Experiment nereușit, derbi complet ratat!

main clujCele două echipe de tradiție ale fotbalului românesc s-au întâlnit, astăzi, pentru a 73-a oară în campionat.

De remarcat este faptul că acesta a fost primul meci în liga secundă, toate celelalte disputându-se, exclusiv, pe prima scenă!

Balanța rezultatelor este favorabilă Petrolului, echipa ploieșteană impunându-se de 38 de ori față de cele 21 de victorii ale clujenilor.

Ultima partidă jucată pe “Cluj Arena” a avut loc în toamna anului 2014, atunci echipa antrenată de Gigi Mulțescu câștigând la scor de neprezentare în fața “studenților” antrenați de George Ogrăraru. Golurile “lupilor” au fost reușite de Toto Tamuz, Alcenat și Albin, atacantul israelian născut în Nigeria revenind în lotul galben-albaștrilor din acest sezon.

Amintiri, amintiri…

Fanii “șepcilor roșii” s-au reîntâlnit cu Leo Grozavu, antrenorul care a pregătit trupa ardeleană în sezonul 2005-2006 și care a ratat la mustață promovarea în eșalonul de elită după 15 victorii și 9 remize!

De asemenea, cu Laurențiu Marinescu, cel care a bifat 28 de partide în “alb-negru”! “Marin” a rămas în memoria gazdelor ca fiind fotbalistul care a marcat acum șapte ani, într-o întâlnire cu FC Brașov (1-0), primul gol al gazdelor pe mega-arena din municipiul Cluj-Napoca!

În fine, Mirel Bolboașă, portarul Petrolului, a bifat la rându-i 10 meciuri pentru “U”, cariera sa în orașul de pe Someș curmându-se brusc din cauza unui grav accident suferit la Pâncota în meciul cu defuncta Șoimii din localitate.

Punctele de referință ale derbi-ului

Gazdele au reușit să-și adjudece, “acasă”, toate punctele puse în joc, dar nu au adus nimic din deplasare! Ultima înfrângere, 1-2 cu FC Argeș, a coborât trupa lui Adrian Falub pe locul 8 în clasament, la șapte puncte de Sportul Snagov, fruntașa seriei.

“Lupii”, după un debut mai degrabă ratat, au reușit să ajungă pe podium după trei victorii consecutive. Echipa lui Grozavu punctează și la compartimentul defensiv, cu doar două goluri primite în șapte partide, având la acest moment cea mai puternică apărare a campionatului!

Meciul în sine

Încă din start a surprins așezarea propusă de antrenorul ploieștenilor. O echipă mai ofensivă ca niciodată, cu trei fundași și patru mijlocași, din care a lipsit, din start, golgheterul Arnăutu și “piticul” Nini Popescu.

11Dominată fiind, trupa lui Falub a fost obligată să se maseze în propria jumătate și să mizeze exclusiv jocul de contraatac, cele două faze ofensive fiind dublate de tot atâtea greșeli impardonabile ale adversarei.

După un început echilibrat, cu Petrolul testând jumătatea adversă, gazdele s-au văzut în avantaj, URSU (13) speculând o gafă a lui Tordai, acesta ratând întâlnirea cu mingea lansată în adâncime de către Goga  și lăsându-i posibilitatea mijlocașului să marcheze în poarta goală: 1-0!

Era să fie 2-0, după alte două minute, același Tordai fiind aproape de o nouă gafă!

Repriza secundă a demonstrat că ambiția lui Grozavu de a prezenta o echipă ultra-ofensivă a fost o simplă himeră, găselnița fiind amendată de jocul simplu al gazdelor! Astfel, GOGA (49) a îndeplinit o simplă formalitate în urma centrării de manual a lui Takacs: 2-0! Iar ca dezastrul să fie total, același GOGA (51) a “recidivat” la centrarea din flancul stâng venită de la Gavra: 3-0!

Imediat, tehnicianul Petrolului a schimbat formula de joc trecând la o așezare cu patru apărători dar “răul” nu s-a mai putut remedia…

Din minutul 61 Petrolul a avut om în plus, Dumitrescu fiind eliminat pentru prea multe “galbene”.

Din acel moment, ploieștenii au dominat copios dar Lumu (63), Herea (65) sau Ghinga (69) nu au găsit spațiul porții sau l-au evidențiat pe Dur Bozoancă!

Golurile reușite de N. POPESCU (90+2) și HEREA (90+3) nu au putut evita înfrângerea. Una grea dar care poate declanșa o nouă ambiție în următoarele etape. Pentru că, s-a văzut, acest lucru este perfect posibil!

  • “Șepcile Roșii” au împins echipa permanent!

Încă din debutul partidei, circa 1000 de fani ai gazdelor și-au unit glasurile pentru a crea acea presiune fără de care echipa gazdă părea cu nu poate avansa din jumătatea proprie de teren!

galerieCa la un semn, un banner uriaș și câteva făclii aprinse – dar care nu au sfârșit în teren! – au acompaniat ambiția elevilor lui Falub de a încerca să-și păstreze invincibilitatea pe propria arena!

Nici suporterii veniți din Ploiești nu s-au lăsat mai prejos, aproape 100 de fani creând de destule ori “breșe” vocale în zidul compact al unitei galerii a gazdelor!

  • Tot Ardealul vrea “U” în prima ligă!

 

Spre deosebire de zona Prahovei având Ploieștiul în epicentru, Ardealul  – cu Clujul principal motor de forță în tot ce înseamnă progres și civilizație! – tratează fenomenul sportiv, în general, și cel fotbalistic, în special, la cote impresionante!

Toată lumea din zona asta de țară vrea “U Cluj” în prima ligă! Primăria, Prefectura, Consiliul Județean, zeci și zeci de firme – dintre cele mai cunoscute! – au convenit că este cazul să ajute la dezideratul comun!

sponsoriNu are sens să promovez societățile în cauză! Puteți să vă convingeți urmărind cu atenție poza atașată!

Atâta doar: dacă, aici, toți vor să ajute pentru o cauză care îndeamnă la armonie și civism, la noi în zonă se “antrenează” altceva: lovitura sub centură și agitatul câinelui cu bățul prin  gard… Ce trist!

Casetă

“U” Cluj – Petrolul Ploiești 3-2 (1-0)

Stadion: “Cluj Arena” din Cluj Napoca. Spectatori: circa: 6000. Marcatori: Ursu (13), Goga (49, 51)/ N. Popescu (90+2), Herea (90+3)

U Cluj: Dur Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Sepsi, Berci – K. Twumasi (81 Taub), D. Dumitrescu – Ursu, Goga (cpt) (62 Giurgiu), Takacs (69 Căpușă) – Gavra. Antrenor: Adrian Falub.

Petrolul Ploiești: Tordai – Plămadă, Antoche, Cazan (52 Ștefănescu) – Olaru, Ghinga (cpt) (78 N. Popescu), Marinescu, Țigănașu – Lumu (67 Arnăutu), Herea, Tudor Șaim. Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonașe galbene: Dumitrescu (23, 61), Berci (41), Twumasi (57), Ursu (77)/ Plămadă (26), N. Popescu (86)

Cartonaș roșu: Dumitrescu (61)

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Gabriel Stroe (Pitești) și George Neacșu (Câmpulung Muscel)

Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Florin Mierea (Timişoara)


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>