Guilherme: “Și în cazul meu, conducerea Petrolului a procedat urât!”

guiÎn această dimineață, la o cafenea din centrul Ploieștiului, de-acum fostul component al Petrolului, Haubert Guilherme, a susținut o conferință de presă ad-hoc prin care a dorit să prezinte adevărul netrunchiat în relația cu clubul galben-albaștrilor. Vă prezint în continuare stenograma completă a acestei întruniri, cuprinzând și întrebările ce i-au fost adresate.

Guilherme: Vreau să vă mulțumesc pentru prezență și să explic relația mea cu Petrolul până în ultimul moment. Așa cum se știe, am bătut palma cu Dan Capră înaintea meciului cu Steaua și am convenit, în urma propunerii sale, că voi rămâne la echipă! Exact atunci, la acea discuție, mi-a spus că vom apărea împreună la conferința de presă și vom întări, amândoi, cele discutate în biroul dânsului, faptul că eu, Guilherme, am bătut palma cu dânsul și voi continua la Petrolul! Numai că, după ce ne-am despărțit, Capră l-a sunat pe Mario Nicolae și a anunțat prin acesta că nu mai vine la conferință, că are o problemă și trebuie să ajungă la București! Atunci am întrebat cine vine cu mine la conferință iar din conducere nu a ajuns niciun reprezentant! A fost doar antrenorul Răzvan Lucescu care nu știa de cele discutate și astfel am vorbit singur! Am spus ce știți, că m-am înțeles cu cei din conducere, că am bătut palma și că voi semna un nou contract! S-au jucat ultimele două etape, am plecat în vacanță, pentru mine fiind totul în regulă până la momentul ultimelor 4-5 zile, atunci când agentul meu m-a informat că Petrolul a trimis un contract cu multe date schimbate. Practic, agentul meu a fost puțin speriat, fiind convins că se va întâmpla ceva urât! La acel moment l-am sunat pe Mario Nicolae și l-am întrebat dacă totul a rămas așa cum discutasem. A spus că da, să stau liniștit! Chiar înainte să plec din Brazilia am încercat să-i sun pe cei din conducere dar nimeni nu a mai răspuns, chiar dacă atât Nicolae cât și Capră erau împreună la Mallorca și aveau telefoanele cu ei! Imediat ce am ajuns în România am mers la vestiar, la club, și am avut o imensă surpriză atunci când am văzut că locul meu, acolo, nu mai exista! Nu mai aveam echipamentul, ghetele, nimic! Am mers imediat la birouri, înainte de antrenamentul de ieri, am întrebat ce se întâmplă și mi-au răspuns că nu erau siguri dacă mă mai întorc și, mai ales, dacă voi mai semna! Le-am spus că aveau cuvântul meu, că doar vorbisem că rămân la Petrolul! După antrenament am mai mers odată la conducere, la Marius Bucuroiu, să port o ultimă discuție, să rezolvăm totul pe loc! Mi-a spus că dacă vreau să mai rămân la echipă trebuie să accept banii din sezonul trecut, nu ce discutasem înainte de vacanță! Asta a fost totul, era înjositor să accept asta. Una peste alta eu sunt mulțumit de cum a fost la Petrolul, au fost doi ani minunați, am progresat, mi-am făcut prieteni atât în echipă cât și în tot orașul! Când am venit la echipă nimeni nu știa de Guilherme, acum am un nume și pentru asta trebuie să mulțumesc celor de aici. De asemenea, trebuie să le mulțumesc suporterilor care m-au înțeles și m-au încurajat permanent!

Reporter: Față de înțelegerea de dinaintea plecării cu cât a scăzut valoarea contractului.gui2

Guilherme: Cu mult, cu foarte mult, mai bine de jumătate! Mi s-a argumentat că Petrolul nu mai are bani și că dacă vreau să rămân o pot face numai în noile condiții date! De ce nu mi s-a spus asta când am sunat și am vorbit cu Mario, la Mallorca?

Reporter: Mai ai de luat bani de la echipă?
Guilherme: Da! Mai am de ridicat două salarii, iunie și iulie, precum și o primă de acum un an! Numai că nu aceasta este vreo problemă, cei din conducere și-au onorat mereu obligațiile față de jucători! Așa se va întâmpla și cu sumele scadente peste o lună, sunt sigur!

Reporter: De ce nu ai semnat contractul înainte să pleci în vacanță?

Guilherme: Pentru că a fost o problemă între avocați, cel al Petrolului spunând că o să trimită contractul în Brazilia, pe mail. Iar când a venit, târziu, în ultimele zile ale vacanței, a fost modificat grosolan! Era de nesemnat!

Reporter: Te-a îngrijorat când ai văzut că Petrolul și-a acontat un nou fundaș stânga?

Guilherme: Absolut deloc! Chiar era necesar să mai fie un jucător de valoare acolo! Trebuia să existe concurență, să joace cel care se pregătește și evoluează cel mai bine în meciurile de pregătire și apoi în cele oficiale! Supărarea mea cea mai mare este că una am vorbit și alta s-a făcut!

Reporter: De ce crezi că s-a procedat așa cu tine?

Guilherme: Chiar nu știu! Este normal ca Petrolul să se protejeze, să cheltuie cât mai puțin și să aducă jucători mai mulți! Să vândă, an de an, dar să și aducă fotbaliști de top, pentru că doar așa va putea să reziste pe toate fronturile, să câștige Cupa, campionatul, trofeul Ligii sau să ajungă în grupele Europa League! Numai că, și în cazul meu, s-a procedat urât! Foarte urât!

Reporter: Ne spui ceva despre viitor?

Guilherme: Chiar nu știu ce să spun acum, pentru că nu m-am gândit niciodată că voi pleca de la Petrolul! O să mă întorc în Brazilia dar mi-ar plăcea să revin în Europa, la o echipă care obiectiv de performanță! Sunt pregătit, pot să dau teste la orice formație, am respectat întocmai în Brazilia programul fizic și de antrenamente zilnice dat de domnul Lucescu!

Reporter: Ai ținut legătura cu Cosmin Contra? Ți-ar plăcea să ajungi în Spania?

Guilherme: Nu am mai vorbit cu domnul Contra! A fost un antrenor cu care m-am înțeles foarte bine! Cine ar zice nu unei oferte venită de la Getafe, o echipă de prim eșalon din Primera? Cert este că, oricum va fi, am vrut și vreau să las o ușă deschisă la Ploiești, la Petrolul!

Reporter: Dacă acum ți s-ar mai face o ofertă?
Guilherme: Acum? Ar fi tardiv, nu m-aș mai întoarce pentru nimic în lume! Poate altă dată, peste câțiva ani!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>