Final de sezon trist…

mainLa ultima prezență pe “Ilie Oană” în acest sezon, “lupii” au întâlnit, fatidic, chiar una dintre promovate, echipa comunei Clinceni, Academica.

O comună cu 5000 de suflete dar, iată, capabilă să promoveze în eșalonul de elită în dauna unor echipe cu mult mai titrate: U Cluj, Petrolul, FC Argeș, Farul, UTA sau Pandurii Tg. Jiu…

Meciul a debutat cum nu se mai poate mai prost pentru elevii antrenați de Mulțescu. În minutul 8, după o nouă greșeală de începător a lui Ghinga – pasă debilă către propriul portar! – BUZIUC a interceptat şi a marcat lejer, pe lângă Lungu, ieșit: 0-1!

În „războiul” psihologic cu echipa clujenilor, elevii lui Lobonț reușeau să deschidă scorul prin Goga iar șansele “lupilor” de a prinde locul de baraj – și așa reduse! – se dovedeau a fi nule, chiar din start…

La numai un minut după deschiderea scorului, Marinescu i-a pasat pe culoar lui Rusu dar arbitrul Marchidanu a semnalizat, corect în opinie personală, poziția de ofsaid a atacantului care, fatidic, și marcase…

Oaspeții au fost aproape de gol prin același Buziuc (22) dar talentatul atacant sucevean de 25 de ani nu a găsit spațiul porții, mingea șutată de la 25 metri trecând la o palmă de butul drept!

În minutul 28, “academicienii” nu au mai iertat: Horşia, scos din ofsaid de poziționarea lui Țicu, a centrat pe jos, în faţa porţii, iar, nemarcat, BUZIUC nu a iertat: 0-2!

Degringoladă totală, stupoare, rumoare în tribune…

“Lupii” s-au trezit, parcă, din pumni iar în minutul 41 au reușit să reducă din diferență prin MARINESCU, acesta transformând penaltiul scos de Rusu în urma faultului lui Șut: 1-2! (foto)

Acesta a fost și scorul primei reprize, una în care oaspeții au predat, cu succes, lecția contraatacului solid, nefardat, una care, s-a văzut, le-a netezit calea lungă spre fotbalul mare!

Mitanul secund a debutat cu două ocazii de gol uriașe pentru gazde (46), ambele la aceeași fază, atât Ștefănescu cât și Moldoveanu evidențiindu-l pe inspiratul Vâlceanu! Imense oportunități de egalare!

Pe aceeași linie a ocaziilor imense, Arnăutu (62), singur la 6 metri, a reluat cu capul, peste poartă, o minge “joker jos” oferită de către

“Șepcile roșii” reușeau, exact la acel moment, să se desprindă, același atacant de 35 de ani, Dorin Goga, pecetluind soarta locului trei!

Mai mult, în minutul 72, la capătul unei curse în viteză purtată de către Dumitru în flancul drept – la care s-a distrat atât cu Țicu cât și cu Ghinga – balonul centrat perfect l-a găsit nemarcat pe MARRONE, atacantul italian de 29 de ani îndeplinind o simplă formalitate: 1-3!

Concluzionând, oaspeții au arătat care a fost secretul promovării, ambiția și aplombul ofensiv dar și seriozitatea fotbaliștilor și excelenta pregătire fizică primând în fața “numelor” propuse în acest sezon… Poate, în viitorul sezon, Petrolul va avea o altă strategie

  • aaa“Academicienii” Clinceniului, promovați matematic încă de etapa trecută, au ajuns în “templul” Ploieștiului cu mai bine de 2 ore înaintea fluierului de debut al bucureșteanului Horia Mladenovici.

Cei 18 fotbaliști și staff-ul tehnic au descins din două microbuze închiriate, lăsând impresia unei echipe sărace, mai aproape de liga a treia nicidecum de prima! Probabil că, odată cu debutul în primul eșalon, “artiștii” Cliceniului vor închiria un alt mijloc de transport, nu de alta dar, până la Iași sau Botoșani ori Cluj, astfel de vehicule par condamnate ca nici măcar să nu ajungă! Sau, poate, fratele mai mare va fi generos, măcar ca și până acum!

Casetă

Petrolul Ploiești – Academica Clinceni 2-3 (1-2)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa: 2000. Marcatori: Marinescu (41, penalti), Rusu (83)/ Buziuc (8, 28), Marrone (72)

Petrolul Ploiești: Lungu – Olaru, Ghinga, Cazan, Țicu – Pușcaș (46 Ștefănescu), Chindriș – Rusu, Marinescu (cpt) (76 Tudor Șaim), Moldoveanu (82 Bratu) – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Academica Clinceni: Vâlceanu – Glica, Găină, Patriche (cpt), Dobrescu – Șut (63 Marrone), Barbu – Dumitru, Buziuc, Horșia (57 R. Ion) – Pațurcă (46 Mitrov). Antrenor: Ilie Poenaru

Cartonașe galbene: Olaru (25), Chindriș (35), Țicu (86)/ Gliga (67), Buziuc (78)

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova) și Marius Marchidanu (Brăila)

Observatori FRF: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Traian Marcu (Sibiu)

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>