Andrei Peteleu, ultima dată fundaș al retrogradatei Săgeata Năvodari.

Plecat în fotbalul mare de la Gloria Bistrița, acesta a mai evoluat pentru echipele de eșalonul doi Delta Tulcea și ASA Tg.Mureș, în ultimul sezon jucând în 9 partide pentru echipa de la malul mării.

Firește, va fi interesant de văzut cam ce obiectiv își vor propune conducătorii Petrolului în noua ediție de campionat, de vreme ce un astfel de transfer este provocator doar din punctul de vedere al vârstei fotbalistului (22 de ani) și, eventual, al prețului care trebuie plătit! Pentru că, să recunoaștem, a juca în Europa cu tineri precum Peteleu pare deja o fantasmagorie!

chiodiPietro, ajută-ne!

Aceleași surse vorbesc despre încercarea conducerii de a avea o discuție cu Ianis Zicu în ideea rezilierii contractului acestuia, scadent la anul. Răspunsul atacantului care nu a convins deloc, în ciuda numeroaselor șanse avute, ar fi fost halucinant: “Acum sunt în vacanță, dacă doriți să discutați pe această temă contactați agentul de vânzări!”Care “agent”, cum se știe, este plecat puțin până la Poarta Albă, rolul intermedierilor avându-l, la acest moment, Pietro Chiodi, intermediar care are legături de afaceri cu clanul Becali și care, în urmă cu 3 ani, îl impresaria și pe Adrian Mutu!

Quincy Promes, internaționalul!

În urmă cu un an și jumătate, mai precis în timpul cantonamentului de iarnă, un tânăr suporter al Petrolului, îndrăgostit necondiționat de culorile galben-albastre, îmi vorbea despre un fotbalist olandez de 20 de ani, Quincy Promes, internațional U-19 al echipei Olandei, echipier al celor de la FC Twente. La acea oră, tânărul era în afara lotului și conducătorii l-ar fi vândut sau închiriat unei echipe la care să se rodeze, să joace. “Nea Cristi, vă rog să-i spuneți dumneavoastră lui Cosmin Contra, eventual prin Laurențiu Roșu, că acest Quincy Promes ar fi o soluție pentru noi, este o extremă care ne-ar ajuta mult și nici nu este foarte scump, cei de la transfermarkt.de apreciindu-l la 100.000 de euro!” mi-a scris pe mail suporterul adăugând și un film de prezentare.

Eram în cantonamentul din Antalya și m-am ținut de cuvânt înaintând depeșa electronică lui Contra, explicând speța și secundului Roșu. Mi-am permis să întreb, după câteva zile, dacă a urmărit clipul propus iar Cosmin mi-a spus că transferurile la club sunt strict apanajul lui Mario Nicolae. Nu am mai comentat… dar nici nu am uitat! promes

În această dimineață, amicul suporter mi-a scris un nou mail: “Ați văzut ce valoare a căpătat Quincy Promes? A fost cooptat de către selecționerul Louis van Gaal la națională, va ajunge în Brazilia la Campionatul Mondial! Acum are o cotă de 3.400.000 de euro, o creștere fulminantă în mai puțin de doi ani! La scurtă vreme după ce am îndrăznit să vă rog să-l întrebați pe Contra despre oportunitate, Promes a fost împrumutat un sezon celor de la Go Ahead Eagles, reușind să marcheze 13 goluri în cele 32 de apariții pentru această echipă de prim eșalon a Olandei!”

Am verificat totul și chiar așa s-a întâmplat!

Cum o fi să ai parte de astfel de oameni care urmăresc, au relații, iubesc Petrolul necondiționat și să nu încerci să-i apropii structurii, în folosul ei, habar nu am! Poate știți dumneavoastră!

Vă reamintesc că episodul amintit s-a consumat în Antalya, în prima decadă a lunii februarie 2013, exact în acea perioadă fiind cooptat la echipă bolivianul Gualberto Mojica. Pentru o “joacă” de numai 3 luni și destui bani, acesta părăsind Petrolul cu destinația China, mai precis la Chongqing Lifan… Fără comentarii!

Ce va face Boudjemaa?

boudjemaaNu mai insist pe tema plecării francezului Damien Boudjemaa, în iarnă, la Slavia Praga. Cert este că fostul jolly-joker al Petrolului nu s-a acomodat deloc cu fotbalul jucat în Gambrinus Liga, managerul olandez Alex Pastoor oferindu-i puține șanse de a se afla printre titulari. Mai mult, se pare că Damien este foarte aproape de o despărțire de “orașul de aur”, oficialii praghezi anunțând că vor miza în noul sezon doar pe fotbaliști tineri și foarte tineri! Ceea ce, din păcate, nu mai este cazul la fostul “lup”! Decizia a fost luată după ce Slavia a terminat lamentabil această ediție de campionat, fiind la numai două puncte de prima echipă retrogradată!

Iar întrebarea care se pune este: ar mai avea nevoie Petrolul de el? Voi ce ziceți?

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>