Victorie de două puncte pe terenul vicecampioanei

SCM “U” Craiova – Tricolorul LMV Ploiești 2-3 (22-25, 19-25, 25-23,  34-32, 15-6)

În această seară, la Craiova, în meci contând pentru faza a doua a returului de play-off, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat împotriva echipei locale, SCM „U”.

În fața unor tribune slab populate, elevii lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au reușit să se impună, dramatic, câștigând două din cele trei puncte puse în joc.

main craiova-tricolorulPrimul set, câștigat la o diferență de trei puncte, 25-22, a scos la rampă echipa oaspete, în cea mai mare parte. Fără “ căpitanul” Olteanu la debut, voleibaliștii trupei ploieștene au dominat cea mai mare parte a setului, au avut 8-4 și 16-14 la time-out-urile tehnice dar s-au văzut egalați la 20 și apoi la 22! Milivojevic a servit perfect iar setul s-a încheiat în 27 de minute! Serviciile lui Bartha dar și atacurile furibunde ale lui Lică au stabilit, în cea mai mare parte, deznodământul debutului de meci.

Setul al doilea a aparținut gazdelor până la primul timp de odihnă publicitar, 5-8, ulterior ploieștenii apăsând pedala și terminând cu 25-19, în 26 de minute, după o demonstrație de volei în care au strălucit Bissette și Milivojevic (la serviciu) precum și Stulenkov (la blocaje).

Următorul set, dorit de oaspeți a fi ultimul, a fost animat, cu oltenii la conducere după ambele time-out-uri tehnice, 6-8 și 15-16. Scorul a urcat la 16-18 dar Cristi Bartha a servit perfect și, ajutat de atacurile în forță ale lui Lică, a egalat la 18. Elevii lui Pascu au forțat și, după un nou episod de egalitate, 22-22, au concretizat superioritatea avută în acest set, 23-25, după 29 minute de luptă intensă!

Setul patru a fost de-a dreptul dramatic, oaspeții cedând cu 32-34 după 38 de minute!

În tie-break, cu presiune maximă, elevii lui Stancu și Marinescu au reușit să se impună fără nicio problemă, 15-6, după numai 13 minute de joc.

Tehnicianul trupei din Ploiești a propus un sextet de debut cu Jorna, Stulenkov, Bissette, Bartha, Lică și Milivojevic, alături de libero-ul Kroiss. Pe parcurs au mai evoluat Carascco, Kullo, B. Olteanu și Dushkov.

Sâmbătă, în penultima etapă a play-off-ului, Tricolorul se va deplasa la Galați pentru marele derbi cu Arcada. Partida este programată de la ora 13:30 urmând a fi televizată de Digisport.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>