Aprecierile lui Mădălin Mihailovici

Cum deja se cunoaște, Petrolul a reușit o victorie netă în derbiul cu Energeticianul, scorul de forfait reușit la Petroșani plasând echipa pe orbita dezideratului asumat, anume promovarea în eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Fără a fi mare specialist, privind meciurile “lupilor” din acest debut de sezon, poți sesiza exact ce lipsea echipei, anume determinarea și dorința explicită de a arăta prin ce se deosebește de celelalte competitoare. Iar demonstrația de forță predată la poalele Parângului – în fața unei partenere de serie cu același obiectiv de performanță – a indicat ceea ce iubitorii Petrolului deja știau, neputîndu-se bucura, însă, în cele 30 de zile scurse de la debutul campionatului.

Prezența printre titulari a lui Laurențiu Marinescu, vechiul și totodată noul “lup galben de rasă”, jocul său elaborat și deschiderea acțiunilor strict către ofensivă, a însemnat exact declicul necesar și suficient pentru ca Ghinga&Co. să capete încredere și să stabilească cadența atât de necesară. Fără să strălucească, jucând doar după partitura predată cu profesionalism de antrenorul Leo Grozavu, echipa ploieșteană a putut doar să arate forța întregului și puterea mobilizatoare. Atribute pe care orice entitate sportivă le poate prezenta în contextul în care există atât valoare cât și armonie în viața colectivului!

Dialog telefonic cu Mădălin Mihailovici

Absent de la acest joc, Mădălin Mihailovici, reprezentantul la vârf al partenerului finanțator Veolia, a avut amabilitatea să dialogheze telefonic câteva minute cu subsemnatul și să transmită un mesaj celor care susțin și apreciază fenomenul echipei fanion a Ploieștiului.

 Iată ce a răspuns Mihailovici la întrebări legate de absența sa de la stadion, jocul echipei, prestația lui Marinescu dar și tensiunea evidentă resimțită la echipă după eliminarea din Cupa României.

“Așa am considerat de cuviință, să nu vin la Petroșani! Începusem să cred că simpla mea prezență are darul de a inhiba, așa că m-am decis să nu ajung acolo și să trăiesc meciul la televizor! O greșeală, sincer, tensiunea este infinit mai mare în fața micului ecran! Și apoi, mi-au lipsit îmbrățișările acelea sincere, la final! Interacțiunea cu victoria, cu băieții, cu colegii! Cred că echipa a depășit acel moment urât, acea tensiune nocivă care s-a acumulat parcă datorită unei neputințe!

Dacă ar fi să spun ceva despre jocul echipei ar trebui să remarc forța demonstrată! Să-mi fie cu iertare dacă mă extaziez prea mult dar ieri, strict în opinia mea, Petrolul se putea impune în fața oricărei echipe din grupă! Am văzut ceea ce fiecare iubitor al fotbalului își dorește de la formația pe care o susține: implicare, atenție, curaj și, chiar dacă mă repet, forță! Asta va face diferența până la final! Pentru că sunt multe formații care au valoare dar nu foarte multe care au și forța necesară să ducă o luptă de anduranță! Petrolul o are și, cel puțin ieri, a și arătat-o!

Jocul lui Marinescu a fost cheia partidei! Unul precis, laborios, orientat numai către atac, deosebit! Sunt foarte mulțumit de aducerea lui Laurențiu și chiar vreau să apreciez contribuția esențială a fostului <<căpitan>> al nostru, Claudiu Tudor, alături de președintele Cristi Vlad, în materializarea transferului. Ei merită toată aprecierea <<petroliștilor>>, implicit a mea!

Nu vreau să închei fără a aduce în discuție situația președintelui Cristi Vlad. De fiecare dată, de când îl cunosc, nu încetează să mă uimească! Este un conducător în adevăratul sens al cuvântului, un om de onoare și un partener bun care știe să gestioneze situații limită! Așa cum, din păcate, au mai fost la Petrolul! Numai că el a avut diplomația și arta să rezolve pozitiv toate problemele și să arate tuturor că este un tip pe care te poți baza în momentele de criză! Singurele care arată calitatea oamenilor, să știți! În concluzie, vreau să-i mulțumesc public! La fel cum o fac și pentru Leo Grozavu, un antrenor care am fost convins că nu va dezamăgi și care va realiza tot ceea ce ne-am propus! O să vedeți!” a conchis Mădălin Mihailovici.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>