Marius Stan: “Mai vreau o dată”!

123Petrolul Ploiești si-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, planurile de construcție a echipei pentru sezonul 2019-2020 în Liga a II-a, precum și pe Flavius Stoican, noul antrenor.

Alături de acesta a stat și Marius Stan, președintele clubului. Acesta a avut și cuvântul de debut, din cuvântarea sa putând fi selectate câteva fraze “cu greutate”:

-         Nimeni nu concepe ca Petrolul să nu promoveze în vara lui 2020!

-         Am prezentat o demisie în alb în cazul în care echipa aceasta nu va face pasul spre eșalonul susperior!

-         Mai este o decizie, tot în alb, care specifică la modul explicit că voi pleca de aici în cazul în care Petrolul nu va fi campioana României peste 5 sezoane, asta înseamnă în anul 2024!

-         Am patru principii de bază atunci când conduc o entitate sportivă și toate gravitează în jurul respectului reciproc: față de jucători, de antrenor, de finanțator și de suporteri! Este bine să se știe, și asta poate fi verificat, câtă vreme am fost conducător nu a fost schimbat niciun antrenor, toți și-au terminat contractul stabilit!

-         Și în cazul lui Flavius Stoican, acesta va avea toată susținerea din partea mea și a partenerului finanțator!

-         Consider că s-a făcut o greșeală imensă atunci când, sezonul trecut, s-au schimbat antrenorii pe bandă-rulantă! La braț cu zeci de jucători!

-         Vom avea o strategie de transferuri bine pusă la punct urmând ca, la fiecare perioadă de mercatto, Petrolul să aducă 4-5 fotbaliști cu valoare ridicată care să-i înlocuiască pe cei care nu se încadrează.

-         Petrolul va avea cea mai mare parte a lotului compusă din fotbaliști proprietate a clubului! Cazurile de fotbaliști împrumutați vor fi rare!

-         Această echipă nu doar că trebuie să promoveze dar este obligatoriu să și rămână în prima ligă, încă din primul an!

-         Principala trăsătură a fotbalistului care va juca pentru trupa “lupilor” va fi legată de caracter. De aici se va și porni, este clar, cu un astfel de sportiv putând fi mult mai ușor de discutat în diferite momente ale antrenamentelor, jocurilor de pregătire sau momentele de venire-plecare!

-         Să fiți convinși, știm ce avem de făcut! La Petrolul vor rămâne doar cei care cred cu tărie în loialitatea față de club, de culori!

-         Mulțumesc domnului Mulțescu pentru cum a pregătit echipa, la fel și celor 16 fotbaliști care au părăsit-o: Cazan, Bucșă, Ghinga, Pușcaș, Chindriș, Sarris, Țigănașu, Kozoronis, Brânză, Bolboașă, Nini Popescu, Malakyan, Bogdan Rusu, Borța, Prunescu Jean și Antochi.

-         Bugetul acestui sezon nu-l va depăși pe cel al precedentului!

-         Așteptăm spectatorii să ne ajute prin procurarea de abonamente și bilete! Primele două abonamente vor fi cumpărate de mine, fiecare participant la acest proiect trebuie să-și arate atașamentul față de echipa lui dragă!

-         Am trecut, cu rațiune, peste tot ceea ce s-a întâmplat. Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în persoana mea. Lucrul care m-a convins să vin a fost câștigarea titlului cu Oțelul Galați în 2011. Ce am trăit atunci este greu de descris în cuvinte. Mi-am spus că mai vreau odată. Iar promovarea… este doar primul pas!

 

Momentul noului antrenor

 

Cum deja se știa, noul antrenor al Petrolului este Flavius Stoican, fost fotbalist internațional, cu 19 selecții în echipa națională. El a performat la echipe de top, Universitatea Craiova, Dinamo și Sahtior Donetk, antrenând în ultimele două sezoane Politehnica Iași, în unul dintre sezoane jucând chiar și în play-off!

La rându-i, Stoican a ținut să vorbească despre alegerea făcută dar și despre alte aspecte ale viitoarei sale provocări:

 

-         Am ales cu inima, mă atrag provocările care au componenta majoră în tradiția viitoarei echipe dar și în suporterii care o încurajează necondiționat!

-         Sunt atent la detalii, mi-am dorit să lucrez la o echipă care evoluează pe un stadion nou, care are galerie puternică și care are stabilitate financiară! Exact asta am găsit la Petrolul! Singura mea poftă este legată de câștigarea trofeelor!

-         Prin promovarea imediată, într-o astfel de serie cu echipe de mare tradiție, consider că obiectivul poate fi asimilat unui trofeu! Să nu uităm că mai există și trofeul Cupa României!

-         Selecția viitorilor fotbaliști ai Petrolului va fi făcută doar dintre sportivi cu calitate nativă, muncitori și doritori de performanță.

-         Îmi place să cred că, de cele mai multe ori, mă bazez atât pe logică cât și pe „feeling”!

-         Staff-ul cu care voi lucra este compus din Silviu Ion (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenorulul portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic), Timofei Cârlig (scouting), Claudiu Bătineanu (kinetoterapeut) și Dorin Irimia (psiholog)

-         Răspund de joc și rezultate încă din prima etapă, Petrolul va juca ofensiv și va arăta evidența pe care ne-o dorim cu toții: aceea de a fi cea mai bună echipă din serie!

-         Fotbaliștii vor avea salarii la nivelul eșalonul doi, doar bonusurile pentru promovare urmând a fi extrem de tentante! Este în natura credinței mele despre fotbal, despre caracter și bun simț! Unii față de alții! Cu toții vom fi mulțumiți, și finanțatorii, și jucătorii, și conducătorii: vă promit!

-         Mă voi baza, din vechea gardă, doar pe Șaim, Arnăutu, Marinescu, Velisar, C. Lungu, Țicu, poate chiar și pe Ștefănescu, Stoica, Enache și Bratu. Mai avem niște discuții de purtat!

-         Vom merge în două stagii de pregătire, ambele la munte, de miercuri la Brașov, apoi, din 10-22 iulie, în apropierea Ankarei, capitala Turciei.

-         Se cam știu echipele care își doresc promovarea: FC Argeș, UTA, Rapid, Farul, „U” Cluj, poate și Chiajna!

-         Nu pot divulga, momentan, numele fotbaliștilor pe care-i dorim, fie și pentru faptul că încă nu sunt 100% semnați. Când o vom face, veți fi primii care aflați!

-         Vreau să facem conferințe de presă atât după venirea din Brașov cât și după ce sosim din Turcia! Apoi, săptămânal, vă promit că voi fi prezent, alături de președintele Marius Stan, la întâlnirea cu dumneavoastră! Va fi și un meci tare, cu o echipă bună, pe Ilie Oană, cu o săptămână înaintea debutului de campionat!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>