Petrolul s-a răzbunat pe codașa seriei

main petbraiCu o linie de clasament de-a dreptul catastrofală – 33 de partide, 4 victorii, 7 remize și 22 de înfrângeri, 27 de goluri marcate și 95 primite, 19 puncte – echipa de la malul Dunării a venit pe “Ilie Oană” cu un singur scop: să nu se facă de râs! Așa cum a făcut-o recent, 0-8 cu “U” Cluj, la Brăila, sau 0-9 cu Aerostar, la Bacău! Ambele partide jucate cu echipa de juniori, cei mai mulți dintre senatorii de drept fiind debarcați în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație! Nu i-a ieșit…

Petrolul, echipa gazdă, avea o șansă să mai spele din rușinea recentei înfrângeri de pe propriul gazon, cu Daco-Getica, și să bifeze o nouă victorie după izbânda cu Farul, meci jucat duminică la Constanța. A făcut-o, chiar din plin, administrând brăilenilor nu mai puțin de 9 goluri!

Trupa lui Mulțescu a evoluat fără “căpitanul” Marinescu și golgheterul Arnăutu, ambii pentru cumulul a șapte cartonașe galbene.

Desfășurarea partidei

Prima mare ocazie de gol a meciului a aparținut lui Rusu (10), vârful împins al Petrolului șutând de la 17 metri, perpendicular, la o palmă de butul drept.

După trei minute, “lupii” au deschis scorul: Rusu a pasat în faţa careului pentru R. MOLDOVEANU, acesta a preluat la 20 de metri, a trecut pe lângă Diakite şi a marcat fără probleme în dreapta portarului, 1-0!

Scorul s-a majorat în minutul 16: marcatorul primului gol a întors serviciul vârfului împins iar RUSU a fructificat cu un șut imposibil de reținut, 2-0!

Elevii lui Mulțescu au marcat al treilea gol prin PUȘCAȘ, acesta finalizând, cu un șut la colțul lung, un balon prelucrat de același Moldoveanu: 3-0!

Scorul a luat proporții în minutul 39 atunci când, în urma unui balon șutat de Moldoveanu din lateral dreapta, CAZAN a deviat norocos pentru 4-0!

Oaspeții au marcat golul de onoare prin CĂRUȚĂ (44), acesta reluând mingea, cu capul, la centrarea din corner a lui Ciuciureanu: 4-1!

A fost și scorul primului mitan, prea puținii spectatori veniți la întâlnirea cu echipa favorită aplaudând cu dărnicie jocul deschis, dezinvolt, unidirectional și… cele 5 goluri văzute!

Repriza secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate ca prima. Ghinga&Co. au căutat, insistent, acțiunile în viteză și presingul total iar adversara a rezistat numai 6 minute: Țigănașu, infiltrat pe flancul stâng, a centrat în forță, la 6 metri, iar RUSU a șutat, sub bară, pentru 5-1!

“Lupii” s-au dezlănțuit prin golurile lui ȘTEFĂNESCU (61) și MOLDOVEANU (62), ambii reușind să marcheze la diferență de câteva zeci de secunde: 7-1!

Fără să coboare strocul, elevii lui Mulțescu au continuat defilarea iar ȘTEFĂNESCU (72) a marcat pentru 8-1!

Oaspeții au fost aproape de golul al doilea dar Brînză (75) a scos, frumos, un balon șutat din unghi de către Jallow!

Petrolul a marcat golul al nouălea prin ȘTEFĂNESCU (80), acesta fructificând centrarea de calitate a lui Țigănașu: 9-1!

Un meci fără istoric, cu o echipă dezlănțuită în fața unei trupe blazate, fără nicio perspectivă!

Casetă

Petrolul Ploiești – Dacia Unirea Brăila 9-1 (4-1)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 1000. Marcatori: R. Moldoveanu (13, 62), Rusu (16, 51), Pușcaș (22), Cazan (39), Ștefănescu (61, 72, 80)

Petrolul Ploiești: Brînză – Borza (82 Olaru), Cazan, Ghinga (cpt), Țigănașu – Pușcaș, Chindriș – R. Moldoveanu (74 Țicu), Tudor Șaim (46 N. Popescu), Ștefănescu – Rusu. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Dacia Unirea Brăila: I. Moldoveanu – Subțirică (81 Ion), Diakite, Moroianu, Van Der Driest (cpt) – Robu (67 Sava), Căruță, Mihalcea, Ciucureanu – Konyeha (57 Băcanu), Jallow. Antrenor: Florentin Petre.

Cartonașe galbene:

Au arbitrat: Vlad Baban (Iași) – Cosmin Bojan (Târgu Mureș) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani)

Observatori FRF: Victor Stănișteanu (Buzău) și Lucian Carjă (Constanța)

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>