Nimic nou la Ploiești, a murit și voleiul!

SiteSlide_1900x922px1Au trecut fix două luni de când, într-o seară de excepție pentru sportul prahovean, prim-divizionara Tricolorul LMV Ploiești se aureola cu titlul de campioană națională în urma unei victorii nete în fața fostei campioane din Zalău. Șampanie, confetti, autografe, vise și multă bună dispoziție.

După alte cîteva zile, la malul Dunării, elevii lui Sergiu Stancu recidivau – de această dată în competiția surprizelor – adjudecându-și Cupa României într-o finală superbă câștigată în dauna gazdelor de la Arcada Galați.

A fost momentul în care patronul trupei gazdă a scrâșnit printre dinți cuvinte legate de despărțierea de acest sport. Dar cine să-l audă dintre învingători? Cine să se gândească la colapsul ce urma să cuprindă echipa campioană? Întreg staff-ul Tricolorului plutea de fericire și singurele cuvinte despre viitor erau legate de CEV Champions League și întărirea lotului cu câțiva sportivi de top care să dea plusvaloare unei echipe și așa foarte bună.

Numai că, într-o lentoare demnă de o cauză mai bună, cei care au răspuns de destinele trupei campioane au așteptat un miracol care, din păcate pentru sport, pentru voleiul ploieșten, nu a mai venit…

Așteptata implicare a factorilor locali, a autorităților, a unor parteneri economici sau de oricare alt nivel nu s-a produs, în ciuda multiplelor tatonări și a promisiunilor nenumărate. Astfel încât, singura echipă din campionatul românesc cu finanţare 100% din mediul privat este nevoită să tragă obloanele… În contextul în care realizarea eventului campionat-Cupă nu a adus în visteria clubului absolut nimic, voleiul fiind – cel mai probabil – unul dintre sporturile de echipă complet vitregite din acest punct de vedere!

Cum echipa ploieşteană nu a reușit să creioneze niciun buget, cât de mic, pentru sezonul ce va debuta în toamnă, decizia de a pune capăt unui proiect de performanță început anul trecut a venit de la sine.

Aproape toți campionii din lot și-au găsit deja angajamente: Jose Manuel Carrasco Angulo și Julian Bissette au ales Arcada Galați, Cristian Bartha şi liberoul austriac Philipp Kroiss au semnat pentru VM Zalău, Laurențiu Lică și Aleksandar Milivojevic s-au înțeles cu SCM U Craiova, Gijs Jorna a semnat cu Spacers de Toulouse, Franţa, Nikita Stulenkov a ales UPCN San Jose, campioana Argentinei, iar “căpitanul” Bogdan Olteanu s-a retras din activitate.

Au rămas pe loc, fără ca deocamdată să semneze contracte, tinerii români Ovidiu Darlaczi şi Tudor Magdaş, bulgarul Pavel Dushkov şi rusul Alexander Kullo. De asemenea, antrenorul principal Sergiu Stancu, a părăsit Tricolorul LMV, trecând la vicecampioana Greciei, PAOK Salonic.

Trist, foarte trist în contextul în care forța economică a principalului sponsor a scăzut și nimeni nu a considerat normal, moral, loial sau profitabil un parteneriat cu o echipă campioană!

În condițiile în care alții, prin țară, își fac titluri de glorie prin alăturarea imaginilor primăriilor, prefecturilor, a consiliilor locale sau a unor societăți mai mari sau mai mici lângă trupe care, finalmente, se clasează pe unul dintre locurile 2-6! Pentru că primul, în sezonul încheiat, a fost rezervat campionilor de la Ploiești, oraș care parcă-și face un titlu de glorie prin neimplicarea în fenomenul sportiv! La niciun nivel, nicăieri, niciodată!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>