Tensiune mare în cantonamentul Petrolului!

rednAșa cum am promis, am încercat și, finalmente, am reușit să intru în “buncărul” de la Royal Holliday cu ajutorul ofițerului de presă Cristi Notaru. Un stabiliment de cinci stele cât cinci hoteluri Central, unul lângă altul! Sau unul peste altul, cum vreți! Un adevărat cartier de oraș, un mastodont!

Afară, la terasă, unul mai verde decât celălalt, Rednic și Sinescu păreau doi condamnați în așteptarea verdictului final. “Nu am crezut că pot să trăiesc vreodată o astfel de rușine! Să ajung până acolo încât să nu mai știu ce să fac! Să fiu dominat de niște fotbaliști a căror menire este să se pregătească! Nu vreau să fiu înțeles greșit, au și ei dreptateîn ideea că li s-au promis banii la un termen și nimeni nu a mai dat un semn! Dar de aici și până la gândul de a boicota un meci, chiar și amical, este cale lungă! Lungă de tot!” a spus tehnicianul “lupilor”.

Era clar, rămânând să vorbească la telefon în fața unui reprezentant al mass-media, “profesorul” avea gândul aiurea. Presiunea pusă pe toți fotbaliștii de către cei trei străini cu nume, Geraldo, Pecanha și Teixeira, s-a transformat într-o ghilotină. “Chiar nu-i înțeleg pe ceilalți! Este clar, cei trei caută să-și rezolve problemele cu ajutorul acceptului altora de a-i asculta și face ce spun ei! Numai că, din păcate, ei probabil că vor părăsi echipa iar restul va rămâne să sufere consecințele boicotului! Și le-am spus joia cealaltă, pe seară, tuturor celor cu probleme de rezolvat, cei care aveau contractele scadente în vară: fraților, am schimbat orarul zborului special pentru a avea ziua de vineri liberă, să mergeți la club și să discutați cu conducerea. Că sunt așteptați și că nu vreau în cantonamentul al doilea decât pe cei care sunt cu mintea la fotbal, la echipă! Să mă bazez pe ei și să încerc, cu cei care mai soseau, să ne îndeplinim obiectivele asumate! Când colo, luni, la sosire, să aflu că singurul care și-a făcut temele a fost Mustivar! Ceilalți trei au rămas aici și, iată, nu fac altceva decât să strice atmosfera: că nu ies la antrenament, că boicotează meciurile, că și dacă intră din teren vor fi jaloane, etc. Nu înțeleg de ce nu se duc, în ceasul al zecelea, să vorbească cu cei de la club, să se înțeleagă într-un fel:mai lasă unul, mai pune altul! Așa se întâmplă la fotbal, așa a fost mereu! Și, dacă rămân acum ce credeți că vor câștiga? Sunt expuși în fața acestei insolvențe iar banii și-i vor recupera eșalonat și foarte târziu! Observați că nici nu iau în discuție eventualele diminuări venite din amenzile ce se pot prefigura! Treaba lor!”

Aici l-am întrebat despre vina celor de la Ploiești și despre o eventuală plecare a sa de la cârma echipei. Iată ce a spus acesta: “Firește că și cei din conducere sunt de vină, fie și pentru faptul că s-au apucat să promită bani la termene fixe! O mare greșeală, fotbalistul nu ratează niciun minut fără drepturile sale, d-apoi săptămâni! În plus, chiar dacă era neplăcut să vii să dai ochii cu ei când știai că nu ai banii, trebuia să fi ajuns Andi aici, să vorbescă cu ei, eventual cu un jurist, ceva, să le explice cum este cu această insolvență, cum își pot lua banii și mai ales, când. Despre eșalonări, diminuări, etc. Fără promisiuni, fără emfază, fără nimic! Doar realist, simplu!” Acum, uite, nu vom mai juca cu Terek, nu-mi permit să expun numele Petrolul!” a mai spus Rednic.

După 15 minute, val-vârtej, a apărut Cristi Niazi, impresarul de turneu cu care Rednic vorbise înainte, de față cu mine. Contrariat, acesta a rămas blocat la auzul poveștii și s-a pus pe telefoane. Într-o primă fază ineficient, transmițând că există și “șansa” ca rușii să se adreseze UEFA pentru contractul denunțat unilateral. Apoi, practic rugându-se pentru “petroliști”, acesta a căpătat indulgență din partea rușilor!!

Partea cea mai grea ar putea exploda în această seară, chiar dacă echipa se va antrena, chiar dacă nu: există suficiente premise ca întreaga delegație să părăsească Turcia! Să evite astfel momentele penibile ce pot apărea la ultimile două meciuri de aici! Mai mult, nici să nu se mai cheltuie atâta amar de bani doar pentru câteva antrenamente! “Ce să facem, o luăm în calcul și p-asta! Nu suntem la odihnă, nu plătim mii de euro zilnic doar pentru ședințe de pregătire cu mutre și figuri! Nu tu meciuri, nu tu nimic! Dacă ei au de gând să-și bată joc de Petrolul, ei bine, eu n-am de gând! Chiar acum am fost sunat de un băiat de la Ploiești și am anunțat că eu voi fi ultimul care pleacă de la echipă, să fie clar și să nu se mai speculeze pe tema asta!” a declarat coach-ul.

Probabil că mai urmează un text, mai pe seară…

La câteva minute, în urma unui telefon dat în țară, Rednic a spus: “Am vorbit cu Andi (nr. – Crângu) iar el a spus să nu plecăm de aici! Că la Ploiești sunt condiții vitrege de pregătire, că ninge și nu sunt terenurile practicabile! O să vedem ce și cum, mai vorbim diseară!” a încheiat tehnicianul.

La finalul materialului, de parcă nu era destul, mai pun și eu niște gaz pe foc: cum Dumnezeu s-a întâmplat ca Petrolul să intre în insolvență de vreme ce, în urmă cu fix un an, anunța profit de peste un milion de euro? O nouă întrebare fără răspuns, sunt sigur…

 

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>