La loc comanda!

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, LIGA 2 CASA PARIURILOR (30.03.2019)În urmă cu două săptămâni, mai precis după ce oficiali ai Petrolului au fost desființați în urma unei „ședințe” programată pe repede înainte, am hotărât să nu mai scriu despre nimeni și nimic de la echipa mea de suflet.

Totul se lega în favoarea acestei decizii: relații de joc inexistente, labilitate psihică, evoluții la limita penibilului, rezultate aiuritoare. Bașca acea psihoză creată în jurul unui vestiar incapabil de a mai fi strunit. Implicit, o tensiune în creștere aplicată președintelui Cristi Vlad. Conducător care poate avea toate bubele din lume mai puțin pe cea a lipsei de atașament față de culorile galben-albastre.

Acuzat că a greșit selecția lotului care să permită o a treia promovare, consecutivă, Vlad a fost ostracizat săptămâni în șir, concluzia malaxorului de fotbaliști, conducători și finanțatori fiind îndepărtarea acestuia în cel mai scurt timp posibil.

Părea că nimeni și nimic nu mai putea salva situația. Unii jucători, blazați și apatici în partide, deciși parcă să susțină acțiunea cu iz de implozie, au girat dorita mazilire prin evoluții la limita penibilului.

Era cât se poate de clar că numai doctorul – sau poate bunul Dumnezeu! – putea scoate entitatea din strarea cangrenată.

Dintre multiplele soluții propuse s-a ales Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, abrevierea SMURD fiind atribuită lui nea Gigi Mulțescu, veșnicul antrenor care putea avea ceva de spus în acest moment.

Mai bine de 10.000 de spectatori au ținut să vadă în direct “operația” turcului. Una reușită cu mână fermă, aducătoare de noi speranțe.

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, LIGA 2 CASA PARIURILOR (30.03.2019)Poate că nici măcar nu ar mai trebui să accentuez că aceiași fotbaliști slabi, aduși pentru comisioane, blazați și apatici (cum se spunea!) au făcut posibilă acțiunea SMURD-ului! Că dinamovistul sadea, Robert Moldoveanu, a arătat – după “capodopera” din meciul amical cu ucrainienii de la Desna Chernihiv! – că posedă joker-ul salvator în momente esențiale! Golul său, aproape ireal, face de acum înainte înconjurul Europei prezentând un fotbalist român, de la Petrolul, plutind nefiresc și aducând atâta bucurie într-un oraș condamnat, parcă, la nefericire.

Firește, a fost doar un restart, unul care a generat bifarea celor 3 puncte vitale. “Lupii” se află, din nou, cu fața la provocarea finală. Mai este puțin până la marea izbândă. Și, totodată, foarte mult. Abia de acum se va putea vorbi despre cadență, mobilizare, forță, determinare, dorință. Iar primul test cu adevărat edificator va fi la Bacău, de azi într-o săptămână, în fața unei echipe condamnată să câștige pentru a mai putea visa la eșalonul secund.

Numai că Petrolul, trupă reîncărcată după izbânda din derbiul cu “Șepcile Roșii”, are suficiente atuuri pentru a se impune și a bifa o nouă victorie sub mandatul lui Gheorghe Mulțescu. Antrenorul care ne-a permis să mai visăm după umilința de pe malul Begăi!

Revin asupra deciziei luată în urmă cu două săptămâni și mă concentrez să arăt calea mult dorită. Îndrăznesc să estimez că, în preajma Sărbătorilor Pascale, elevii lui Mulțescu se vor afla pe loc promovabil! Pe care să nu-l mai cedeze până la finalul sezonului!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>