Ce nebunie va fi, sâmbătă, la Hipodrom!

zzzzFinalul acestei săptămâni aduce o nouă reuniune oficială de trap pe Hipodromul Ploieşti, în cadrul căreia organizatorii au programat cinci curse extrem de interesante, printre care două semiclasice – Premiul Debutanţilor şi Premiul Constantin şi Elena – şi atractivul Premiu Alexandros, acesta din urmă cu recompense totale de 7600 lei.

Conferință de presă

În ideea promovării acestei reuniuni, oficialii Hipodromului au programat în această după-amiază o conferință de presă la care au participat: Dermot Keelan, reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Lucian Bute, fost campion mondial IBF, senatorul Emanoil Savin, viceprimarul Cristian Ganea, președintele FR Trap, Marian Manea, deputatul Răzvan Ursu și actionarul principal al SC Oltina Impex Prod Com SRL Urlati, Dumitriade Cosmin Olteanu.

Deosebit de încrezători în traiectoria ascendentă imediată a curselor de trap și galop din cadrul hipodromului Ploiești, aceștia au promis susținere imediată și au mărturisit că se simt atrași de întrecerile care se desfășoară bilunar la arena situată la marginea Ploieștiului.

Primul care a luat cuvântul a fost Marian Manea, acesta propunând ca Lucian Bute, Emanoil Savin și Cristian Ganea să devină membri de onoare ai Federației Române de Trap!

Mai mult, Manea a amintit că, în afara perioadei de reconstrucție a arenei, în fiecare an s-au disputant întreceri și marile derbiuri! Începând din anul 1962! Și că unica garanție a desfășurărilor de curse hipice rezidă în pariurile sportive! Acest lucru a fost înțeles, din prima, de către Fortuna, casă a pariurilor care primește provocări pentru mai multe evenimente sportive: fotbal, fotbal pe plajă, fotbal de sală, baschet, handbal, hochei, hochei pe iarbă, tenis, baseball, fotbal american, snooker, darts, volei, polo, Formula 1, golf, sporturi de contact, atletism, ciclism, rugby, sporturi de iarnă, curse de automobile şi de motociclete, volei pe plajă, tenis de masă, șah.

“Vreau să le mulțumesc celor de la Fortuna, ajutorul acordat fiind benefic! Avem speranțe că, în viitor, vom putea încheia un acord și cu o televiziune astfel încât cursele de trap să poată fi urmărite, direct din agenții, de către pariori! Am această mare dorință ca și aceea de a instala la Hipodrom o instalație de nocturnă! Imaginați-vă cum ar fi ca, în miez de vară, cursele să se desfășoare la lumina reflectoarelor!” a spus Manea.

La rândul său, senatorul Savin a vorbit despre interesul pe care-l acordă turfului: “Vreau să-i mulțumesc lui Marian Manea pentru onoarea de a mă fi numit membru de onoare al FR Trap! Îmi face plăcere să pot ajuta acest frumos sport, chiar am achiziționat doi cai și vreau să-i văd cum se întrec cu cei mai rutinați! Voi fi prezent, sâmbătă, la acest regal și voi sponsoriza prima ediție a Cupei Alexandros cu suma de 11.000 lei, bani constituiți în premii și taxe către stat! Pentru că m-ați întrebat de Petrolul, vă răspund că această echipă va promova cu siguranță în ediția viitoare, anul acesta a fost unul în care s-au învățat multe, din greșeli dar și din neștiință!” a conchis omul politic.

Viceprimarul Ganea a mulțumit pentru gestul făcut de Manea și a promis susținere pentru viitorul acestui sport: “Mă cunoașteți, eu sunt un om al faptelor, mai puțin cu vorbele! Apreciez demersul lui Marian Manea, chiar îi mulțumesc frumos și mă angajez să sprijin acest frumos sport! Nu vreau să amestec politica cu pasiunile, astfel încât nu îmi voi achiziționa niciun cal pentru a participa cu el la întreceri!” a spus Ganea.

Și Lucian Bute a avut de spus cuvinte frumoase la adresa organizatorilor: “Sunt impresionat cât de mult înseamnă acest sport! Câtă promovare, câtă pasiune! Vreau să-i mulțumesc nașului meu, Emanoil Savin, pentru că m-a introdus în această lume dar și domnului Manea pentru titlul acordat! Voi fi în tribune, sâmbătă, și voi aplauda efortul cailor și al driverilor! Poate, pe viitor, voi avea și eu un căluț care să alerge în curse! Știți cum este cu microbul sportului!” a spus, zâmbind, fostul campion mondial.

Penultimul care a vorbit a fost Dermot Keelan: “S-au făcut pași importanți în sport, în hipism, și Fortuna a învățat cum stă treaba, așadar s-a implicat și aici! Ar fi util, este clar, ca aceste curse să fie televizate, noi ne dorim transparență totală și nivel ridicat al performanței! Doar așa, pariorii Fortuna vor fi mulțumiți pe deplin!” a conchis Dermot.

Ultimul care a vorbit a fost Cosmin Olteanu, acționarul majoritar de la SC Oltina. Venit în ultimul moment din Banat, câștigător al unei importante licitații pentru cea mai mare moară din țară, cea de la Carani, Olteanu a avut cuvinte de laudă pentru deciziile luate: “Este o bucurie, în primul rând că am ajuns victorios după o mare licitație câștigată la cea mai mare moară din România, cea de la Carani, apoi pentru onoarea pe care am primit-o de a participa la acest eveniment! Peste două săptămâni voi sponsoriza și eu o reuniune, Premiul Oltina, și vreau să cred că ne vom întâlni și la premiul Alexandros, și atunci, pentru a aplauda întrecerile de trap și galop! Nu mă pricep la cai, eu sunt cu animale sălbatice, cu porumbei… cu caii nu le am! Dar nu ar fi exclus să mă implic și în acest domeniu, în perioada următoare!” a încheiat Olteanu.

Reuniunea va debuta sâmbătă, 25 mai, la ora 11:00, cu Premiul Epilog, şi va continua cu prima cursă semiclasică a zilei, Premiul Debutanţilor-Lotus, întrecere rezervată cailor de 2 ani, pe distanţa de 1600 metri. Imediat, la ora 12:00, este programat main-eventul zilei, Premiul Constantin şi Elena – Fortuna Gold, cursă având 12 cai la start. La ora 12:30 se desfăşoară Premiul Alexandros, iar reuniunea va fi închisă, de la ora 13:00, de Premiul Excelent – Fortuna Silver.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>