A trecut luna, au reînceput șicanele privitor la arena “Ilie Oană”!

709_819fc8249cf172ae1b573e1123d085f8Cu riscul de a transforma speța în foileton, iată că, după o lună de la scandalul legat de acreditarea arenei „Ilie Oană”, apare o altă problemă care poate genera relocarea meciurilor echipei Petrolul! Adică, mai exact, ideea oficialilor echipei de a disputa jocurile considerate “acasă” pe un alt teren decât locul de suflet al suporterilor lupilor galbeni!

În urmă cu puțină vreme, departamentul de presă al clubului a dat publicității un comunicat în care se explică motivele care au generat această idee.

Iată conținutul comunicatului

În baza protocolului încheiat, în luna mai a acestui an, între Clubul Petrolul Ploieşti şi CSM Ploieşti, administratorul bazei sportive „Ilie Oană”, echipa fanion a Municipiului Ploieşti beneficiază de închirierea imobilului stadion „Ilie Oană”, în integralitatea sa, pentru perioada 2018-2021. Astfel, conform prevederilor acestui protocol, clubul ploieştean are dreptul de a dispune, conform propriilor nevoi, de spaţiile publicitare din cadrul stadionului, pe toată durata desfăşurarii meciurilor sale pe teren propriu.

Pornind de la acest drept, Clubul Petrolul Ploieşti a alocat sponsorilor şi susţinătorilor financiari ai echipei de fotbal, spaţii de reclamă şi publicitate, în baza contractelor de parteneriat incheiate cu aceştia.

Cu toate acestea, la sfarsitul lunii iulie 2018, CSM Ploieşti a închiriat în acelaşi timp, în regim de permanenţă, spaţiul destinat amplasarii panourilor publicitare din incinta stadionului „Ilie Oană” – Tribuna Oficială, în suprafaţă de 75mp si 90mp, către o altă persoană juridică.

“Am aflat cu surprindere de această situaţie, total incorectă din punct de vedere juridic şi principial, în baza unei notificări primite recent la club din partea acestei terţe părti. Aceasta ne-a informat, în mod ferm şi categoric, că exploatarea spaţiilor publicitare de către noi este ilegală, rezervându-şi dreptul de a face demersuri juridice impotriva noastră”, au declarat oficialii FC Petrolul Ploieşti.

Clubul Petrolul Ploieşti, în calitate de organizator de competiţii sportive şi de titular al tuturor drepturilor şi obligaţiilor izvorâte din Protocolul încheiat, precum şi din prevederile Noului Cod Civil cu privire la contractul de locaţiunie, dispune de întregul imobil Stadion „Ilie Oană”, liber de orice sarcini pe perioada pentru care contractul de închiriere îşi produce efectele. Pentru toate contractele de publicitate pe care Clubul FC Petrolul Ploieşti le are în derulare, acesta plăteşte taxele de publicitate aferente, conform prevederilor legale în vigoare.

“Ne aflăm într-o situaţie cel puţin neplacută, punând în pericol atât parteneriatele şi contractele de sponsorizare/publicitate pe care le avem cu partenerii noştri, cât şi reputaţia noastră şi a acestor parteneri, care ne-au susţinut si ne susţin cu bună credinţă, asociindu-se cu un simbol al Municipiului Ploieşti din punct de vedere al sportivităţii si fair play-ului”, au continuat oficialii clubului.

Dovedind bună credinţă şi deschidere în rezolvarea pe calea dialogului a acestei situatii conflictuale, clubul a întreprins o serie de negocieri cu toate părţile implicate. “În toate acţiunile noastre, am păstrat în minte binele clubului şi obiectivele pe care ni le-am asumat faţă de noi, faţă de partenerii noştri si faţă de suporteri, la începutul acestui sezon. Aceasta înseamnă inclusiv oferirea de spectacole sportive pe teren propriu, acasă la prahoveni, pentru prahoveni. Cu toate acestea, în situația imposibilității identificării unui consens, clubul se va vedea nevoit să ia în considerare găsirea unor terenuri de joc alternative, astfel încât să își poată onora si respecta, în continuare, obligațiile față de partenerii și susținătorii săi”, au declarat oficialii Clubului.

Rămânand fidel principiilor de corectitudine şi de respect faţă de actul sportiv şi faţă de performanţele echipei, spre care trebuie concentrate toate eforturile în perioada următoare, clubul FC Petrolul Ploieşti rămâne deschis şi angajat faţă de orice demers care, în final, va duce la evoluţie sportivă, obiective atinse şi bucurie în sufletul suporterilor.

Exact ce vă spuneam în preambului materialului: nu trece lună fără a avea parte de noutăți, cele mai multe dintre ele având darul de a afecta procesul de pregătire al echipei dar și tensionarea relațiilor dintre clubul FC Petrolul și CSM Ploiești, administratorul arenei.

O problemă care s-ar putea lămuri în câteva minute, așa cum se întâmplă peste tot în țară, mai puțin aici, în orașul în care unii zic “hăis” și alții ”cea”!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>