De la egal la egal, amical!

Circa 500 de suporteri au ajuns la Strejnicu pentru a viziona un meci amical considerat “de văzut”, Petrolul – Gloria Buzău.

Condițiile ideale de joc, în special vremea primăvăratecă, au mobilizat fotbaliștii ambelor echipe, tempo-ul partidei fiind, de destule ori, unul alert.

Prima ocazie de gol a aparținut oaspeților, Chipirliu (19) reluând cu capul, din 8 metri, un balon bine centrat de C. Petre din lovitură liberă din flancul drept.

După câteva secunde, la poarta cealaltă, Rusu a reluat în afara spațiului porții o minge centrată de către Borța, din flancul drept.

20190216_112518“Lupii” au deschis scorul în minutul 25 atunci când MARINESCU a transformat cu precizie o lovitură liberă directă, de la circa 22 metri, perpendicular, întinzându-l fără succes pe portarul Gurău: 1-0! (foto)

În minutul 37, fanii au asistat la două faze consecutive de toată frumusețea, ambele la poarta buzoienilor. În prima, Țigănașu a prins o torpilă, de la peste 35 de metri, lateral stânga, iar Gurău a respins cu greu, în față, la faza în prelungire Moldoveanu fiind aproape de un gol senzațional, “foarfeca” de la marginea careului mare animând și mai mult agitația celor prezenți!

Cu un minut înainte de finalul primei reprize, Pușcaș, scăpat spre… 2-0, a încercat să-l păcălească pe goal-keeperul oaspeților dar acesta a fost atent și a deturnat mingea de gol!

Mitanul secund a debutat cu golul egalării. Reușita a aparținut unui fost “lup”, R. CATANĂ (48) reușind să marcheze, din 8-9 metri, după o centrare perfectă, din corner, a lui C. Petre: 1-1!

Ploieștenii au fost aproape de gol la câteva munute după egalare dar Rusu nu a reușit să-l învingă pe bravul Gurău!

2Aceeași soartă a avut-o și Moldoveanu (72), fostul echipier al lui Dinamo șutând telefonat, de la 16 metri, exact în brațele portarului!

În ciuda dominării, elevii lui Cornățeanu nu au reușit victoria atât de dorită – mai ales de către fani! – replica bună a trupei din Buzău zădărnicind o ofensivă de multe ori fără orizont.

Gloria a demonstrat că este alcătuită din fotbaliști valoroși, oricum peste nivelul eșalonului în care evoluează. Doar momentan, zic specialiștii!

Acesta a fost ultimul test oficial pe care echipa condusă de Mugurel Cornățeanu l-a susținut în pauza dintre tur și retur.

Petrolul va debuta în a doua parte a campionatului duminică, la ora 11:00, atunci când va întâlni, la Târgu Jiu, echipa locală Pandurii.

  • 3Partida a fost urmărită și de Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul-finanţator al Petrolului. Alături de președintele Cristi Vlad, vicepreședintele Tavi Grigore, directorul departamental Mihai Dogaru și avocatul Dragoș Ferariu, acesta a luat loc în înaltul tribunei de unde a aplaudat  – pentru prima oară în acest an! – jocul avântat și ambiția fotbaliștilor de a demonstra acumulările din această iarnă.

Casetă

Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1-1 (1-0)

Stadion: Strejnicu. Spectatori: circa 500. Marcatori: Marinescu (25)/ R. Catană (48)

Petrolul Ploiești: Lungu (46 Bolboașă)  – Borța, Ghinga (46 Sarris), Cazan, Țigănașu – Pușcaș (75 Bucșa) – Stoica (46 Ștefănescu), Marinescu (cpt) (65 Malakian), Kozoronis (75 N. Popescu), Moldoveanu (75 Șaim) – Rusu (65 Arnăutu). Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Gloria Buzău: Gurău – Androne, Ceaușel, Danci, Drăguț – Sanna, Enescu – R. Catană, C. Petre (cpt), Asăvoaiei – Chipirliu. Antrenor: George Timiș. Au mai jucat: Mihalache, Oprea, Mussa, Velisar, Câmpeanu, Cazan, Danciu, Calu, Dincă și Roman.

Cartonașe galbene: Arnăutu (71)/ R. Catană (52)

Au arbitrat: Mădălin Dicu – Valentin Dumitru și Diana Florea.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>