Meciul frumos a fost doar în tribune!

FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)La întâlnirea cu ultimul meci din eșalonul trei, în fața a peste 8000 spectatori, Petrolul a cedat încă o data!

Cu gândul la meciul retur al barajului cu Tărtășeștiul, de anul trecut, joc terminat la egalitate, 2-2, elevii lui Ciobanu s-au năpustit în atac din primele secunde ale jocului. Dar au sfârșit lamentabil, 0-2, după un meci tratat cu mai mulți nervi decât cu luciditate…

Atacantul Sergiu Arnăutu (3) a fost la un pas de fericire după centrarea perfectă a lui Velisar. După alte 13 minute, acesta din urmă a executat o lovitură liberă, de la 30 de metri lateral dreapta (16) dar mingea a căzut pe plasă!

Ca mai de fiecare dată în ultima vreme, gazdele s-a văzut conduse la una dintre foarte puținele raiduri ofensive ale trupei ilfovene. Era minutul 22 atunci când balonul centrat de Dinu, din lovitură liberă, a fost lovit cu capul de către ANGHELINI în plasa porții lui Bolboașă: 0-1! Este drept, goal-keeperul Petrolului a ezitat să iasă și fundașul central a marcat fără niciun marcaj!

Vreme de 10 minute, după gol, gazdele s-au năpustit în atac dar Arnăutu s-a întrecut în ratări, de la 8, 6 și chiar 3 metri! Vârful împins a fost imitat de Păun iar Nini Popescu, la rându-i, nu a putut să-l învingă pe agilul M. Cotolan.

A fost scorul primei reprize, unul mincinos după tot ce s-a văzut de-alungul celor 45 de minute!

Mitanul secund a avut, din start, replica identică a gazdelor numai că, la centrarea lui Velisar, Păun a reluat pe lângă butul stâng! Orgoliosul atacant a protestat la o decizie a arbitrului iar acesta l-a eliminat (63)!

Fără să conteze, “lupii” au sărit în atac iar Chindriș (70) a ratat, uluitor, din 4 metri!

După alte patru minute, la un raid ofensiv bine susținut, LUCA a împins mingea centrată de Lalciu iar oaspeții s-au văzut cu două goluri în avantaj: 0-2!

A fost un meci care, din păcate, a șters cu buretele multe dintre evoluțiile frumoase ale “lupilor”… Care, cel mai probabil, vor plăti cu vârf și îndesat pentru asta!

 

  • Înainte de începerea partidei, fanii au pregătit o mare surpriză, fosta glorie, Dumitru Munteanu, fiind premiat de către Silviu Crângașu și Ion Cojocaru, ulterior având și privilegiul de a da lovitura de începere a jocului! Moment emoționant, susținut cu aplauzele frenetice ale spectatorilor prezenți!
  • La câteva momente după debutul meciului, suporterii prezenți în peluze și tribune s-au întrecut în elemente de originalitate, bannerele și coregrafiile 3D creând un tablou unic, minunat! Apoi, indiferent de desfășurarea scorului, mesajele vocale și cântecele recunoscute au făcut din acest ultim joc pe “Ilie Oană” o adevărată sărbătoare a fotbalului ploieștean!
  • Au fost premiați și cei doi asistenți, atât piteșteanul Ciuciu cât și craioveanul Pătrașcu primind frumoase buchete de flori la momentul retragerii din arbitraj!
  • După o oră de joc, Peluza I “a luat foc”, petardele, făcliile și fumigenele în galben și albastru făcând imposibilă reluarea meciului, decizie luată de observator și arbitrul de centru. De altfel, meciul a și fost oprit pentru câteva minute…
  • Cu șase minute înainte de final a venit rândul fanilor de la Peluza II să aprindă torțele multicolore. Plus cele cu fum negru care au amintit de bombardamentele trăite de orașul Ploiești în raidurile din 1944! O atmosferă de sărbătoare a peluzelor, din păcate nesusținută de un meci pe măsură al galben-albaștrilor…

Casetă

Petrolul Ploiești – SC Popești Leordeni 0-2 (0-1)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 8000. Marcatori: Anghilini (22), (74)

Petrolul Ploiești: Bolboașă – Antoche, Ichim, Olaru – Tudor Saim (69 Lambru), Chindriș, Cl. Tudor (cpt), Velisar (84 Țicu) – N. Popescu, Arnăutu (58 Ciocâlteu), Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.

SC Popești Leordeni: M. Cotolan – Anghel, Dumitru (cpt), Anghilini, Moldoveanu – Lalciu, N. Cotolan, Dinu, Zamfir (59 Mustață) – Dobre, Luca. Antrenor: Viorel Dinu.

Cartonașe galbene: Ichim (23), Păun (51, 63), Chindriș ((82)/ Moldoveanu (16), Lalciu (42), Zamfir (45), Cotolan (73, 74), Dumitru (90+4), M. Cotolan (90+9)

Cartonaș roșu: Păun (63)/ Cotolan (74)

Au arbitrat: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Andrei Ciuciu (Pitești) și Cristian Daniel Pătrașcu (Craiova).

Observatori: Veress Lorant (Sfântu Gheorghe) și Aurel Ionescu (București).


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>