Autoaccidentații în galben și albastru

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC POPESTI LEORDENI, LIGA 3 (26.05.2018)“Lupii” s-au dat în stambă, pe “Ilie Oană”, la ultima reprezentanție în fața propriilor suporteri.

La capătul unui joc alandala, mai ales în partea secundă, elevii lui Romulus Ciobanu au părăsit arena învinși de o altă echipă de pluton venită la Ploiești să arate că-și poate măsura forțele, de la egal la egal, cu o deja promovată.

Poate că aceasta să fi fost și cauza pentru care Cl. Tudor&Co au evoluat atât de dezlânat, cu frâna de mână trasă, așa cum sună un proverb care vrea să arate neimplicarea deloc fortuită a celor considerați mari favoriți. Sau, la fel de posibil, un fel de sabotaj la adresa tehnicianului adus în iarnă, considerat acum departe de noile ambiții ale oficialilor petroliști și catalogat de la interior prea orgolios când vine vorba despre saga vestiarului…

Cine știe? Cum să cataloghezi o astfel de prestație în fața unui număr record de spectatori? Oameni veniți să savureze promovarea și să aplaude o ultimă victorie a favoriților, să se bucure de spectacolul auto-generat și să cânte pentru visul viitor, cel al marelui pas către eșalonul de elită.

Cum poate fi descrisă evoluția defensivei în frunte cu portarul Mirel Bolboașă? Cine să înțeleagă brambureala de la mijlocul terenului și acele zeci de centrări într-un careu aglomerat mai ales de oaspeți? Cum să fie apreciat un compartiment ofensiv în care au “strălucit” doar freza bicoloră a lui Nini Popescu, apatia lui Arnăutu și nervii lui Păun?

Minunea egalării sau, poate, a victoriei, părea imposibilă în aceste condiții. “Lupii” au avut zi liberă chiar sâmbătă de la ora 19:30 iar eforturile fanilor de a-i trezi din lentoare au eșuat dramatic… Un mucalit se întreba ce s-ar fi întâmplat dacă de victoria în acel meci ar fi depins promovarea. Ce să se fi întâmplat? Nimic neobișnuit, partida era tratată la victorie și nu ar fi existat nicio temere! Așa, cu sacii în căruță și vacanța în față, cu perspectiva unui nou restart în fața unui alt tehnician – pentru unii, fiindcă cei mai mulți urmează să părăsească lotul “petroliștilor”! – fotbaliștii Petrolului au ales izmeneala!

Va rămâne în urma lor imaginea nepereche a tribunelor cu care-și făceau selfie acum un an-doi. Și, poate, părerea de rău că au plecat steagul războiului exact atunci când trebuiau să-l înfigă în culmea deja cucerită…


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>