La o șuetă cu administratorul bazei slovenilor de la Krsko

img_09801Meciul pe care Petrolul l-a încheiat la egalitate, 1-1 (0-0), cu prim-divizionara NK Krsko, s-a jucat pe arena Matija Gubek din Krsko.

Stadionul, construit în 1946 și renovat în 2009, poartă numele liderului rezistenței țărănești slovaco-croate, Matija Gubek. Acesta a devenit erou popular după ce a fost capturat în urma bătăliei de la Stubicke-Toplice (sec. XVI) și, ulterior, torturat public.

Arena are nici 1500 de locuri și, cu toate acestea, este omologată de UEFA pentru meciuri de nivel european!

În jurul câmpului de joc a fost construită și o pistă pentru curse de motociclete de viteză, Grand Prix-ul Sloveniei – ca parte a seriei Speedway Grand Prix World Championship – având loc aici.

Cochetă și multifuncțională, baza sportivă este îngrijită exemplar, costurile tuturor utilităților precum și salarizarea angajaților fiind suportate integral de către consiliul local.

“Nu ne-am putea descurca altfel, și așa facem un efort imens să ținem pasul cu eșalonul de elită. Chiar dacă salariile sunt mici, chiar foarte mici, sportivii au înțeles că este bine și atât decât deloc! Fac și sport, sunt vedete ale orașului, câștigă și ceva bani, nu se plâng!” spunea unul dintre responsabilii bazei sportive.

22222Am aflat că media salarială a fotbaliștilor se învârte în jurul sumei de 1000 euro. Existând, firește, și bonusuri pentru performanță!

Același interlocutor de ocazie a mai spus că locul 7 ocupat în sezonul trecut, în aceste condiții, este unul foarte bun de vreme ce echipele aflate pe podium și în imediata lui vecinătate – Olimpija Lublijana, Maribor, Domzale, Rudar sau Celje – sunt susținute de sponsori puternici și, implicit, câștigă alte sume: Petrol și Telekom Slovenije (Olimpia), Adidas și Mercador (Maribor), Joma (Domzale), Nike și Lasko (Celje)!

“Este o mândrie și pentru sportivi, și pentru cluburi dar și pentru sponsori! Lojele sunt pline cu oficialitățile orașului, cu liderii de multinaționale, cu liderii sponsorilor și ai seniorilor echipelor care se întâlnesc! Este o plăcere să vezi cum, pentru două-trei ore, fotbalul îi unește pe toți! În condițiile în care, se știe, victoria aparține unei singure echipe, rar se termină egal!” a conchis interlocutorul de ocazie.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>