Hopa Mitică!

jipaDintr-o întâmplare, aseară, în pauza meciului de fotbal dintre Belgia și Algeria, am auzit despre îndepărtarea lui Mitică Jipa din funcția de șef al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului. Firește, l-am contactat telefonic iar acesta, cu voce stinsă, mi-a confirmat că directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, i-a adus la cunoștință decizia: “Mi-a spus că îmi mulțumește în numele Petrolului pentru activitatea deosebită de la Centru dar clubul vrea să dea credit tinereții, astfel încât vor aduce pe altcineva! Mi s-a transmis că rămân la dispoziția lor și acum nu am altceva de făcut decât să aștept!”

Am încercat să aflu care au fost cauzele îndepărtării sale dar Jipa a parat imediat: “Te rog frumos să nu mă provoci, nu mai am mult până la pensionare și nu vreau să-mi periclitez poziția! Poate că, vreodată, o să vorbesc despre asta, dar acum nu are niciun rost!”

L-am înțeles, oricum Mitică face parte dintre puținii gentlemani dintotdeauna ai Petrolului și chiar nu am vrut vreodată să-i amplific suferința. Numai că, recitind declarația acestuia, nu-mi pot reprima uimirea cum de poate fi îndepărtat un conducător “cu o activitate deosebită” – așa cum a spus Bucuroiu și chiar așa a și fost, vezi rezultatele CCJ! – motivându-i-se îndepărtarea cu povestea legată de creditul acordat tinereții!

L-am contactat telefonic și pe consilierul Camil Oprișan, omul care face legătura între CCJ și conducere, acesta declarând: “Nu știu nici eu foarte multe, ieri s-a comunicat această decizie iar în locul lui Mitică a fost instalat, interimar, Claudiu Toader. Întrebați-l mai multe pe Jipa, el vă poate declara ce vreți să știți!”

Interesant, în urmă cu 11 luni, președintele Dan Capră declara la investirea lui Jipa în dauna lui Mihai Oancea: „Mișu Oancea şi-a exprimat dorinţa de a-şi încheia colaborarea cu noi, având o ofertă avantajoasă pentru continuarea activității în străinătate. Nu ne-am putut opune, iar în locul său l-am numit în funcţia de şef al Centrului de Copii şi Juniori pe Dumitru Jipa, un om care nu mai are nevoie de prezentări, toată lumea ştiindu-i trecutul petrolist, atât ca jucător, cât şi ca antrenor”.

Lui Jipa, cel mai probabil, i se va propune să antreneze o grupă de copii. Că tot zicea, în urmă cu un an, că nu mai dorește să îmbrace echipamentul de portar…

Firește, din partea site-ului oficial, nicio reacție…


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>