Calitate sau numai cantitate?

În amicalul de ieri cu moldovenii de la Zimbru, partidă încheiată, cum bine se știe, cu victoria “lupilor”, 3-0 (2-0), antrenorul Nae Constantin a propus, din start, o echipă complet diferită. Anunțase demersul la conferința de presă de după meciul cu clujenii: “Vom juca două meciuri de pregătire și vreau să dau minute tuturor celor care nu au prea jucat sau nu au făcut-o deloc!”

S-a ținut de cuvânt, echipa Petrolului arătând astfel, cu tot cu schimbările intervenite la pauză sau imediat după terminarea primului sfert din mitanul secund: Moroz (60 Jercălău) – Olaru, Vrhovac (46 Lică), Sabău (46 Horj), Duță (46 Măzărache) – Constantinescu, Prejmerean (55 Tolea), Chindriș, Saim Tudor – Jarovic (70 D. Ilie), Coman.

PETROLUL PLOIESTI-ZIMBRUL CHISINAU, AMICAL (23.03.2022) (1)S-a scris, deja, jocul s-a terminat cu victoria Petrolului, 3-0 (2-0), prin golurile marcate de Jarovic (13), Amona (45, autogol) și D. Ilie (73).

O victorie care are darul de a mulțumi, la general, dar care, în particular, ascunde și destule angoase, aproape toate la nivelul actorilor din iarbă… Să fie clar, vorbesc exclusiv din punctul meu de vedere!

Pas cu pas, meci de meci, om cu om!

“O să vină și golurile, și victoriile, veți vedea!”, îi răspundea Nae unui confrate care l-a chestionat după remiza albă cu ardelenii, nemulțumit că Petrolul nu prea marchează sau, dacă o face, izbânda apare în fața unei echipe net inferioară valoric.

Cu Zimbru, o fostă campioană a Republicii Moldova acum în derivă accentuată, au apărut două goluri – autogolul fiind bonusul acordat de oaspeți! – ambele reușite de rezerve cu profil exclusiv ofensiv, Jarovic și D. Ilie. Dar jocul în sine, implicarea în ansamblu a celor trimiși în teren – cu mici excepții! – chiar lasă de dorit!

Așadar…

Ambii portari, atât Moroz cât și Jercălău, primesc bile albe pentru că… nu au avut ce apăra, repet, Zimbru fiind o umbră palidă a durerii convulsive generată de lotul slab calitativ. Adică, mai pe șleau, a lipsei banilor!

Apoi, pe linia apărătorilor, doar Olaru a avut prestația dorită, poate puțin și Lică în repriza secundă… În rest, Vrhovac, Duță și mai ales Sabău, complet inexistenți, ultimul, aerian!

Compartimentul median, cu Constantinescu, Prejmerean, Chindriș și Saim Tudor cu rolul de a amplifica dinamica ofensivă, s-a întrecut în zeci de rezolvări mai degrabă personale, doar Prejmerean și Chindriș, poate și Tolea arătând că, totuși, ar putea fi eventuale soluții pentru a ajuta!

În atac, Jarovic se vede că vrea dar este departe de a-l înlocui cu succes pe Diarra iar Coman și Măzărache par a fi inventat fotbalul personal, ambii încercând zeci de artificii, care mai de care mai neconcludente și mai nefericite, sfârșind trist ba în clinciuri inutile, ba loviți sau ușor accidentați, în cazul lui Simon. Celui care nu aș vrea să-i prevăd un traseu “a la Vajushi”, cel care “sărea coarda” exact când ne ardea buza mai tare!

L-aș mai urmări pe David Ilie, fiul fostului mingicar Costel putând arăta, la cei 17 ani, că se poate exprima pozitiv măcar o repriză! Dar știe Nae ce face, desigur!

Să ne temem sau nu?

Deocamdată, că tot veni vorba despre tehnician, aș vrea să-l înțeleg atunci când spune că are la dispoziție un lot mare și valoros. Prima componentă, da, este corectă, dar a doua… cam scârțâie! Tot încerc să transmit că banca rezervelor – cea atât de lungă și de valoroasă – pare mai degrabă destructibilă! Că oricine ar claca dintre primii 11, nu prea se vede soluția egală, ideală, de  înlocuire! Priviți atent titularii și combateți, eventual: Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu – Cebotaru, Seto – Pîrvulescu, Tucaliuc, Bratu – Diarra.

Mie, personal, nu mi-ar fi foarte teamă la portar, la tot flancul drept și, eventual, la mijlocașul stânga. În rest, cu toate că soluțiile apar de la un antrenament la altul și Nae va știi cum să le gestioneze, apreciez că fără o implicare TOTALĂ a tuturor celor care au jucat cu Zimbru, nu se poate vorbi, încă, despre iminența promovării! Încă o dată, este părerea mea!

Aaa! Și încă ceva: mi-ar plăcea să fiu în mintea antrenorului și să aflu care dintre cei care tot dezamăgesc – la antrenamente sau amicale, care sar coarda și se tot accidentează, etc – ar mai fi primit “cartea verde” a unui contract la Petrolul dacă, vreodată, arătau chinul actual, în toamnă!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>