Egalul speranței în tineri

Petrolul Ploiești – Levski Sofia 1-1 (0-0)

Casetă

Stadion: Complexul sportiv “Fanatik Fire” Side. Marcatori: Mareș (84)/ Kraev (69).

Petrolul: Pecanha (75 Bolboașă) – Alcenat, Geraldo, Satli, Beța (75 Chiriță) – Nepomuceno (55 Marinescu), Filip, De Lucas (75 Peteleu), Teixeira (70 Vasilache) – Astafei (cpt), N’Koyi (60 Mareș). Antrenor: Mircea Rednic.

Levski Sofia: Iliev – Prochazka, Emil Ninu, Stoychev, Belaid – Gadzhev (cpt) (Tsonev) – Velev, Bedoya, Luis Pedro (Kraev), Abdi (R. Țonev) – Domovchiyski. Antrenor: Stoycho Stoev.

Cartonașe galbene: Geraldo, Satli, Filip.

Au arbitrat: Giorgi Kruashvili – Lasha Silagava și George Vadachkoria (toți din Georgia)

Jucătorul meciului: Peterson PECANHA.

as.Jucat pe o arenă cu terenul la superlativ, iarba comportându-se admirabil în condițiile în care de 14 ore a plouat infernal, meciul “lupilor” cu bulgarii a arătat binișor spre bine, neputînd impresiona la maxim nici dacă la ultima fază a meciului, prins în careul advers, Geraldo ar fi marcat golul victoriei! Și asta, deoarece primul mitan a fost unul al oaspeților, cu presiune și faze lucrate care l-au pus în evidența pe Pecanha, singurul stranier al Petrolului intrat perfect în joc! Singurele semi-ocazii ale trupei ploieștene au fost semnate de Filip și N’Koyi, primul cu capul după o centrare bună a lui Teixeira, cel de-al doilea complicându-se inutil și șutând slab după ce-și crease o bună oportunitate de a marca. Oaspeții au fost extrem de aproape de gol încă din minutul 5 atunci când torpila lui Prochazka a fost deturnată în corner de Pecanha. Apoi, pe fondul unei circulații bune a balonului și a unor angajări cu grad ridicat de periculozitate, somalezul Abdi a pătruns singur cu portarul dar nu l-a putut învinge, șutând în el! Foarte incisiv, fundașul dreapta al bulgarilor, Prochazka, a avut deschiderea scorului în vârful bocancului dar atât el cât și Bedoya s-au luat cu mâinile de cap, reflexele goal-keeperului Petrolului cântărind decisiv la scorul primei reprize!

asisDupă 10 minute de pauză, echipele au revenit în teren, ploaia continuând parcă și mai susținut. Iar jocul trupei lui Stoev, parcă în ritm cu descărcarea diluviană! După 9-10 minute de la reluare, Kraev a centrat înșelător, Geraldo a ratat mingea iar Domovchiyski a fost la câțiva centimetri de fericire! După alte 10 minute, la o fază lucrată de Abdi, mingea a fost pasată lui KRAEV iar mijlocașul ofensiv proaspăt intrat a șutat puternic și plasat, în dreapta lui Pecanha, bară-gol: 0-1! Reușită imparabilă și meritată după tot ce am văzut până atunci! Imediat, parcă enervat, Rednic a trecut la schimbări. “Lupii tineri”, Mareș, Chiriță, Marinescu și Peteleu, alături de noul transfer, Ciprian Vasilache, au început să dicteze ritmul Petrolului iar fostul component al Sportului Studențesc, George MAREȘ, a reușit să egaleze după un șut bun, puternic și plasat, de la circa 20 de metri: 1-1! Putea să se termine 2-1 dar balonul șutat de Geraldo a fost deviat dintr-o pădure de picioare, la 8 metri de linia porții, în corner!

Un rezultat totuși echitabil și dătător de speranțe pentru viitorul “petroliștilor”, o trupă care s-ar plia al naibii de bine pe o osatură a tinerilor cu vână și ambiție dar din care să lipsească și Nepomuceno, și N’Koyi, și Galeggos, și Pastorini. Și, poate, chiar și alți doi-trei… Să existe dăruire, ambiție și moralitate, fără mutre și alte elemente de comparație care nu fac altceva decât să tocească noul întreg al Ploieștiului fotbalistic.

red• Antrenorul Mircea Rednic nu s-a putut baza la acest joc pe trei dintre elevii săi: Alberto Cobrea, Jean Alain Fanchone și Kristian Ipsa. Portarul a acuzat dureri acute la spate și, așa cum am prezentat, s-a antrenat separat în ultimele zile, fundașul francez nu este încă pregătit să joace și a fost menajat, iar apărătorul central a părăsit cantonamentul din Antalya, în cursul dimineții, și a plecat în Croația pentru a-și trata leziunea musculară suferită la gambă. El este așteptat la Ploiești în primele zile ale săptămânii viitoare.

• Echipa Levski Sofia are în compunere 8 stranieri: olandezul Luis Pedro, spaniolii Quinta (Anete) și Bedoya, tunisianul Belaid, sârbul Jorgacevic, somalezul Liban Abdi (împrumutat de la Caykur Rizespor), slovacul Prochazka și românul de 31 de ani și 182 cm, Emil Ninu. Acesta din urmă, apărător, a ajuns la Levski după ce a evoluat în România la Naţional Bucureşti, Steaua Bucureşti, Gloria Buzău, Gloria Bistriţa, Farul Constanţa, Viitorul Constanţa și Universitatea Cluj. Lotului antrenat de Stoycho Stoev i s-au adăugat și cei trei internaționali detașați pentru meciul naționalei Bulgariei cu România, de sâmbătă: fundașul Borislav Stoychev și mijlocașii Vladimir Gadzhev și Stefan Velev, toți trei printre titulari. Din echipă lipsește mijlocașul Georgi Sarmov, fotbalist plecat pentru investigații la o bază de tratament în Germania.

• Pentru cei curioși, echipa din Sofia a deplasat în Antalya o delegație impresionantă din care nu lipsesc președintele Todor Batkov, membru în consiliul director al companiei Mobiltel și președintele CA al publicației Standard News, managerul pe probleme de fotbal, nimeni altul decât Giorgi Ivanov – alias Gonzo – fostul atacant de talent al echipei naționale a Bulgariei din perioada 1996-2005, fostul portar Ivaylo Ivanov, acum șef al departamentului de scouting, Daniel Borimirov, fostul jolly-joker al echipei naționale din perioada 1993-2005, acum director al academiei de tineret și Bozhidar Iskrenov, coleg de generație și echipă națională al lui Borimirov, acum manager la aceeași academie. Pe lângă ei, ca orice echipă care se respectă, și câțiva reprezentanți ai mass-media…

• Iar pentru cei și mai curioși, unii care chiar ar avea ce să învețe de aici, vă prezint și lista contractelor de sponsorizare, mai vechi și mai noi, toate în derulare la această echipă, Levski Sofia, o trupă doar cu dorite valențe europene, deocamdată, nicidecum cu gându l la insolvență: Pepsi, banca rusească VTB Capital, turcii de la Acibadem, gigantul M-Tel, Ceresit, reprezentanța Mercedes-Benz, Gorna Banya și DB Schenker…


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>