Cristi Vlad face precizări despre schimbarea denumirii Petrolului

0În urma unui material apărut pe un site de socializare la care mai mulți suporteri ai Petrolului au comentat și și-au dat cu părerea vizavi de schimbarea numelui echipei și dorința unora ca acesta să părăsească corabia, Cristi Vlad, președintele Petrolului, a admis să răspundă la câteva întrebări.

A rezultat un material pe care îl prezint sub forma unui expozeu, formă prin care cititorul să înțeleagă exact până când dimensiunea realității poate fi comprimată sau dilatată în funcție de ambițiile unora și răutatea altora!

Iată explicațiile președintelui

“Actele pentru schimbarea denumirii din Petrolul 52 în Petrolul Ploiești sunt depuse de luni de zile! Dar, pentru că așa este soarta, ironia sau cum vreți să-i spuneți, în calea acestei schimbări a stat o asociație care – prin voia lui Dumnezeu! – am făcut-o tot eu ca să ajut Centrul de Copii și Juniori în momentul în care Dan Capră și SC FC Petrolul erau “în cap”!

Cererea pentru schimbarea denumirii este făcută de multă vreme, va veni în scurtă vreme și rezoluția finală prin care echipa se va numi AS Petrolul Ploiești, și asta doar pentru că acum suntem o asociație!

La acest moment avem un răspuns din partea Ministerului Justiției, care motivează neacordarea denumirii întrucât ea se confundă cu numele Asociația Academia de Fotbal Ploiești. Care, întâmplător, îmi aparține! Este făcută de mine, Mișu Oancea și Petre Butufei! Concepută pentru ajutorarea CCJ al Petrolului! Așa este consemnat în statut! Ne-am apucat și am făcut cerere la juristul Bogdan Filcea pentru a schimba denumirea și a nu se mai confunda cu ACS Petrolul 52, document care – tot ironia sorții, pentru acest material! (n. red) – va fi legalizat astăzi! După aceea vom merge la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor care va constata și, ulterior, schimba denumirea din ACS Petrolul 52 în AS Petrolul Ploiești. Speța va dura maxim două săptămâni, ulterior clubul urmând a reveni la Ministerul Justiției pentru schimbarea denumirii în Petrolul Ploiești! Aceasta este calea legală de urmat și pe aceasta o urmăm!

Toată această tevatură, neplăcută pentru toți nu numai pentru suporteri, poate fi dovedită cu acte! Este trimisă și o adresă către Federația Română de Fotbal prin care solicităm ca până la obținerea legală a denumirii prin Ministerul de Justiție să ne fie recunoscut dreptul de folosință al numelui Petrolul Ploiești. FRF a promis că denumirea va fi schimbată pe parcursul campionatului! Eu sunt primul care-mi doresc această schimbare, am crezut că se înțelege asta! De trei luni mă chinui să fac acest lucru dar termenele date sunt foarte lungi, apoi a apărut și vacanța judecătorilor!

Este o răutate fără margini cu această presiune, în fond toată țara ne percepe de destulă vreme ca fiind Petrolul Ploiești, nu Petrolul 52 sau altfel! Este creat acest curent de unii și alții care nici măcar nu-mi explic ce-și doresc!

Să plec eu? OK, o să plec dar numai atunci când se va considera că fac ceva care lezează interesele Petrolului! Este și punctul de vedere al partenerului finanțator, cel fără de care echipa asta rămânea în anonimat, oricum se știe asta! Este clar, în clipa în care ei vor spune să las postul altcuiva mă voi conforma fără să crâcnesc. Nu stau să atârn în scaun!

Am declarat asta și la emisiunea ta (n. red – Pasul la ofsaid) și nu mă dezic! Nu s-a schimbat absolut nimic din cele declarate atunci! Sunt liniștit și pun capul pe pernă fără nicio apăsare! Am făcut și fac totul în temei legal, decent, fără să mă compromit și fără a compromite acest club de legendă! În rest… gura lumii-i slobodă, se știe asta!”


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>