Răchită: “Petrolului îi va fi greu să promoveze”!

799317-stucanFostul manager al Petrolului, Valeriu Răchită, a fost invitatul lui Costin Ștucan la ediția din această dimineață a GSP TV Live.

Realizată prin Skype, emisiunea a atins, invariabil, și subiectul echipei Petrolul Ploiești, temă pe care intervievatul a dezvoltat-o în stilu-i binecunoscut!

Iată cele mai importante pasaje ale interpelărilor propuse de către cunoscutul moderator:

“Îmi pare rău pentru acest regres al Petrolului dar, dacă vă mai aduceți aminte, eu am prezis asta încă din vară! Știam oamenii care se ocupă de destinele clubului! Este greu să faci un management de calitate la un club precum Petrolul, dacă nu ai credibilitate maximă! Un club mare este condus de cineva care are expertiză, care se pricepe cum stă treaba cu performanța! Eu doresc echipei tot ce este mai bine și, mai mult, le doresc să promoveze, deși le va fi foarte greu! Acea clauză referitoare la mărci va atârna greu, echipa este obligată, practic, să ajungă în eșalonul de elită până în anul 2020! Lucrurile sunt complicate dar cei care și-au asumat acest proiect poate că vor reuși să o scoată la capăt! Eu mi-am asumat astfel de proiecte de două ori, de fiecare dată ducându-le la bun sfârșit! Acum să o facă și alții, să-i vedem!” a comentat Răchită la întrebarea vizând actuala poziționare în clasament a echipei.

Moderatorul a insistat pe acuzele venite chiar dinspre fostul loc de muncă! Despre poziția de atunci, venirea lui Florian Walter, tensiunea dintre el și președintele Cristi Vlad dar și legat de salariile imense avute în ultima parte a mandatului, atunci când Răchită era consilierul pe probleme de sport al primarului. Iată ce a răspuns intervievatul:

“Am fost acuzat de multe lucruri cât am fost la Ploiești! Am fost acuzat că am furat de la stadion și că mi-am făcut, cu banii aceia, casa de la marginea Ploieștiului! Ori, cine știe adevărul poate să-l spună franc, eu am terminat casa cu cinci ani înainte de a se pune problema construirii noului <<Ilie Oană>>! Toate dezinformările au fost generate de oamenii care sunt acum la club! De ce? De frică! Să nu care cumva să mă fi întors și să fie ei nevoiți să plece, pe competențe, firește!

Hai să lămurim și teoria aceea cu venirea lui Florian Walter! Da, eu am insistat ca Walter să vină lângă Petrolul, se știe că la acea oră echipa primea doar niște bănuți de la Consiliul Local. Se dorea mai mult, ca Petrolul să fie competitivă la nivel mare și să nu mai depindă de banii municipalității! Și am găsit un om potent, un patron în persoana lui Walter! Care, la acel moment, a făcut o infuzie de capital de 200.000 de euro, bani cu care i-am achiziționat pe Hamza, Boudjemaa, Mustivar, Osiako, etc. Șapte fotbaliști dintre care niciunul nu a dezamăgit, din contră! Cu ei, plus alții, s-a câștigat Cupa României din 2013! Apoi, Walter a făcut o greșeală! L-a adus acționar pe Dan Capră, el fiind la acel moment acționar la “U” Cluj. I-am spus că face o greșeală majoră, nu m-a ascultat și de acolo s-a ajuns la dezastru!

Cristi Vlad este o persoană pe care am ajutat-o toată viața! L-am numit căpitan de echipă la proiectul CSM FC Ploiești. Este o persoană mai degrabă maleabilă, cu o coloană vertebrală extrem de flexibilă și care ascultă exclusiv ordinele celui care plătește! Nu am ce să discut cu un astfel de personaj, a trădat suporterii care l-au instalat în fruntea bucatelor! A fost ales el pentru că pe mine nu mă puteau manevra niciodată! Lucrurile s-au schimbat radical odată cu venirea partenerului finanțator Veolia, atunci când Vlad i-a scos pe suporteri din Consiliul de Administrație, din toate actele clubului! Petrolul nu mai este echipa suporterilor, este echipa finanțatorului Mădălin Mihailovici! Pentru mine a rămas satisfacția că timpul a demonstrat dreptatea prognozată!

Am fost acuzat că aveam 10.000 euro salariu în anul când am plecat! Dar nu s-a spus că am adus în acel an 440.000 euro în visteria clubului. Din suma asta scădeți 120.000, suma salariilor mele în acel an, și rezultă o sumă de 320.000 euro. Care reprezintă plusvaloare! Bani pentru bugetul Petrolului! Credeți că cei de acum aduc vreun ban în visterie? Aiurea, ei doar cheltuiesc! Este cel mai ușor să stai în frunte, președinte, să cheltui banii unei societăți puternice care pompează! Păi, faceți orice comparație vreți, cu orice echipă din eșalon: Petrolul a adus, din vară, de la momentul promovării, 40 de jucători! 40! Păi, sincer, cum să reușești să omogenizezi o echipă cu oameni mereu noi?” a conchis Răchită zâmbind cu subînțeles pentru camera care l-a conectat cu telespectatorii din întreaga țară.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>