Ne-a părăsit și Tavi Dincuță…

dincuta petrolulDupă ce, în urmă cu un an, sărbătorea depășirea barierei celor 70 de ani , Octavian Dincuță, unul dintre seniorii Petrolului, a trecut, astăzi, la cele veșnice.

Undeva după ora 15:30, la spitalul bucureștean Colentina, “nea Bibi” a pierdut lupta cu viața. Relativ repede, după ce, în urmă cu o lună și jumătate, acesta a acuzat o amețeală puternică. Apoi, ca într-un film dat pe repede-nainte, fostul atacant al Petrolului a fost internat în mai multe unități spitalicești din Ploiești și București, niciun medic neputînd să dea un verdict corect! Implicit, să-l ajute să mai trăiască!

La ora decesului, după 15 zile de agonie și de luptă cu aparatele la care era conectat, Tavi a părăsit această lume. Un dignostic preliminar indică un cancer cerebral dar adevărata expertiză va fi dată imediat după autopsia la care va fi supus în această seară.

Probabil cel mai vesel component al Generației de Aur a Petrolului, omul care găsea de fiecare dată un prilej potrivit pentru a glumi cu interlocutorii, “nea Bibi” a ales drumul către Pușa, frumoasa-i soție răpusă tot de un nenorocit de cancer în urmă cu 11 ani…

Trupul neînsuflețit va fi depus, mâine, după ora 16:30, la capela cimitirului Viișoara iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora prânzului.

Rămas bun, Tavi! Petroliștii adevărați nu te vor uita niciodată!

Cine a fost Octavian Dincuță

S-a născut pe 28 iunie 1947, la Bucureşti. Vreme de mai bine de un deceniu, după debutul din 1964, a adunat în tricoul galben-albastru 165 de meciuri în eșalonul de elită, plus alte multe zeci în Cupa României, Cupa Orașelor Târguri, etc.

Cariera de fotbalist s-a confundat cu fotbalul prahovean, căruia i-a dedicat totul, de la cariera de jucător și până la mandatele de antrenor la Petrolistul Boldeşti, Caraimanul Buşteni, Vega Ploieşti sau Chimistul Valea Călugărească. În ultimii ani, după pensionare, acesta a activat în cadrul clubului pe care l-a slujit cu atâta dragoste, având oportunitatea să lucreze cu copiii și juniorii.

A evoluat alături de cei mai buni fotbaliști ai Petrolului din acea vreme: fraţii Mircea și Virgil Dridea, Mihai Mocanu, Mihai Ionescu, Costică Moldoveanu, Sandu Badea, Petrică Dragomir, Gică Pahonțu, Edi Iuhas ori Camil Oprișan.

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>